Meetup pod nazivom iPosao iPivo – mora biti dobro o poslovanju putem interneta

Meetup pod nazivom iPosao iPivo – mora biti dobro o poslovanju putem interneta

Foto: DepositPhotos

Tvrtke GemBox, dobavljač softverskih komponenti razvijenih u .NET-u i Javi,  i TestDome, on-line sustava za testiranje kandidata za posao, održat će niz besplatnih meet-upova pod nazivom iPosao iPivo, o temama vezanim za uspješno poslovanje putem Interneta.

Prvi meet-up održat će se 13. ožujka 2019. s početkom u 18h na lokaciji HUB385 u Petračićevoj 6 u Zagrebu u dvorani za predavanja na prvom katu i ponudit će odgovor na pitanje kako doći do 10 000 stranih kupaca bez aktivne prodajne sile, koristeći samo snagu Googleove tražilice.

O tome će govoriti Željko Švedić, osnivač i vlasnik GemBoxa te suosnivač i suvlasnik TestDomea. Ove dvije tvrtke posluju iz Zagreba i proteklih su godina uspjele doći do ukupnog broja od gotovo 10 000 kupaca, gotovo u potpunosti stranih, koje koriste njihove proizvode i usluge.

Nakon meet-upa slijedi od 19:00h jednosatno druženje uz pizzu i pivo na kojemu ćete moći Željka i njegove kolege i izravno pitati o svim stvarima koje vas zanimaju vezanima uz ovu temu i prodaju softver putem Interneta.

GemBox uspješno posluje već trinaestu godinu za redom, a na tržištu nudi komponente namijenjene ugradnji u veće softverske pakete, s naglaskom na datotečne formate. Među korisnike GemBoxovih rješenja ubrajaju se globalno poznate tvrtke kao što su Intel, Xerox, BP, Verizon, DHL, Deutsche Bank pa čak i Microsoft, a zvučnija imena među korisnicima međunarodnim organizacijama su svakako UEFA i NASA.

TestDome je tvrtka osnovana 2013. koja se bavi izradom on-line sustava za testiranje kandidata za posao. Ti sustavi su od neprocjenjive koristi tvrtkama prilikom početnog razvrstavanja prijavljenih.

TestDome je u četiri godine aktivne prodaje svoje usluge došao do impozantne brojke od 3700 korisnika (uključujući gigante poput eBaya, PayPala ili Turkish Airlinesa), a prema dosadašnjim trendovima očekuju da će ta brojka premašiti 4000 korisnika do svibnja ove godine. Proizvode GemBoxa koristi više od 6 000 korisnika.

Još iz kategorije

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.

Redizajnirana web stranica WWW.HR

Redizajnirana web stranica WWW.HR

22.03.2019. komentiraj

Osnovne informacije o Hrvatskoj sada su dostupne na novoj redizajniranoj mrežnoj stranici WWW.HR. Uz atraktivan izgled i poboljšane funkcionalnosti početna stranica Hrvatske posjetiteljima nudi i nov sadržaj.

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

21.03.2019. komentiraj

Mozilla je predstavila Firefox Send, kriptiranu i besplatnu platformu za dijeljenjem kojoj se može pristupiti sa svih internetskih preglednika jednostavno preko adrese send.firefox.com. Usluga radi kao i svaka druga koja se tiče dijeljenja sadržaja, samo što ova omogućava postavljanje na Mozilline servere i potom se putem linka dijeli bilo kome. Uz to, podaci su kriptirani, samim time sigurni, ali ni to nije nešto što konkurencija ne nudi.