Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Zaljubljenici u Zynga igre ovih su dana iznimno zabrinuti jer prijavljen je hakerski napad zbog kojeg je ugroženo 200 milijuna Android i iOS korisnika! Nije riječ o prenapuhanoj objavi već stvarnom proboju u sustav jedne od najjačih kompanija u mobilnom gamingu, zbog kojeg su “iscurili” privatni podaci korisnika.

Objavljeno je da se napad zbio 12. rujna i to nakon mnogobrojnih objava igrača da im je netko pristupio računu te kroz njega činio financijsku štetu. Ubrzo je provedena istraga te utvrđeno da se uistinu zbio napad, a iza njega navodno stoji jedna osoba pod imenom Gnosticplayers, odgovoran za Collection #1 i Collection #2 napade s početka godine.

Pohvalio se da je uspio izvesti napad zahvaljujući sigurnosnim propustima u igri Words With Friends,  Draw Something i sad već nepostojeća OMGPOP, a nakon toga samo je "širio utjecaj" uzduž Zynga svijeta.

Ono bez čega su igrači potencijalno ostali jesu njihova imena, e-mail adrese, login ID, lozinke, lozinke koje mogu resetirati tokene, telefonski brojevi (ukoliko su upisani), Facebook računi (ako se putem njih korisnik spajao na igre) i Zyna korisnički računi. Dakle, poprilično podataka, koji se mogu koristiti na razne načine i vrlo su vrijedni pa će ih Gnosticplayers prodavati na Dark Webu zajedno s desecima milijuna drugih koje je otuđio u napadima.

Stoga, provjerite mobilne uređaje i pogledajte ako ste igrali neku od Zynga igara pa reagirajte promjenom lozinke ili brisanjem korisničkh računa. Igre o kojima se radi, osim tri navedene su: Farmville, Farmville 2, CSR Racing, CSR Racing 2, Zynga Poker, Spin It Reach, Crazy Kitchen, Clumssy Ninja i brojne druge koje možete pronaći OVDJE. (https://www.zynga.com/games/)

Ovo će sasvim sigurno naštetiti kompaniji koja je procijenjena na više od 5,5 milijardi američkih dolara, a u 2018. je ostvarila prihode od 671 milijun dolara te je u ovoj prognozirano da će ostvariti 920 milijuna dolara. Nakon ovog problema, sasvim sigurno će prognoze biti ublažene...

Još iz kategorije

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

05.12.2019. komentiraj

Hakeri koriste e-mail kao način napada gotovo tri desetljeća, a u tome im pomažu naivni korisnici, koji sa svim tim godinama nisu evoluirali pa i dalje posjećuju web stranice koje im se nude u više nego sumnjivim e-mail porukama. Ujedno, hakeri češće napadaju vikendom jer tad su učinkovitiji.

Kolačići su i dalje problem

Kolačići su i dalje problem

05.12.2019. komentiraj

Nakon što je HAKOM donio odluku o kažnjavanju zbog kršenja odredbi oko kolačića upitali smo u domaćem telekomunikacijskom regulatoru koji nadzire i taj dio internetskog tržišta što se krije iza odluke i kako stvoriti internetsko okruženje gdje se poštuju pravila.

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

02.12.2019. komentiraj

Google konstantno poboljšava Chrome internetski preglednik i svjestan je da ima dovolju moć da putem njega mijenja situaciju vezanu uz web stranice, pa tako uz višegodišnju borbu protiv onih koji ne koriste HTTPS protokol te onih koji još uvijek koriste flash sadržaj, Google će prokazivati i one čije su web stranice prespore.