Mastercard omogućuje sigurno, brzo i jednostavno iskustvo online kupnje za korisnike Amazona

Mastercard omogućuje sigurno, brzo i jednostavno iskustvo online kupnje za korisnike Amazona

Foto: DepositPhotos

Sve više potrošača kupnju obavlja online, od nabavke namirnica, preko dostave hrane, do kupovine kućnih potrepština, odjeće i zabave. Zbog tih trendova, i trgovci sve veću pozornost posvećuju omogućavanju besprijekornog korisničkog iskustva.

Kako bi online kupnja prošla što bezbrižnije, Mastercard će Amazon korisnicima u 12 zemalja diljem Sjeverne i Latinske Amerike, Bliskog istoka i Europe omogućiti tokenizaciju i digitalizaciju fizičkih kartica, čime se sprečava izlaganje korisničkih podataka i osigurava dodatna sigurnost transakcije. Na taj način, podaci o plaćanju su jedinstveni za svaku pojedinačnu transakciju i može ih koristiti samo trgovac koji je to zatražio. Amazon će početi koristiti Mastercardovu platformu tokenizacije kroz 2020. godinu.

Amazon i brojni drugi trgovci širom svijeta koriste Mastercardovu platformu tokenizacije kako bi omogućili da kartice koje korisnici pohranjuju u sustav uvijek budu ažurirane. Za razliku od fizičkih kartica, tokeni ne istječu – jednom kada se korisnički podaci unesu, čak i kada korisnici dobiju novu fizičku karticu od svoje banke, oni se automatski ažuriraju. Tako se otklanjanju potencijalne poteškoće s ponovnim unosom brojeva kartice ili problemi prilikom obavljanja transakcije.

Tokenizacija omogućuje besprijekorno korisničko iskustvo stvaranjem vizualnih znakova, tj. prikazom poznate kartice koja ulijeva povjerenje u željeni način plaćanja. Prema istraživanju kompanije Mastercard, 80% korisnika kartica vjerojatno će obaviti kupnju nakon što se pokaže slika njihove odabrane kreditne kartice.

U 2020. godini potrošači diljem svijeta ubrzano prelaze na digitalna plaćanja. Ta promjena u navikama potrošača navodi trgovce da iskustvo kupnje učine što jednostavnijim i praktičnijim. Mastercard Digital Enablement Service (MDES) platforma omogućuje besprijekorno iskustvo kupnje, uklanjajući potencijalne poteškoće prilikom upravljanja s podacima s kartice i smanjujući stopu napuštanje kupnje.

„Promjene u navikama i ponašanju potrošača posebno su ubrzane tijekom posljednjih mjeseci. Naša je zadaća, za digitalno osviještene korisnike i napredne tvrtke poput Amazona, osmisliti infrastrukturu i partnerski ekosustav. Mastercardova suradnja s Amazonom i drugim trgovcima potvrđuje snagu naših digitalnih proizvoda. Ostajemo predani stvaranju izvrsnog korisničkog putovanja koje poboljšava cjelokupno iskustvo kupnje.“, rekao je Jorn Lambert, izvršni potpredsjednik za digitalna rješenja u kompaniji Mastercard.

Još iz kategorije

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

Počela je online nastava uz CARNET-ove e-Škole digitalne sadržaje

20.01.2021. komentiraj

Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ga učinili zanimljivijim i kreativnijim.

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

Aplikacije za društvene mreže najpopularnije među Hrvatima, sve više ih kupuje online

18.01.2021. komentiraj

Hrvati svoje pametne telefone najviše upotrebljavaju za slanje poruka i pretraživanje interneta, dok 67,4 % njih koristi aplikacije za online kupovinu. Rezultati su to istraživanja koje je Huawei proveo na uzorku od preko 800 ispitanika iz cijele zemlje. Internetsko bankarstvo koristi tri četvrtine ispitanika, dok aplikacije za dating i klađenje koristi gotovo svaki deseti ispitanik.

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

Viber oštro protiv WhatsAppa nakon promjena politika privatnosti

18.01.2021. komentiraj

Viber je izrazio svoje ogorčenje najnovijom verzijom WhatsAppove politike privatnosti. Iako su korisnici WhatsAppa dosad imali pravo izbora i aplikaciji mogli zabraniti dijeljenje njihovog broja mobitela s Facebookom, to će ubuduće biti obavezno. Korisnici moraju pristati na nove uvjete u roku od 30 dana ili više neće moći koristiti svoje račune.