Microsoft preimenovao SkyDrive cloud servis u OneDrive

Microsoft preimenovao SkyDrive cloud servis u OneDrive

Prošlog ljeta, Microsoftu je sudski naređeno da mora promijeniti ime svog SkyDrive cloud servis za pohranu podataka zbog spora sa kompanijom BSkyB. Koliko je javnosti poznato, Microsoftu nije određen rok u kojem mora promijeniti ime servisa, te mu je dopušteno korištenje imena SkyDrive sve dok ne pronađe alternativno rješenje. Microsoft je danas objavio da su pronašli novi naziv, te SkyDrive servis od danas nosi naziv OneDrive.

Kao najavu novog imena servisa, kompanija je pokrenula Preview. OneDrive.com web stranicu, na kojoj su napisali da OneDrive donosi sve ono što korisnici vole kod SkyDrivea i još mnogo toga, te da sve to dolazi vrlo uskoro.

Na stranici se također moguće prijaviti za primanje svih novosti vezanih za OneDrive servis, te je postavljen i link na stari SkyDrive blog koji je dobio novo ime. Ryan Gavin je objavio prvi službeni OneDrive blog post u kojem je OneDrive okarakterizirao jedno mjesto na kojem će korisnici imati sve svoje dokumente, fotografije i video sadržaj, kojem će moći pristupiti sa bilo kojeg uređaja koji je povezan sa servisom.

Gavin nije naveo detaljnije razloge zbog kojih je Microsoft morao promijeniti ime servisa, već je samo postavio link na relevantni članak koji opisuje ovaj slučaj. Britanska satelitska kompanija BSkyB, poznatija kao Sky, pobijedila je u sudskom procesu u kojem je tužila Microsoft zbog povrede trademarka.

Kompanija Sky je u tužbi navela da Microsoft zloupotrebljava naziv SkyDrive, jer kompanija BSkyB u svome vlasništvu ima sličan cloud servis pod imenom Sky Store & Share. Iako je Sky Store & Share cloud servis za pohranu podataka ugašen još 2011. godine, kompanija je bila zabrinuta da će njihovi korisnici biti zbunjeni uslugom Microsoftovog SkyDrive servisa, te je prema tim tvrdnjama sud presudio u korist tvrtke BSkyB.

Međutim, sudska odluka odnosila se samo na korištenje SkyDrive imena u Europskoj uniji, no kako Microsoft nije želio koristiti dva imena za jedan servis, odlučili su se na globalnu promjenu imena u OneDrive.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.