Marketing sadržaja u novom zamahu

Marketing sadržaja u novom zamahu

Foto: Fotolia

U današnjem se svijetu život odvija putem tehnologije. Kada malo bolje razmislimo za sve što radimo, potreban nam je internet. Nekad tako jednostavna i mnogima omiljena stvari za razonodu, shopping, odvija se putem jednog klika mišem.

Mnogi su zaboravili kako je to bilo u doba kada smo o nekim stvarima saznavali iz najpoznatijih časopisa i vidjeli ih na televiziji. Ako smo imali sreće i volje uputili bi se u potragu za onim što nam je zapelo za oko. A kako to ide danas, vrlo jednostavno i brzo. Nađete određeni proizvod putem Googlea, odaberete veličinu, boju i dizajn, kliknete i vaš problem je riješen.

Izvršna direktorica i osnivačica Mulu Media Amaryllis Fox navodi kako je sadržaj jako bitan segment on-line trgovina., kako bi se kupcima olakšao pregled i da ne pretražuju satima proizvode.

Potaknuti ljude da ne pregledavaju cijeli sadržaj i da pažnju usmjere na samo istaknute proizvode je naprosto nemoguća misija. Činjenica je da je sadržaj postao trgovina. Radi se o savršenom načinu da se proizvod/tvrtka povežu s korisnikom i ponude dodatnu vrijednost izvan društvenih mreža.

„Najbolji instrumenti za to su internetski magazini, blogovi, iPad magazini i slično. Primjerice mame danas više ne traže savjete za djecu u knjigama, nego se koriste informacijama sa mommy blogova. Sve je stvar omjera ponuđeno traženo. Ukoliko pitate nekog prijatelja ili poznanika da vam preporuči trgovinu, nemojte se začuditi ako čujete ime bloga, a ne trgovca. Izdavači su sve više zainteresirani za takvu vrstu trgovine, jer su prepoznali potencijal“, ističe Amaryllis Fox.

Glavni problem je posredovanje u odnosu sa publikom, a obzirom da su blogeri i dizajneri više nego zaposleni,nedostaju osobe koje bi se pozabavile tim pitanje, objašnjava Amaryllis Fox i zaključuje kako je potrebna kombinacija novinarsko-uredničkog znanja i poznavanje internetskih digitalnih trendova, te je potrebno znati kako na tim platformama najbolje prezentirati članke.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.