Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Zaljubljenici u Zynga igre ovih su dana iznimno zabrinuti jer prijavljen je hakerski napad zbog kojeg je ugroženo 200 milijuna Android i iOS korisnika! Nije riječ o prenapuhanoj objavi već stvarnom proboju u sustav jedne od najjačih kompanija u mobilnom gamingu, zbog kojeg su “iscurili” privatni podaci korisnika.

Objavljeno je da se napad zbio 12. rujna i to nakon mnogobrojnih objava igrača da im je netko pristupio računu te kroz njega činio financijsku štetu. Ubrzo je provedena istraga te utvrđeno da se uistinu zbio napad, a iza njega navodno stoji jedna osoba pod imenom Gnosticplayers, odgovoran za Collection #1 i Collection #2 napade s početka godine.

Pohvalio se da je uspio izvesti napad zahvaljujući sigurnosnim propustima u igri Words With Friends,  Draw Something i sad već nepostojeća OMGPOP, a nakon toga samo je "širio utjecaj" uzduž Zynga svijeta.

Ono bez čega su igrači potencijalno ostali jesu njihova imena, e-mail adrese, login ID, lozinke, lozinke koje mogu resetirati tokene, telefonski brojevi (ukoliko su upisani), Facebook računi (ako se putem njih korisnik spajao na igre) i Zyna korisnički računi. Dakle, poprilično podataka, koji se mogu koristiti na razne načine i vrlo su vrijedni pa će ih Gnosticplayers prodavati na Dark Webu zajedno s desecima milijuna drugih koje je otuđio u napadima.

Stoga, provjerite mobilne uređaje i pogledajte ako ste igrali neku od Zynga igara pa reagirajte promjenom lozinke ili brisanjem korisničkh računa. Igre o kojima se radi, osim tri navedene su: Farmville, Farmville 2, CSR Racing, CSR Racing 2, Zynga Poker, Spin It Reach, Crazy Kitchen, Clumssy Ninja i brojne druge koje možete pronaći OVDJE. (https://www.zynga.com/games/)

Ovo će sasvim sigurno naštetiti kompaniji koja je procijenjena na više od 5,5 milijardi američkih dolara, a u 2018. je ostvarila prihode od 671 milijun dolara te je u ovoj prognozirano da će ostvariti 920 milijuna dolara. Nakon ovog problema, sasvim sigurno će prognoze biti ublažene...

Još iz kategorije

Čak 62000 QNAP NAS uređaja zaraženo QSnatch malwareom

Čak 62000 QNAP NAS uređaja zaraženo QSnatch malwareom

09.08.2020. komentiraj

Britanska (CISA) i američka sigurnosna agencija (NSA) zajednički su objavile upozorenje o vrsti malwarea pod nazivom QSnatch, koji ima mogućnost zaraziti NAS (network-attached storage) uređaje tajvanskog proizvođača QNAP-a.

Ecosia tvrdi da Google mulja sa odabirom tražilice na Androidu, sve prijavljuje EU

Ecosia tvrdi da Google mulja sa odabirom tražilice na Androidu, sve prijavljuje EU

09.08.2020. komentiraj

Internetska tražilica Ecosia nije samo alternativa za Google, već je i alat koji nudi privatnost, što je za velikog joj konkurenta nepoznanica. I ne samo to, za svaki klik, Ecosia je obećala za klikove saditi stabla - njih 100 milijuna u 25 zemalja svijeta. Ali, plan polako pada u vodu...

Microsoft u rujnu planira lansirati cloud gaming projekt xCloud

Microsoft u rujnu planira lansirati cloud gaming projekt xCloud

08.08.2020. komentiraj

Microsoft će službeno predstaviti game streaming uslugu Project xCloud u rujnu ove godine, što znači da kompanija ide još snažnije prema cloud gamingu.