Microsoft: Mjesečno prepoznajemo čak 5 milijardi prijetnji za uređaje svih oblika diljem svijeta

Microsoft: Mjesečno prepoznajemo čak 5 milijardi prijetnji za uređaje svih oblika diljem svijeta

Foto: DepositPhotos

Microsoft Threat Protection pokazuje se kao sve bolja zaštita u svakom smislu i načinjena je kao dio Microsoftova Intelligent Security Grapha pa sve bolje prepoznaje prijetnje i štiti korisnike. Primjerice, mjesečno prepoznaje čak pet milijardi prijetnji za uređaje svih oblika diljem svijeta.

Samim time kompanija pokušava pridobiti nove pretplatnike jer dobivaju mnogo, posebno iz razloga što je Threat Protection skup brojnih usluga kao Azure Sentinel upravljana SIEM usluga, Microsoft Defender ATP, Office 365 ATP, Azure ATP, Microsoft Cloud App Security, Azure Security Center i Azure Active Directory (AD).

Kako bi promovirao ono što može, Microsoft svakog mjeseca daje uvid u sigurnosnu situaciju u svijetu. To uspijeva zahvaljujući uvidu u Windows operativni sustav, Microsoftove korisničke račune, OneDrive, Azure, Xbox Live, Bing i Outlook. Dakle, riječ je o njegovom ekosustavu, a prijetnji je toliko, na svim razinama.

Primjerice, analizirano je 470 milijardi e-mailova unutar Outlooka, skenirano 630 milijardi prijava na Microsoftove korisničke račune, 18 milijardi Bing stranica i 1,2 milijardi uređaja. Zaključak jest pet milijardi prijetnji unutar mjesec dana! Nije ni to sve, Microsoft bilježi i 6,5 bilijuna potencijalnih prijetnji svakog dana.

Srećom, u velikoj većini one su neutralizirane i to je ono čime se Microsoft hvali te se trudi pridobiti što je više novih pretplatnika. Jer, sve se može dobiti kroz pretplatu u Microsoft 365 svijet, koji mjesečno po korisniku košta 35 američkih dolara. Jasno je, Microsoft radi odličan posao i pretvara platformu u nešto posebnije, što korisnici prepoznaju. Time se čini i značajniji odmak od svega što je Microsoft predstavljao kroz desetljeća, a ne tako često se činilo ne tako pozitivno.

Zanimljivost je i to što Microsoft sad radi bolje na području koje se veže uz sigurnost, koja mu nije bila jača strana i zato su se korisnici morali okretati drugim načinima zaštite u vidu softvera kompanija koje su specijalizirane za nju. Microsoft to pokušava promijeniti pa unutar svog ekosustava ponuditi sve što korisniku treba.

Još iz kategorije

Gen-D - Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Gen-D - Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

25.06.2019. komentiraj

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i ostalim zemljama sudionicama programa. Imajući u vidu značajne kurikularne reforme koje se trenutno provode u Hrvatskoj, suradnja u okviru prezentiranog programa predstavljat će resurs za nastavu informatike, zaključeno je na panel-diskusiji. Program provodi Propulsion uz podršku Microsofta.

Završava projekt GrowCERT financiran sredstvima Europske unije

Završava projekt GrowCERT financiran sredstvima Europske unije

23.06.2019. komentiraj

Projekt GrowCERT – Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanje suradnje na nacionalnoj i europskoj razini provodi CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža, a sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility). Ukupna vrijednost projekta bila je gotovo milijun eura odnosno 984.132,81 eura, a projekt je trajao dvije godine od početka srpnja 2017. godine do kraja lipnja ove godine.

Građani žele plaćati mobitelom i koristiti biometriju te traže veću razinu sigurnosti pri kupnji online

Građani žele plaćati mobitelom i koristiti biometriju te traže veću razinu sigurnosti pri kupnji online

19.06.2019. komentiraj

Hrvati koriste sve više digitalnih usluga te traže više inovacija u segmentima zdravstva, obrazovanja, javnom prijevozu i financijskim uslugama, a kad je riječ o digitalnim uslugama bitni su im sigurnost i troškovi, pokazuje istraživanje o digitalizaciji koje je Mastercard danas predstavio u Zagrebu. Studija, koju je Ipsos proveo u 13 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, donosi uvid u stavove građana prema digitalnim uslugama, digitalnim plaćanjima i digitalnoj sigurnosti.