Marketing sadržaja u novom zamahu

Marketing sadržaja u novom zamahu

Foto: Fotolia

U današnjem se svijetu život odvija putem tehnologije. Kada malo bolje razmislimo za sve što radimo, potreban nam je internet. Nekad tako jednostavna i mnogima omiljena stvari za razonodu, shopping, odvija se putem jednog klika mišem.

Mnogi su zaboravili kako je to bilo u doba kada smo o nekim stvarima saznavali iz najpoznatijih časopisa i vidjeli ih na televiziji. Ako smo imali sreće i volje uputili bi se u potragu za onim što nam je zapelo za oko. A kako to ide danas, vrlo jednostavno i brzo. Nađete određeni proizvod putem Googlea, odaberete veličinu, boju i dizajn, kliknete i vaš problem je riješen.

Izvršna direktorica i osnivačica Mulu Media Amaryllis Fox navodi kako je sadržaj jako bitan segment on-line trgovina., kako bi se kupcima olakšao pregled i da ne pretražuju satima proizvode.

Potaknuti ljude da ne pregledavaju cijeli sadržaj i da pažnju usmjere na samo istaknute proizvode je naprosto nemoguća misija. Činjenica je da je sadržaj postao trgovina. Radi se o savršenom načinu da se proizvod/tvrtka povežu s korisnikom i ponude dodatnu vrijednost izvan društvenih mreža.

„Najbolji instrumenti za to su internetski magazini, blogovi, iPad magazini i slično. Primjerice mame danas više ne traže savjete za djecu u knjigama, nego se koriste informacijama sa mommy blogova. Sve je stvar omjera ponuđeno traženo. Ukoliko pitate nekog prijatelja ili poznanika da vam preporuči trgovinu, nemojte se začuditi ako čujete ime bloga, a ne trgovca. Izdavači su sve više zainteresirani za takvu vrstu trgovine, jer su prepoznali potencijal“, ističe Amaryllis Fox.

Glavni problem je posredovanje u odnosu sa publikom, a obzirom da su blogeri i dizajneri više nego zaposleni,nedostaju osobe koje bi se pozabavile tim pitanje, objašnjava Amaryllis Fox i zaključuje kako je potrebna kombinacija novinarsko-uredničkog znanja i poznavanje internetskih digitalnih trendova, te je potrebno znati kako na tim platformama najbolje prezentirati članke.

Još iz kategorije

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

05.12.2019. komentiraj

Hakeri koriste e-mail kao način napada gotovo tri desetljeća, a u tome im pomažu naivni korisnici, koji sa svim tim godinama nisu evoluirali pa i dalje posjećuju web stranice koje im se nude u više nego sumnjivim e-mail porukama. Ujedno, hakeri češće napadaju vikendom jer tad su učinkovitiji.

Kolačići su i dalje problem

Kolačići su i dalje problem

05.12.2019. komentiraj

Nakon što je HAKOM donio odluku o kažnjavanju zbog kršenja odredbi oko kolačića upitali smo u domaćem telekomunikacijskom regulatoru koji nadzire i taj dio internetskog tržišta što se krije iza odluke i kako stvoriti internetsko okruženje gdje se poštuju pravila.

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

02.12.2019. komentiraj

Google konstantno poboljšava Chrome internetski preglednik i svjestan je da ima dovolju moć da putem njega mijenja situaciju vezanu uz web stranice, pa tako uz višegodišnju borbu protiv onih koji ne koriste HTTPS protokol te onih koji još uvijek koriste flash sadržaj, Google će prokazivati i one čije su web stranice prespore.