Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Iscurili podaci od 200 milijuna korisnika Zynginih mobilnih igara

Zaljubljenici u Zynga igre ovih su dana iznimno zabrinuti jer prijavljen je hakerski napad zbog kojeg je ugroženo 200 milijuna Android i iOS korisnika! Nije riječ o prenapuhanoj objavi već stvarnom proboju u sustav jedne od najjačih kompanija u mobilnom gamingu, zbog kojeg su “iscurili” privatni podaci korisnika.

Objavljeno je da se napad zbio 12. rujna i to nakon mnogobrojnih objava igrača da im je netko pristupio računu te kroz njega činio financijsku štetu. Ubrzo je provedena istraga te utvrđeno da se uistinu zbio napad, a iza njega navodno stoji jedna osoba pod imenom Gnosticplayers, odgovoran za Collection #1 i Collection #2 napade s početka godine.

Pohvalio se da je uspio izvesti napad zahvaljujući sigurnosnim propustima u igri Words With Friends,  Draw Something i sad već nepostojeća OMGPOP, a nakon toga samo je "širio utjecaj" uzduž Zynga svijeta.

Ono bez čega su igrači potencijalno ostali jesu njihova imena, e-mail adrese, login ID, lozinke, lozinke koje mogu resetirati tokene, telefonski brojevi (ukoliko su upisani), Facebook računi (ako se putem njih korisnik spajao na igre) i Zyna korisnički računi. Dakle, poprilično podataka, koji se mogu koristiti na razne načine i vrlo su vrijedni pa će ih Gnosticplayers prodavati na Dark Webu zajedno s desecima milijuna drugih koje je otuđio u napadima.

Stoga, provjerite mobilne uređaje i pogledajte ako ste igrali neku od Zynga igara pa reagirajte promjenom lozinke ili brisanjem korisničkh računa. Igre o kojima se radi, osim tri navedene su: Farmville, Farmville 2, CSR Racing, CSR Racing 2, Zynga Poker, Spin It Reach, Crazy Kitchen, Clumssy Ninja i brojne druge koje možete pronaći OVDJE. (https://www.zynga.com/games/)

Ovo će sasvim sigurno naštetiti kompaniji koja je procijenjena na više od 5,5 milijardi američkih dolara, a u 2018. je ostvarila prihode od 671 milijun dolara te je u ovoj prognozirano da će ostvariti 920 milijuna dolara. Nakon ovog problema, sasvim sigurno će prognoze biti ublažene...

Još iz kategorije

Booking.com uvodi ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile

Booking.com uvodi ocjene kvalitete za apartmane, vikendice i vile

24.01.2020. komentiraj

Kad je riječ o ponudi savršenih smještaja, putnicima se danas nudi veći izbor no ikad prije. Hotelska klasifikacija sa zvjezdicama poznata je diljem svijeta te se koristi kao sredstvo prepoznavanja i usporedbe kvalitete određenog hotela, a do sada nije postojao sustav ocjenjivanja koji će istu informaciju pružiti putnicima koji žele odsjesti u nehotelskom smještaju poput apartmana ili kuće za odmor. Misija Booking.com-a je olakšati svima da istraže svijet, a u prosjeku se svake sekunde sedam gostiju prijavi u kuću za odmor, apartman ili neki drugi nehotelski smještajni objekt rezerviran putem Booking.com-a. Stoga Booking.com preuzima vodeću ulogu u stvaranju jedinstvenog, globalno dosljednog i objektivnog sustava s ocjenama kvalitete za apartmane, vikendice i vile.

Google Duo na webu sada možete koristiti i bez telefonskog broja

Google Duo na webu sada možete koristiti i bez telefonskog broja

24.01.2020. komentiraj

Google je bez previše pompe omogućio Duo pozive preko weba bez potrebe povezivanja telefonskog broja s korisničkim računom, što je poprilično praktično i moglo bi značiti veću popularnost za Duo, koji neopravdano stoji nekako po strani.

LinkedIn koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje i brisanje neprikladnih korisničkih računa

LinkedIn koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje i brisanje neprikladnih korisničkih računa

24.01.2020. komentiraj

Društvene mreže suočavaju se s problemom lažnih korisnika i postavljanjem nepoćudnog sadržaja, a da bi im se stalo na kraj, koristi se umjetna inteligencija. Takvom načinu otkrivanja lažnih profila te njihovom uklanjanju priklonio se LinkedIn.