Kako poboljšati prodaju preko vaše web stranice

Kako poboljšati prodaju preko vaše web stranice

Foto: Fotolia

Ima veliki broj tvrtki koje nude razne usluge i proizvode, no često zanemaruju činjenicu da veliki broj kupaca dolazi na njihove web stranice i da se tamo po prvi puta upoznaje s tvrtkom. Imati kvalitetan web portal je ključno za uspješno poslovanje jer ćete samo tako ostaviti profesionalan dojam na potencijalnog kupca.

Neki misle da web trebaju imati tek tako, da će to mali iz susjedstva napraviti za par kuna i problem riješen. Oni ozbiljniji znaju da trebaju uložiti u kvalitetan dizajn, sadržaj i optimizaciju weba kako bi se prodaja povećala i kupci bili zadovoljniji i vraćali se ponovno na stranice. Na webu obavezno morate imati kvalitetan sadržaj koji će u kratkom roku informirati kupca o tome što i na koji način nudite te koji su uvjeti poslovanja i plaćanja.

Pazite na gramatiku i pravopis te prepustite lektorima da obave stvar ako vi niste sigurni u svoje pisanje. Bilo bi super da otvorite i blogu u sklopu web stranice te da tamo pišete o određenim proizvodima ili tematici koja je zapravo vaše poslovanje.

Obavezno investirajte u slike, kvalitetna slika proizvoda je vrlo bitna i nemojte škrtariti na tome. Sve to vas odvaja od konkurencije i pokazuje kako upravo vi nudite ono najbolje na tržištu. Neka vaš web bude ugodan za pregledavanje, neka ima jasan cilj i navigaciju.

Najgore je kada se korisnik izgubi i ne zna pronaći izlaz niti ono što je htio kupiti. Prilagodite web da ga mogu vidjeti i mobilni korisnici, a istraživanje koje je proveo eMarketer pokazuje kako je glavni razlog zašto u SAD-u mobilni korisnici ne kupuju preko smartphone ili tablet uređaja je taj što im je navigacija predstavlja problem.

Web stranice trebaju biti optimizirane za mobilnu uporabu ili ćete vjerojatno propustiti puno potencijalnih kupaca. Nikako nemojte zaboraviti staviti sve podatke o sebi i svojoj tvrtki na web, jer ljudi traže sigurnost i povjerenje, a to mogu dobiti jedino ako je vaš način poslovanja transparentan.

Još iz kategorije

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

Podizanje svijesti o važnosti kibernetičke sigurnosti

21.09.2020. komentiraj

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove godine u listopadu obilježava Europski mjesec kibernetičke sigurnosti te već tradicionalno brojnim aktivnostima radi na podizanju svijesti hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

Niti Googleovi inžinjeri ne razumiju Googleove kontrole za privatnost korisnika

18.09.2020. komentiraj

Tehnološke kompanije u svom uzletu nisu previše marile za privatnost korisnika jer to jednostavno nisu ni morale. Vremena su se promijenila, ali iste te kompanije muku muče s prilagodbom. Naime, teško se riješiti starih i profitabilnih navika.

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

Mladi zaposlenici češće budu žrtve phishinga od starijih

18.09.2020. komentiraj

Stariji zaposlenici imaju jednu poveću prednost pred mlađim generacijama, a ona je da se ne osjećaju toliko samopouzdano kad se radi o mogućnosti “phishing” vrste napada. Svjesni su da im se može dogoditi pa više paze, dok se mladi “zaletavaju” i onda zapravo češće završavaju kao žrtve pa time ulaze češće u statistiku.