Instagram vidi kupovinu kao sljedeći korak u svojoj evoluciji

Instagram vidi kupovinu kao sljedeći korak u svojoj evoluciji

Foto: Fotolia

Prošli su oni dani kada je opseg djelovanja Instagrama bio jasno određen. Radilo se o aplikaciji koja je svoju popularnost stekla dijeljenjem fotografija i to je, u osnovi, bilo to. Kada je Facebook 2012. godine preuzeo Instagram u svoje ruke, bilo je samo pitanje vremena kada će Instagram doživjeti neke preinake i krenuti u neke druge vode.

Tražilo se nešto novo kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo za korisnike, nove značajke i mogućnosti te se došlo do rješenja kako ljudima treba ponuditi mogućnost kupovine. Svi mi volimo šopingirati, a prije par tjedana Instagram je uveo podršku za shopping tags koja korisnicima daje mogućnost za kupnju proizvoda koji se vide na oglasima u njihovom feedu.

Kada ste spremni kupiti robu, tvrtke imaju mogućnost da vam pošalju svoje web stranice ili aplikacije za dovršetak procesa kupnje. Ideja je, naravno, da se korisnici što duže zadrže na Instagramu.

Začudo, Instagram ne ostvaruje prihode na temelju koliko je ljudi koristilo shopping tags kako bi obavilo kupnju. Umjesto toga, Instagram se nada kako će tvrtke trošiti više novaca za oglašavanje. Uglavnom, očito je kako Instagram cilja na segment kupovine kao sljedeći korak u svojoj evoluciji.

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.