LinkedIn koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje i brisanje neprikladnih korisničkih računa

LinkedIn koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje i brisanje neprikladnih korisničkih računa

Foto: DepositPhotos

Društvene mreže suočavaju se s problemom lažnih korisnika i postavljanjem nepoćudnog sadržaja, a da bi im se stalo na kraj, koristi se umjetna inteligencija. Takvom načinu otkrivanja lažnih profila te njihovom uklanjanju priklonio se LinkedIn.

Time se priključio Facebooku, Twitteru i Pinterestu, koji također uz pomoć umjetne inteligencije rade na razotkrivanju lažnih profila i nepoćudnog sadržaja.

No, s obzirom na značaj LinkedIna, lažni korisnici mogu nanijeti više štete no na "ležernijim" društvenim mrežama. Naime, Microsoftova platforma ima oko 660 milijuna korisnika, od kojih je 303 milijuna aktivno na mjesečnoj razini, a cilj svih njih je pospješiti poslovnu karijeru, promijeniti je, pronaći idealne partnere, poslodavce, zaposlenike...

Stoga, kad netko platformu koristi za postavljanje sadržaja koji ne odgovara pravilima, čini štetu. Najčešće su to jedni te isti profili, koji pronalaze način izbjeći zaštite pa se pozicionirati kao legitimni korisnici, da bi to iskoristili na načine koji čine spomenutu štetu.

"Suočavamo se u najvećoj mjeri s golotinjom i sadržajem koji se veže uz njenu promociju, zatim s oglasima koji ne odgovaraju pravilima jer promiču ilegalne usluge", naglasio je softverski inženjer u LinkedInu Daniel Gorham.

Naravno, kad dođe trenutak u kojem netko iza lažnog profila postavi sadržaj koji ne odgovara smjernicama društvene mreže, zapravo je već načinjena ogromna šteta. Netko će vidjeti što je postavljeno i neće možda posumnjati da se radi o nečem loše pa možda i nasjedne na ono što se nudi. Jer, ako se LinkedIn navodi kao ozbiljna poslovna platforma, tad će i stav prema sadržaju koji se na njoj nalazi biti pun povjerenja.

Na to i računaju oni koji postavljaju takav nepoćudni sadržaj, no u budućnosti bi im trebalo biti teže jer algoritmi strojnog učenja koji stoje iza LinkedInove umjetne inteligencije, iz dana u dan su napredniji i lakše se nose s izazovima pred sobom.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

21.02.2020. komentiraj

Tijekom proteklog desetljeća internet je jačao gospodarstva, ponovno spajao obitelji, prikupljao novac u humanitarne svrhe i pomagao u ostvarenju političkih promjena. Međutim, također je olakšao dijeljenje štetnog sadržaja poput govora mržnje i terorističke propagande.

Lažni antivirusi haraju Androidom

Lažni antivirusi haraju Androidom

21.02.2020. komentiraj

Android korisnici ponovno su u opasnosti jer antivirusne aplikacije koje bi ih trebale štititi čine upravo suprotno i dovode ih u opasnost, razotkrila je kompanija VPNpro kroz svoje istraživanje na Google Play Storeu.