Instagram postrožuje načine verificiranja računa

Instagram postrožuje načine verificiranja računa

Foto: DepositPhotos

Sjedinjene Američke Države potresli su tijekom lipnja i narednih mjeseci prosvjedi zbog ubojstva Georgea Floyda i Instagram, kao sve društvene mreže, postao je platforma gdje se može izraziti, informirati, ali i zloporabiti situaciju. Upravo zato su uslijedile neke promjene...

I to već sad u rujnu, kad je rukovodeći kadar Instragama odlučio promijeniti detalje u svojoj politici. Naime, prvotno se na toj društvenoj mreži moglo lakše do verifikacije i preporuka, sve zbog činjenice što Instagram pokušava promovirat tzv. "uključivi sadržaj", odnosno, sadržaj koji pomaže onima s manje pristupa javnom mnijenju izraziti se.

Afroamerikanci su svakako bili dio te politike, dapače, oni su bili pokretač takve politike. Ali, kao i sve, to se počelo zloporabiti pa su neki korisnici preko tog "uključivog sadržaja" pokušavali postati slavni i Instagram je to prepoznao te krenuo u zaokret.

Osnovan je Equity (hrv. pravičnost) tim, kako bi se bolje shvatila i adresirala pristranost u razvoju proizvoda od strane Instagrama te da bi se poboljšalo korisničko iskustvo te platforme. Equity tim radi s Responsible AI (hrv. odgovorna umjetna inteligencija) kako bi se osiguralo da Instagramov algoritam ne ode u neželjene krajnosti. Naravno, radi se i s predstavnicima te aktivistima vezanima za nedovoljno zastupljene zajednice, sve s ciljem progresivnog iskoraka.

Nije ni to sve, Instagram će zbog svega zaposliti i direktora za raznolikost i uključivost (Director of Diversity and Inclusion). Samim time, više neće biti moguće izrugivati se nekome zbog religije, boje kože ili nacionalnosti. To se prije svega odnosi na Qanon zajednicu, iznimno radikalnu desničarsku skupinu koja je okupirala društvene mreže te širi dezinformacije, govor mržnje i općenito propagira nasilje nad neistomišljenicima.

Na kraju, da bi netko postao verificiran i preporučen na Instagramu, morat će se potruditi da to postane zbog sadržaja koji kreira, a ne zbog broja pratitelja. Jer, taj segment više nije ključan da bi se postigla vidljivost i važnost na Instagramu...

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.