Microsoft preimenovao SkyDrive cloud servis u OneDrive

Microsoft preimenovao SkyDrive cloud servis u OneDrive

Prošlog ljeta, Microsoftu je sudski naređeno da mora promijeniti ime svog SkyDrive cloud servis za pohranu podataka zbog spora sa kompanijom BSkyB. Koliko je javnosti poznato, Microsoftu nije određen rok u kojem mora promijeniti ime servisa, te mu je dopušteno korištenje imena SkyDrive sve dok ne pronađe alternativno rješenje. Microsoft je danas objavio da su pronašli novi naziv, te SkyDrive servis od danas nosi naziv OneDrive.

Kao najavu novog imena servisa, kompanija je pokrenula Preview. OneDrive.com web stranicu, na kojoj su napisali da OneDrive donosi sve ono što korisnici vole kod SkyDrivea i još mnogo toga, te da sve to dolazi vrlo uskoro.

Na stranici se također moguće prijaviti za primanje svih novosti vezanih za OneDrive servis, te je postavljen i link na stari SkyDrive blog koji je dobio novo ime. Ryan Gavin je objavio prvi službeni OneDrive blog post u kojem je OneDrive okarakterizirao jedno mjesto na kojem će korisnici imati sve svoje dokumente, fotografije i video sadržaj, kojem će moći pristupiti sa bilo kojeg uređaja koji je povezan sa servisom.

Gavin nije naveo detaljnije razloge zbog kojih je Microsoft morao promijeniti ime servisa, već je samo postavio link na relevantni članak koji opisuje ovaj slučaj. Britanska satelitska kompanija BSkyB, poznatija kao Sky, pobijedila je u sudskom procesu u kojem je tužila Microsoft zbog povrede trademarka.

Kompanija Sky je u tužbi navela da Microsoft zloupotrebljava naziv SkyDrive, jer kompanija BSkyB u svome vlasništvu ima sličan cloud servis pod imenom Sky Store & Share. Iako je Sky Store & Share cloud servis za pohranu podataka ugašen još 2011. godine, kompanija je bila zabrinuta da će njihovi korisnici biti zbunjeni uslugom Microsoftovog SkyDrive servisa, te je prema tim tvrdnjama sud presudio u korist tvrtke BSkyB.

Međutim, sudska odluka odnosila se samo na korištenje SkyDrive imena u Europskoj uniji, no kako Microsoft nije želio koristiti dva imena za jedan servis, odlučili su se na globalnu promjenu imena u OneDrive.

Još iz kategorije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

24.11.2020. komentiraj

Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije. Kako bi svojim klijentima dodatno olakšali korištenje kartica na internetu, a pritom se pridržavali najvišeg stupnja sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

23.11.2020. komentiraj

U ovom trenutku Hrvatska pošta postat će regionalni partner Amazona za Hrvatsku i Sloveniju, a u narednom periodu i za cijelu našu regiju, saznaje ICTbusiness.info. Iz Hrvatske pošte rekli su nam kako te informacije komentirati, no jasno je da se ulaganje u novi sortirni centra vrijedan oko 50 milijuna eura itekako isplatilo. Pogotovo jer je u Velikoj Gorici instaliran jedan od najmodernijih na svijetu uređaja za sortiranje paketa što je omogućilo suradnju s Amazonom i ostalim velikim trgovcima poput About You, ali i domaćim kao što je e-Kupi.

Najveće streaming platforme na svijetu

Najveće streaming platforme na svijetu

23.11.2020. komentiraj

Platforme za streaming video sadržaja pojavile su se početkom stoljeća s razvojem brzog i neograničenog interneta, a do današnjih su dana nastavile evoluciju te postale neizostavni dio svakodnevice ljudi diljem svijeta.