Instagram testira istaknute objave na profilima

Instagram testira istaknute objave na profilima

Foto: DepositPhotos

Instagram već neko vrijeme dopušta da korisnici svoje omiljene priče prikvače ili "pinaju" na vrh svog profila pa ih na taj način sačuvaju i kad prođe regularnih 24 sata, koliko inače traju. Ali, uskoro će na platformi biti moguće učiniti isto s klasičnim objavama, kako bi korisnici mogli istaknuti ono što je vrijedno isticanja.

Kako su primijetili napredniji korisnici, Instagram je nedavno počeo testirati značajku koja korisnicima omogućava istaknuti određene objave iznad dijela profila s fotografijama i videosnimkama. Ako ste jedan od sretnika koje je Instagram izabrao za probnu verziju, značajci možete pristupiti tako da dodirnete ikonu s tri točke na vrhu objave i odaberete novu opciju "prikvači na svoj profil".

"Testiramo novu značajku koja ljudima omogućava da objavljuju postove na svom profilu", poručili su kratko i jasno iz Instagrama.

Dokaze da je kompanija razmatrala dodavanje načina za isticanje redovitih postova prvi je uočio u siječnju obrnuti ili "reverse" inženjer Alessandro Paluzzi. Ali, treba znati i da sve to nije nešto revolucionarno s obzirom da nekoliko drugih platformi društvenih medija, uključujući diretkne konkurente Twitter i TikTok, omogućavaju isticanje postova na identičan način.

Kao što se može, na kraj priče, zaključiti, ovaj je novitet posebno koristan za ljude koji objavljuju poveću količinu sadržaja pa žele istaknuti ono najbolje ili najvrednije na vrh kako bi se osigurali da to bude vidljivo u svakom trenutku svima onima koji posjete njihove profile.

Zanimljivo, nedavno je Instagram predstavio nešto slično, a također jako značajno za korisnike. Instagram tagovi više neće biti isključivo za druge račune već se stvari mijenjaju na način da svaki korisnik može označiti određene stavke unutar objave, bez traženja. Do sada je označavanje proizvoda bilo dostupno samo kompanijama i kreatorima, ali tijekom "sljedećih nekoliko mjeseci" Instagram će učiniti ovo globalnijim.

Još iz kategorije

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

EU za 26 milijuna eura nabavlja digitalni novčanik

27.06.2022.

Europska komisija raspisala je javni natječaj procijenjene vrijednosti 26 milijuna eura kako bi se stvorio novi europski digitalni proizvod – europski digitalni novčanik. Ako se tvrdi u pozivu na natječaj svrha mu je razvoj i implementaciju europskog digitalnog novčanika kao digitalnog identiteta na temelju prijedloga europskog okvira za digitalni identitet i pratećih preporuka Europske komisije.

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

Google Chat dodao banere upozorenja kako bi vas zaštitio od phishing napada

26.06.2022.

Google Chat zamijenio je Hangouts i uveo neke zanimljive novitete, od kojih se onaj posljednji posebno ističe jer veže se za sigurnost. Naime, slat će korisniku obavijesti o potencijalnoj opasnosti od phishinga i ostalog malwarea koji vreba u online prostoru.

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

Najviše otkupnine za ransomware plaćaju Japan i Nizozemska

26.06.2022.

Kibernetički kriminalci iznimno su skloni korištenju ransomware metoda napada na žrtve jer ukoliko su uspješne, mogu jako unosno naplatiti vraćanje podataka. Jer, poanta ovog napada jest oteti važne informacije vlasniku uređaja, kriptirati ih i ponuditi natrag uz određenu otkupninu.