Microsoft Edge dobiva funkcionalnost praćenja cijena i ukradenih lozinki

Microsoft Edge dobiva funkcionalnost praćenja cijena i ukradenih lozinki

Microsoft planira dodati novi način praćenja cijena na Edge internetski preglednik, zajedno sa značajkom koja će na jednostavan način nuditi promjenu lozinki koje su "procurile" online, što daje jedan dodatni plus za browser koji se polako, ali sigurno nameće kao drugi izbor većine korisnika diljem svijeta.

Praćenje cijena će uskoro biti dostupno, a funkcionirat će tako da temeljem korisnikovih pretraga raznih proizvoda ili usluga šalje obavijesti kad se mijenjaju njihove cijene. Naravno, ovu značajku se može ugasiti ako nekome nije u interesu nešto slično.

Tako nešto iznimno je potrebno jer već u startu riječ "praćenje" izaziva nelagodu, posebno zato što u ovom slučaju jasno prati gdje korisnik surfa i potom se "referira" na to. Dakle, bit će to značajka potrebna onima koji žele pojednostaviti online kupovinu, ali i "uhvatiti" niže cijene.

Naravno, bez obzira na činjenicu što bi određeni korisnici mogli pristati na nešto slično, ostaje pitanje kako će Microsoft zaštititi njihovu privatnost, tako da sve ostane u "Edge sferi". Ali, to je sasvim sigurno nešto oko čega su u kompaniji već pripremili rješenje. Jer, bez njega u Europskoj uniji zbog Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) to ne bi bilo izvedivo.

A kad se već priča o privatnosti, stiže spomenuti alat za jednostavnu promjenu lozinki. Samo, treba naglasiti da se ponovno to veže uz praćenje korisnika, ovaj put u smislu da se browseru omogući uvid u lozinke pa da prepozna ako su "procurile". Naravno, ako se to otkrije, stiže upozorenje, kao i obavijest gdje treba postaviti novu, koju pak nudi Edge.

U teoriji iznimno zanimljivo, ali u praksi je ponovno upitno koliko daleko se može otići u smislu praćenja aktivnosti i navika prilikom surfanja. Ali, treba dati priliku Microsoftu i vidjeti smjer koji se izabrao, kao i rješenja koja se nude...

Još iz kategorije

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

18.01.2022.

Mobilno tržište raste iz godine u godinu pa tako i svaki njegov dio, posebno onaj koji se odnosi na aplikacije koje su kroz ovu godinu generirale 133 milijarde američkih dolara. To je rast od 19,7 posto u odnosu na 2020. I sve to bez da se uopće kroz brojke SensorTowera uključuje kinesko tržište.

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

18.01.2022.

Firefox Monitor, Mozillina usluga provjere procurenih lozinki, uskoro bi se mogla koristiti za uklanjanje osobnih podataka s interneta. Zainteresirani korisnici mogu se na jednostavan način pridružiti listi čekanja kako bi se počeli služiti tom uslugom.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

17.01.2022.

Kibernetički kriminal u Sjedinjenim Američkim Državama čini rekordne štete, kakve nikad u povijesti nisu zabilježene. Podatke o toj pošasti donosi Atlas VPN, a baziraju se na brojkama kojima barata američka Savezna trgovinska komiisija (FTC).