Marketing sadržaja u novom zamahu

Marketing sadržaja u novom zamahu

Foto: Fotolia

U današnjem se svijetu život odvija putem tehnologije. Kada malo bolje razmislimo za sve što radimo, potreban nam je internet. Nekad tako jednostavna i mnogima omiljena stvari za razonodu, shopping, odvija se putem jednog klika mišem.

Mnogi su zaboravili kako je to bilo u doba kada smo o nekim stvarima saznavali iz najpoznatijih časopisa i vidjeli ih na televiziji. Ako smo imali sreće i volje uputili bi se u potragu za onim što nam je zapelo za oko. A kako to ide danas, vrlo jednostavno i brzo. Nađete određeni proizvod putem Googlea, odaberete veličinu, boju i dizajn, kliknete i vaš problem je riješen.

Izvršna direktorica i osnivačica Mulu Media Amaryllis Fox navodi kako je sadržaj jako bitan segment on-line trgovina., kako bi se kupcima olakšao pregled i da ne pretražuju satima proizvode.

Potaknuti ljude da ne pregledavaju cijeli sadržaj i da pažnju usmjere na samo istaknute proizvode je naprosto nemoguća misija. Činjenica je da je sadržaj postao trgovina. Radi se o savršenom načinu da se proizvod/tvrtka povežu s korisnikom i ponude dodatnu vrijednost izvan društvenih mreža.

„Najbolji instrumenti za to su internetski magazini, blogovi, iPad magazini i slično. Primjerice mame danas više ne traže savjete za djecu u knjigama, nego se koriste informacijama sa mommy blogova. Sve je stvar omjera ponuđeno traženo. Ukoliko pitate nekog prijatelja ili poznanika da vam preporuči trgovinu, nemojte se začuditi ako čujete ime bloga, a ne trgovca. Izdavači su sve više zainteresirani za takvu vrstu trgovine, jer su prepoznali potencijal“, ističe Amaryllis Fox.

Glavni problem je posredovanje u odnosu sa publikom, a obzirom da su blogeri i dizajneri više nego zaposleni,nedostaju osobe koje bi se pozabavile tim pitanje, objašnjava Amaryllis Fox i zaključuje kako je potrebna kombinacija novinarsko-uredničkog znanja i poznavanje internetskih digitalnih trendova, te je potrebno znati kako na tim platformama najbolje prezentirati članke.

Još iz kategorije

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

21.10.2021.

Facebook nastavlja s podosta hvalevrijednim naporima u smislu poboljšanja interoperabilnosti između Instagrama i Messengera. Konkretnije, gigant na tržištu društvenih mreža dodao je nove značajke za grupne razgovore na različitim platformama i time će svakako korisnicima olakšati međusobnu komunikaciju. Pritom se misli ponajprije i na poslovni segment, odnosno, brendove, influensere...

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

20.10.2021.

Hakeri su se uspjeli infiltrirati na osobne račune oko 6000 korisnika Coinbasea na način da su iskoristili ranjivost u sustavu dvostruke verifikacije te platforme, navodi Bleeping Computer. Riječ je o jednoj od najvećih mjenjačnica i općenito platformi za poslovanje kriptovalutama pa je, logično, jako “odzvonila” ova informacija.

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

20.10.2021.

Mozilla je pripremila novo iznenađenje za korisnike Firefoxa u vidu lakšeg i sigurnijeg načina prijave na aplikacije unutar Android okruženja. Time ide u smjeru Google Chromea, što nije loše već upravo suprotno - sjajno.