Internet stvari predstavljaju veliku priliku za davatelje raznih usluga

Internet stvari predstavljaju veliku priliku za davatelje raznih usluga

Foto: Shutterstock

U prvoj studiji tog tipa, analitička kuća IDC otkriva mogućnosti koje donosi Internet stvari (IoT) za davatelje svih vrsta usluga u svim regijama u svijetu.

Prema toj studiji u 2016. godini najviše potencijalnih IoT usluga, 52,2 posto, bilo je na području Sjeverne, Srednje i Južne Amerike. Slijedi makroregija EMEA (Europa, bliski istok i Afrika) s 34,4 posto, dok su Azija i Pacifik imali 13,4 posto tog tržišta.

Projektno orijentirane usluge predstavljaju najveći postotak potencijalnih IoT usluga koje su bile dostupne tijekom 2016. U petogodišnjem se periodu u tom dijelu tržišta očekuje najveći napredak te bi ono do 2021. trebalo zauzeti 56,7 posto svih usluga i približiti se ukupnoj vrijednosti od 30,8 milijardi dolara. Najbrže rastući segment unutar tog dijela usluga bit će poslovno savjetovanje.

"Davatelji široke lepeze usluga imaju sjajnu priliku kroz IoT usluge pokazati svoju usredotočenost na vrijednost koju njihovi korisnici dobivaju od njih. Oni im mogu pomoći u planiranju, implementaciji, podršci i provođenju IoT inicijativa", ističe analitičarka Rebecca Segal, koautorica spomenute studije.

Još iz kategorije

E-trgovina nastavlja rasti

E-trgovina nastavlja rasti

15.06.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države proteklih dvadeset godina svjedoče polaganom i sigurnom rastu e-trgovine, što se odrazilo i na globalne prilike pa je ponuda nikad bolja, kvalitetnija, a samo korištenje platformi sigurnije nego ikad prije. Vjerojatno će zato u ovoj godini oko 230 milijuna Amerikanaca online putem kupiti barem jednu stvar i time donijeti prihode od 474 milijardi američkih dolara.

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

15.06.2018. komentiraj

Ako ste se pitali koji jezik dominira internetom, većina bi rekla da je to engleski, i bili bi u pravu. Prema stranici W3techs.com, uvjerljivo najzastupljeniji jezik na internetu je engleski, kojim je pisano čak 52,4 posto web stranica. Ostali jezici daleko slabije zastupljeni.

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

14.06.2018. komentiraj

Lažni medijski portali koji su se koristili tehnikama ostvarivanja lažnog prometa kako bi ostavile dojam da su legitimni odnose milijarde američkih dolara prihoda onima koji uistinu jesu legitimni zbog činjenice da lažnim prometom dolaze do stvarnog novca od oglašavanja, „napumpanog“ baš zbog dojma da je promet legitiman.