Mastercard omogućuje sigurno, brzo i jednostavno iskustvo online kupnje za korisnike Amazona

Mastercard omogućuje sigurno, brzo i jednostavno iskustvo online kupnje za korisnike Amazona

Foto: DepositPhotos

Sve više potrošača kupnju obavlja online, od nabavke namirnica, preko dostave hrane, do kupovine kućnih potrepština, odjeće i zabave. Zbog tih trendova, i trgovci sve veću pozornost posvećuju omogućavanju besprijekornog korisničkog iskustva.

Kako bi online kupnja prošla što bezbrižnije, Mastercard će Amazon korisnicima u 12 zemalja diljem Sjeverne i Latinske Amerike, Bliskog istoka i Europe omogućiti tokenizaciju i digitalizaciju fizičkih kartica, čime se sprečava izlaganje korisničkih podataka i osigurava dodatna sigurnost transakcije. Na taj način, podaci o plaćanju su jedinstveni za svaku pojedinačnu transakciju i može ih koristiti samo trgovac koji je to zatražio. Amazon će početi koristiti Mastercardovu platformu tokenizacije kroz 2020. godinu.

Amazon i brojni drugi trgovci širom svijeta koriste Mastercardovu platformu tokenizacije kako bi omogućili da kartice koje korisnici pohranjuju u sustav uvijek budu ažurirane. Za razliku od fizičkih kartica, tokeni ne istječu – jednom kada se korisnički podaci unesu, čak i kada korisnici dobiju novu fizičku karticu od svoje banke, oni se automatski ažuriraju. Tako se otklanjanju potencijalne poteškoće s ponovnim unosom brojeva kartice ili problemi prilikom obavljanja transakcije.

Tokenizacija omogućuje besprijekorno korisničko iskustvo stvaranjem vizualnih znakova, tj. prikazom poznate kartice koja ulijeva povjerenje u željeni način plaćanja. Prema istraživanju kompanije Mastercard, 80% korisnika kartica vjerojatno će obaviti kupnju nakon što se pokaže slika njihove odabrane kreditne kartice.

U 2020. godini potrošači diljem svijeta ubrzano prelaze na digitalna plaćanja. Ta promjena u navikama potrošača navodi trgovce da iskustvo kupnje učine što jednostavnijim i praktičnijim. Mastercard Digital Enablement Service (MDES) platforma omogućuje besprijekorno iskustvo kupnje, uklanjajući potencijalne poteškoće prilikom upravljanja s podacima s kartice i smanjujući stopu napuštanje kupnje.

„Promjene u navikama i ponašanju potrošača posebno su ubrzane tijekom posljednjih mjeseci. Naša je zadaća, za digitalno osviještene korisnike i napredne tvrtke poput Amazona, osmisliti infrastrukturu i partnerski ekosustav. Mastercardova suradnja s Amazonom i drugim trgovcima potvrđuje snagu naših digitalnih proizvoda. Ostajemo predani stvaranju izvrsnog korisničkog putovanja koje poboljšava cjelokupno iskustvo kupnje.“, rekao je Jorn Lambert, izvršni potpredsjednik za digitalna rješenja u kompaniji Mastercard.

Još iz kategorije

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali i to Dubrovnik, Rijeku i Zadar

03.08.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

03.08.2020. komentiraj

Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali povratkom u novo normalno te zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan oporavka ovog sektora. Točnije, trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde te u se u ovom trenutku približava brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova, u potpunosti besplatna te s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge na gotovo svakom koraku.

Koliko su sigurni internet preglednici?

Koliko su sigurni internet preglednici?

29.07.2020. komentiraj

Internetski preglednici često se na tržištu pokušavaju izdvojiti po brzini, utrošku energije i dodacima koje nude korisnicima, ali iznimno bitna stavka svakako je i sigurnost. Kako bi imali bolji uvid u to koliko su browseri sigurni, pobrinuo se kroz istraživanje NSS Labs.