Microsoft: Mjesečno prepoznajemo čak 5 milijardi prijetnji za uređaje svih oblika diljem svijeta

Microsoft: Mjesečno prepoznajemo čak 5 milijardi prijetnji za uređaje svih oblika diljem svijeta

Foto: DepositPhotos

Microsoft Threat Protection pokazuje se kao sve bolja zaštita u svakom smislu i načinjena je kao dio Microsoftova Intelligent Security Grapha pa sve bolje prepoznaje prijetnje i štiti korisnike. Primjerice, mjesečno prepoznaje čak pet milijardi prijetnji za uređaje svih oblika diljem svijeta.

Samim time kompanija pokušava pridobiti nove pretplatnike jer dobivaju mnogo, posebno iz razloga što je Threat Protection skup brojnih usluga kao Azure Sentinel upravljana SIEM usluga, Microsoft Defender ATP, Office 365 ATP, Azure ATP, Microsoft Cloud App Security, Azure Security Center i Azure Active Directory (AD).

Kako bi promovirao ono što može, Microsoft svakog mjeseca daje uvid u sigurnosnu situaciju u svijetu. To uspijeva zahvaljujući uvidu u Windows operativni sustav, Microsoftove korisničke račune, OneDrive, Azure, Xbox Live, Bing i Outlook. Dakle, riječ je o njegovom ekosustavu, a prijetnji je toliko, na svim razinama.

Primjerice, analizirano je 470 milijardi e-mailova unutar Outlooka, skenirano 630 milijardi prijava na Microsoftove korisničke račune, 18 milijardi Bing stranica i 1,2 milijardi uređaja. Zaključak jest pet milijardi prijetnji unutar mjesec dana! Nije ni to sve, Microsoft bilježi i 6,5 bilijuna potencijalnih prijetnji svakog dana.

Srećom, u velikoj većini one su neutralizirane i to je ono čime se Microsoft hvali te se trudi pridobiti što je više novih pretplatnika. Jer, sve se može dobiti kroz pretplatu u Microsoft 365 svijet, koji mjesečno po korisniku košta 35 američkih dolara. Jasno je, Microsoft radi odličan posao i pretvara platformu u nešto posebnije, što korisnici prepoznaju. Time se čini i značajniji odmak od svega što je Microsoft predstavljao kroz desetljeća, a ne tako često se činilo ne tako pozitivno.

Zanimljivost je i to što Microsoft sad radi bolje na području koje se veže uz sigurnost, koja mu nije bila jača strana i zato su se korisnici morali okretati drugim načinima zaštite u vidu softvera kompanija koje su specijalizirane za nju. Microsoft to pokušava promijeniti pa unutar svog ekosustava ponuditi sve što korisniku treba.

Još iz kategorije

Na razini EU uspostavit će se harmonizirani regulatorni okvir za crowdfunding

Na razini EU uspostavit će se harmonizirani regulatorni okvir za crowdfunding

13.09.2019. komentiraj

Savjet Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) na današnjoj je sjednici razmatrao nekoliko važnih tema iz područja financija. Tako je bilo riječi o prijedlogu Uredbe EU parlamenta i Vijeća o europskim pružateljima usluga skupnog financiranja (tzv. crowdfunding), izmjenama Direktive 2009/103/EZ u odnosu na osiguranje od građanskopravne odgovornosti u pogledu upotrebe motornih vozila i izvršenje obveze osiguranja od takve odgovornosti (MID) i promjenama koje će za rad osiguratelja donijeti primjena računovodstvenog standarda IFRS17.

Milijuni Exim e-mail servera ugroženi zbog novo otkrivenog buga

Milijuni Exim e-mail servera ugroženi zbog novo otkrivenog buga

12.09.2019. komentiraj

Najpopularniji e-mail server Exim zabilježio je napad zbog kojeg su ranjivi milijuni njegovih servera pa samim time korisnici imaju ozbiljnih problema ukoliko postojeća ranjivost ne bude sanirana na adekvatan način.

YouTube će dobiti paprenu kaznu zbog kršenja dječje privatnosti

YouTube će dobiti paprenu kaznu zbog kršenja dječje privatnosti

07.09.2019. komentiraj

YouTube se nalazi u problemima jer mu američka Savezna trgovinska komisija prije kaznom od 150 do 200 milijuna američkih dolara zbog propusta na platformi YouTube Kids. Naime, s obzirom da je namijenjena djeci kojoj su ozbiljno narušavana prava privatnosti, zahvaljujući propustima koje je učinio YouTube, kazna bi trebala uslijediti kao zalog da se tako nešto više nikad ne ponovi. Konkretno, prikupljali su se podaci o djeci, iako imaju manje od 13 godina i pritom roditelji nisu bili traženi dati svoju suglasnost za tako nešto.