Microsoft Edge sada ima skriveni Super sigurni mod za surfanje

Microsoft Edge sada ima skriveni Super sigurni mod za surfanje

Razvojni tim koji stoji iza Microsoftova Edge internetskog preglednika ima pune ruke posla posljednjih nekoliko mjeseci, što se može vidjeti po novitetima koji se nude unutar njega. Ovaj posljednji tiče se sigurnosti, odnosno, novog načina rada.

Riječ je o Super Duper Secure Mode, o kojem su iz Microsofta prvi put progovorili tijekom ljeta, ali sad je napokon dostupan unutar najnovije stabilne Edge verzije (v. 96.0.1054.29). Tiče se sigurnog načina rada, a korisnicima se pritom nude dvije mogućnosti - Balanced i Strict.

Već sami nazivi govore o čemu se radi - jedna je verzija uravnotežena i nudi osnovne sigurnosne postavke pri surfanju, a jedna je striktna i maskira gotovo u potpunosti aktivnost korisnika u online prostoru.

Glavna značajka oba načina rada jest u tome što onemogućavaju rad tehnologiji poznatijoj kao Just in Time Enginea (JIT), namijenjenoj ubrzavanju izvršavanja zadataka od strane JavaScripta.

- Otprilike polovica svih sigurnosnih problema unutar V8 JavaScript vežu se uz JIT. Stoga, njegovim onemogućavanjem, može se dramatično sniziti razina prijetnji na efikasan način - naglasili su iz Microsofta.

Naravno, dok je onemogućen, performanse ponešto pate, kao i kompleksnost samog surfanja, što ne čudi jer navedena tehnologija ipak služi za što "glađe" surfanje. Ali, kako kažu iz Microsofta, ovime su spustili razinu kvalitete korisnicima dok su istovremeno hakerima podosta podigli letvicu u smislu uspjeha pri napadima koje planiraju...

Treba naglasiti da će se ovime ipak prvenstveno koristiti profesionalnci i napredniji korisnici, ali dobro je znati da novitet postoji na raspolaganju svima koji žele malo podići razinu sigurnosti dok se služe Microsoftovim internetskim preglednikom. Naime, od viška glava ne boli, a posljednjih mjeseci Edge svakako ima podosta toga "na jelovniku".

Još iz kategorije

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

18.01.2022.

Mobilno tržište raste iz godine u godinu pa tako i svaki njegov dio, posebno onaj koji se odnosi na aplikacije koje su kroz ovu godinu generirale 133 milijarde američkih dolara. To je rast od 19,7 posto u odnosu na 2020. I sve to bez da se uopće kroz brojke SensorTowera uključuje kinesko tržište.

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

18.01.2022.

Firefox Monitor, Mozillina usluga provjere procurenih lozinki, uskoro bi se mogla koristiti za uklanjanje osobnih podataka s interneta. Zainteresirani korisnici mogu se na jednostavan način pridružiti listi čekanja kako bi se počeli služiti tom uslugom.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

17.01.2022.

Kibernetički kriminal u Sjedinjenim Američkim Državama čini rekordne štete, kakve nikad u povijesti nisu zabilježene. Podatke o toj pošasti donosi Atlas VPN, a baziraju se na brojkama kojima barata američka Savezna trgovinska komiisija (FTC).