Microsoft preimenovao SkyDrive cloud servis u OneDrive

Microsoft preimenovao SkyDrive cloud servis u OneDrive

Prošlog ljeta, Microsoftu je sudski naređeno da mora promijeniti ime svog SkyDrive cloud servis za pohranu podataka zbog spora sa kompanijom BSkyB. Koliko je javnosti poznato, Microsoftu nije određen rok u kojem mora promijeniti ime servisa, te mu je dopušteno korištenje imena SkyDrive sve dok ne pronađe alternativno rješenje. Microsoft je danas objavio da su pronašli novi naziv, te SkyDrive servis od danas nosi naziv OneDrive.

Kao najavu novog imena servisa, kompanija je pokrenula Preview. OneDrive.com web stranicu, na kojoj su napisali da OneDrive donosi sve ono što korisnici vole kod SkyDrivea i još mnogo toga, te da sve to dolazi vrlo uskoro.

Na stranici se također moguće prijaviti za primanje svih novosti vezanih za OneDrive servis, te je postavljen i link na stari SkyDrive blog koji je dobio novo ime. Ryan Gavin je objavio prvi službeni OneDrive blog post u kojem je OneDrive okarakterizirao jedno mjesto na kojem će korisnici imati sve svoje dokumente, fotografije i video sadržaj, kojem će moći pristupiti sa bilo kojeg uređaja koji je povezan sa servisom.

Gavin nije naveo detaljnije razloge zbog kojih je Microsoft morao promijeniti ime servisa, već je samo postavio link na relevantni članak koji opisuje ovaj slučaj. Britanska satelitska kompanija BSkyB, poznatija kao Sky, pobijedila je u sudskom procesu u kojem je tužila Microsoft zbog povrede trademarka.

Kompanija Sky je u tužbi navela da Microsoft zloupotrebljava naziv SkyDrive, jer kompanija BSkyB u svome vlasništvu ima sličan cloud servis pod imenom Sky Store & Share. Iako je Sky Store & Share cloud servis za pohranu podataka ugašen još 2011. godine, kompanija je bila zabrinuta da će njihovi korisnici biti zbunjeni uslugom Microsoftovog SkyDrive servisa, te je prema tim tvrdnjama sud presudio u korist tvrtke BSkyB.

Međutim, sudska odluka odnosila se samo na korištenje SkyDrive imena u Europskoj uniji, no kako Microsoft nije želio koristiti dva imena za jedan servis, odlučili su se na globalnu promjenu imena u OneDrive.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.