Izmjeri brzinu svog interneta

Izmjeri brzinu svog interneta

Foto: Fotolia

ICT Business svojim čitateljima donosi još jednu novost, ovoga puta to je novi alat za precizno mjerenje brzine vaše internet konekcije. Nije vam dosta znat samo vršnu vrijednost koju obično dobivate od popularnih alata?

Naš alat će, na temelju tri zasebno provedena testa, osim vršnih vrijednosti, izračunati i prosječne vrijednosti.

Tako ćete pri svakom mjerenju doznati vršnu i prosječnu brzinu downloada, vršnu i prosječnu brzinu uploada, te minimalnu i prosječnu latenciju, kao i jitter (razlika u kašnjenju paketa).

Alatu možete pristupiti putem linka https://www.ictbusiness.info/speedtest/.

Još iz kategorije

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

12.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici veliki su hit na američkom tržištu, a polako i širem svjetskom, što se može zahvaliti Amazonu i njegovoj Alexi koja se nalaci u Echo uređajima. No, u cijeloj toj lijepoj priči iza kulisa odigrava se jedna tužnija, koja pokazuje da su tradicionalni radio prijamnici na gubitku i polako nestaju iz američkih domova.

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

11.07.2018. komentiraj

Internet stvari (IoT) i dalje zaokupljaju misli uključenih u svijet tehnologije, a prema novim prognozama Juniper Researcha, vjeruje se da će do 2022. godine biti 50 milijardi umreženih uređaja diljem svijeta, što je rast od 140 posto u odnosu na situaciju koju imamo u ovom trenutku.