Microsoft Edge dobio novi mod učinkovitosti i poboljšano traženje na stranici

Microsoft Edge dobio novi mod učinkovitosti i poboljšano traženje na stranici

Microsoftov Edge internetski preglednik polako i sigurno postaje sve bolji paralelno s rastom udjela na tržištu, a posljednji novitet jest kvalitetnija mogućnost pronalaska određenog sadržaja na stranici (eng. Find on page).

Tako nešto za Edge je iznimno bitno jer ga razdvaja od konkurencije kao Chrome ili Firefox te na neki način zapravo razvoj ovog preglednika ide u smjeru postavljanja značajki koje izostaju na ta dva browsera.

Treba naglasiti da je "Find on page" samo jedan segment noviteta koji su se našli na Edgeu, a "zvučniji" i širi paket jest onaj koji se tiče poboljšanja efikasnosti browsera, otprije poznatiji kao "Performance Mode". To ima i konkurencija, ali u Mirosoftu tvrde da korisnik sad može optimizirati browser prema svojim potrebama.

To znači da je moguće smanjiti utrošak energije, opterećenje procesora i memorije. Krajnji cilj je povećati vijek trajanja baterije, ali i izvesti situaciju u kojoj Edge neće biti "u prvom planu" zahvaljujući resursima koje koristi unutar sustava. Uz to, automatizira se "spavanje" (eng. sleep) na način da se aktivira nakon pet minuta nekorištenja browsera.

Ali, zasad postoje problemi pa je bolje ne koristiti tu mogućnost. Usporava videosadržaj na Netflixu, YouTubeu i sličnim platformama, kao i animacije. S vremenom bi problemi trebali biti otklonjeni jer u suprotnom to i ne predstavlja neki plus...

Što se pretraga na samoj stranici tiče, poboljšanje nije samo u vidu osnovne pretrage već je moguće dodati i "povezane rezultate" (eng. Include related matches) pa se automatski pretraga proširuje. Treba naglasiti i da ova funkcionalnost još uvijek ne radi potpuno kako bi trebala, što znači da i nju treba dodatno ažurirati.

Samim time, nekako se čini da je Microsoftu bilo bitnije izbaciti sve ovo kako bi se o tome pričalo, a manje bitna je bila činjenica da to još uvijek ne radi kako je opisano da bi trebalo raditi.

Još iz kategorije

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

Korisnici u 2021. potrošili 133 milijarde dolara na aplikacije, najviše zaradio App Store

18.01.2022.

Mobilno tržište raste iz godine u godinu pa tako i svaki njegov dio, posebno onaj koji se odnosi na aplikacije koje su kroz ovu godinu generirale 133 milijarde američkih dolara. To je rast od 19,7 posto u odnosu na 2020. I sve to bez da se uopće kroz brojke SensorTowera uključuje kinesko tržište.

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

Firefox Monitor može ukloniti vaše osobne podatke s interneta

18.01.2022.

Firefox Monitor, Mozillina usluga provjere procurenih lozinki, uskoro bi se mogla koristiti za uklanjanje osobnih podataka s interneta. Zainteresirani korisnici mogu se na jednostavan način pridružiti listi čekanja kako bi se počeli služiti tom uslugom.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

Amerikanci zbog cyberkriminala izgubili rekordnih 3,5 milijuna dolara u 2021.

17.01.2022.

Kibernetički kriminal u Sjedinjenim Američkim Državama čini rekordne štete, kakve nikad u povijesti nisu zabilježene. Podatke o toj pošasti donosi Atlas VPN, a baziraju se na brojkama kojima barata američka Savezna trgovinska komiisija (FTC).