Kupnja namirnica online sve veći trend u Hrvatskoj

Kupnja namirnica online sve veći trend u Hrvatskoj

Foto: Marina Filipović Marinshe

Današnji ubrzani tempo života često ne ostavlja previše vremena za odlazak u kupnju odnosno nabavu svega što je potrebno kućanstvu – od prehrambenih artikala do svih ostalih kućnih potrepština. Konzum Internet prodavaonica započela je s radom 2002. godine i od tada kontinuirano radimo na unapređenju poslovanja kroz različite inovacije uz primjenu međunarodnih normi i standarda, ističe  Dalibor Sović, rukovoditelja Službe Internet prodaje u Konzumu i dodaje kako se danas u njoj nalazi više od 20.000 artikla.

„S ponosom možemo reći kako danas, 10 godina nakon što smo pokrenuli Internet prodavaonicu, imamo više od 60.000 registriranih korisnika te iz godine u godinu ostvarujemo rast prometa. Ušteda dragocjenog slobodnog vremena i kupnja iz udobnosti doma sigurno su među glavnim razlozima zašto kupci sve više odabiru kupnju putem interneta“, ističe Sović.

Prema njegovim riječima kao prednosti Konzum Internet prodavaonice ističu se tjedne akcije posebno kreirane za online kupce, jednostavan odabir artikala i „punjenje“ košarice, stalno praćenje potrošenog iznosa i odabir načina plaćanja, mogućnost sakupljanja bodova na MultiPlusCard kartici te dostavu naručene robe na adresu kupca.

Dostavna vozila Konzum Internet prodavaonice osiguravaju izvrsne uvjete prijevoza robe jer sadrže različito klimatizirane odjeljke, kako bi naručeni artikli stigli u istom stanju i uvjetima u kojima se drže unutar prodajnog prostora, objašnjava Sović.

Nove usluge

„Uz mogućnost dostave do vrata, kupci u Zagrebu, Osijeku i Splitu mogu izabrati i uslugu PoKupi. Ova usluga dodatan je iskorak Konzum Internet prodavaonice koja donosi mnoge prednosti kupcima koji kupuju online. Radi se o usluzi u sklopu koje korisnici Konzum Internet prodavaonice osobno preuzimaju unaprijed naručenu kupnju u Super Konzumu. Korisnik ove usluge svoju narudžbu preuzima na dogovorenom prodajnom mjestu, isti dan, bez troškova dostave. Plan nam je ovu uslugu širiti i na druge gradove u Hrvatskoj“, ističe Sović.

On objašnjava da su kao lider u uvođenju inovativnih usluga za svoje kupce, omogućili smo i uslugu kupnje putem mobilne aplikacije. Konzum mobilna aplikacija, koja je potpuno usklađena s Internet prodavaonicom, je najjednostavniji način za pronalazak prodavaonica u neposrednoj blizini, pregled akcijskih artikala te kupnju svih proizvoda potrebnih u kućanstvu, objašnjava Sović i dodaje da je Konzum mobilna aplikacija za kupnju prva je prodajna aplikacija u Hrvatskoj na Windows 8 platformi za tablete i desktope.

„Planiramo daljnji razvoj mobilne aplikacije koji će još više biti koncentriran na korisnika i njegove potrebe te sustav nagrađivanja u vidu personaliziranih kupona za kupnju. Zadovoljstvo nam je što su korisnici prepoznali kvalitetu Konzum mobilne aplikacije i što udio prometa putem mobilne aplikacije iz mjeseca u mjesec sve više raste“, ističe Sović.

Što se tiče promocije Konzum Internet prodavaonice, glavnina komunikacije usmjerena je na digitalne kanale s posebnim naglaskom na Google kampanje kao odgovor na postojeću potražnju i generiranje nove potražnje. Također, Konzum Facebook stranica koja trenutno broji 140.000 korisnika, odličan je kanal za komuniciranje internet prodaje i njezinih usluga te stoga redovito objavljujemo novosti naše internet prodavaonice na Facebook zidu i putem Facebook offera za internet prodaju, objašnjava Sović i zaključuje kako je u tijeku je i redizajn stranica Konzum Internet prodavaonice, kako bi sa svim novim funkcionalnostima koje pripremamo, svojim kupcima ponudili još pregledniju, kvalitetniju i dostupniju stranicu za online kupnju.

Još iz kategorije

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

Proglašenje pobjedničkih radova ovogodišnjeg EDIT CodeSchool-a

01.07.2020. komentiraj

Vrijeme pandemije korona virusa, uz sve restriktivne mjere koje nam ono donosi, posebno je, između ostalim, teško palo i onim najranjivijima – djeci. Konkretno učenicima. Nesigurnosti vezane ne samo za njihov svijet već i svijet njihovih roditelja im sigurno nisu bile od pomoći prilikom savladavanja gradiva u „novom normalnom“, odnosno online nastavi.

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

Bečka knjižnica otvorila digitalnu čitaonicu želja

01.07.2020. komentiraj

Mjere zatvaranja koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa jasno su pokazale koliko je važan razvoj digitalizacije. Stoga je i Bečka knjižnica, koja se nalazi u bečkoj gradskoj vijećnici, i nakon popuštanja mjera za borbu protiv trenutne pandemije odlučila nastaviti digitalizaciju svoje knjižnične građe – prvenstveno s namjerom da austrijskim znanstvenicama i znanstvenicima omogući online pristup dokumentima koji su im potrebni za njihova istraživanja.

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

Nova online platforma za TV profesionalce kreće u kolovozu

30.06.2020. komentiraj

Nova online platforma za profesionalce iz TV industrije, NEM Network, kreće s aktivnostima 19. kolovoza 2020. godine. Online ekstenzija omiljenih NEM-a Dubrovnik i NEM-a Zagreb osmišljena je kao njihovo virtualno izdanje koje obuhvaća sve postojeće elemente događanja i zadovoljava interese svih aktera TV industrije. Kao i na NEM događanjima, na NEM Network platformi moći će se čuti rasprave, ali i razgovarati s vodećim stručnjacima o najnovijim trendovima u TV industriji, družiti se s potencijalnim poslovnim partnerima, prezentirati tvrtku ili proizvode ciljanoj skupini i gledati najnovije sadržaje na ekskluzivnim screeninzima.