Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Zaljubljenici u Zynga igre ovih su dana iznimno zabrinuti jer prijavljen je hakerski napad zbog kojeg je ugroženo 200 milijuna Android i iOS korisnika! Nije riječ o prenapuhanoj objavi već stvarnom proboju u sustav jedne od najjačih kompanija u mobilnom gamingu, zbog kojeg su “iscurili” privatni podaci korisnika.

Objavljeno je da se napad zbio 12. rujna i to nakon mnogobrojnih objava igrača da im je netko pristupio računu te kroz njega činio financijsku štetu. Ubrzo je provedena istraga te utvrđeno da se uistinu zbio napad, a iza njega navodno stoji jedna osoba pod imenom Gnosticplayers, odgovoran za Collection #1 i Collection #2 napade s početka godine.

Pohvalio se da je uspio izvesti napad zahvaljujući sigurnosnim propustima u igri Words With Friends,  Draw Something i sad već nepostojeća OMGPOP, a nakon toga samo je "širio utjecaj" uzduž Zynga svijeta.

Ono bez čega su igrači potencijalno ostali jesu njihova imena, e-mail adrese, login ID, lozinke, lozinke koje mogu resetirati tokene, telefonski brojevi (ukoliko su upisani), Facebook računi (ako se putem njih korisnik spajao na igre) i Zyna korisnički računi. Dakle, poprilično podataka, koji se mogu koristiti na razne načine i vrlo su vrijedni pa će ih Gnosticplayers prodavati na Dark Webu zajedno s desecima milijuna drugih koje je otuđio u napadima.

Stoga, provjerite mobilne uređaje i pogledajte ako ste igrali neku od Zynga igara pa reagirajte promjenom lozinke ili brisanjem korisničkh računa. Igre o kojima se radi, osim tri navedene su: Farmville, Farmville 2, CSR Racing, CSR Racing 2, Zynga Poker, Spin It Reach, Crazy Kitchen, Clumssy Ninja i brojne druge koje možete pronaći OVDJE. (https://www.zynga.com/games/)

Ovo će sasvim sigurno naštetiti kompaniji koja je procijenjena na više od 5,5 milijardi američkih dolara, a u 2018. je ostvarila prihode od 671 milijun dolara te je u ovoj prognozirano da će ostvariti 920 milijuna dolara. Nakon ovog problema, sasvim sigurno će prognoze biti ublažene...

Još iz kategorije

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.