Koji su aktualni trendovi na TikToku

Koji su aktualni trendovi na TikToku

Foto: DepositPhotos

TikTok se pretvorio u istinskog giganta, koji više nije neki prolazni hir već platforma na koju se ljudi rado vraćaju, koju rado otkrivaju i samim time daju mu na značaju. Upravo zato su trendovi koji vladaju na njemu ujedno i trendovi koji usmjeravaju.

Ako nikoga, onda influencere, slavne i javne osobe te sve one koji žele TikTok iskoristiti za (samo)promociju, zaradu, izražavanje mišljenja... I dok će na platformi i dalje biti cijeli niz duhovitih i kratkih videouradaka, sve je više onih koji određuju novi trend - komentiranje.

Nije to obično komentiranje, treba biti kreativan, treba biti smislen, jasan, karizmatičan, originalan... Malo njih to uspijeva u smislu dobivanja pažnje milijuna i milijuna pratitelja, no svejedno je smjernica ostalima.

Promjene su stigle kad je TikTok odlučio produljiti vrijeme trajanja videa s nekoliko desetaka sekundi na deset minuta. Tako nešto dalo je priliku kreatorima poput Akilija Moreea ili stranice My For You...

"Počeli smo jasno viđati razliku između kreatora koji znaju uređivati svoj sadržaj i zadržati publiku, od onih kojima se posrećilo s algoritmom", kazao je Alessandro Bogliari, izvršni direktor (CEO) u Influencer Marketing Factory.

Naravno, dvoje spomenutih primjera samo su djelić svih koji postoje, a znaju, uz domišljate i originalne komentare, urediti video da bi vizualno privukao korisnike. Na taj način ih dobivaju uz sebe, šalju poruku i dobivaju na značaju.

I to je trend, to je smjernica. U konačnici, to je dokaz da TikTok više nije ono što mu predbacuju neupućeni - "platforma na kojoj klinci plešu, pjevaju i glupiraju se na razne načine dok im je dosadno". Ne, to je postala platforma na kojoj se može nešto naučiti, promijeniti i pronaći.

A to je samo početak (r)evolucije i bit će zanimljivo vidjeti kako će se TikTok usmjeravati u nadolazećim godinama. Naime, YouTube je nudio sve ove mogućnosti praktički oduvijek, okupljao je vrhunske komentatore, no TikTok je pronašao način obratiti se apsolutno svim dobnim skupinama nekako smislenije.

Još iz kategorije

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

Najpopularnije kriptoaplikacije u Europi su KuCoin i MetaMask

25.06.2022.

Tržište kriptovaluta raste konstantno proteklih nekoliko godina, bez obzira što njihova pojedinačna vrijednost ponekad pada. Posebno se to moglo vidjeti na situaciji u Europi tijekom prošle godine, ali i prvog kvartala ove godine, što je omogućilo velik napredak dvjema specijaliziranim aplikacijama - KuCoin i MetaMask.

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

54 posto uspješnih phishing napada završi krađom podataka klijenata

24.06.2022.

Nisu svi kibernetički napadi uspješni, ali oni koji jesu, ostavljaju iza sebe katastrofalne posljedice, kako za organizaciju, tako i za njene klijente. A jedna od takvih metoda napada s razornim posljedicama svakako je phishing.

Čak 30 posto uklonjenih videa s Youtubea je iz Indije

Čak 30 posto uklonjenih videa s Youtubea je iz Indije

24.06.2022.

YouTube je jedna od najpopularnijih platformi na internetu, broji 2,6 milijarde aktivnih korisnika mjesečno i u tom se periodu pregleda više od bilijun sati sadržaja. No, kao takav privlači i one kojima tamo nije mjesto.