Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

Foto: DepositPhotos

Nije prošlo ni tjedan dana otkako je Facebook najavio integraciju direktnih poruka s Instagrama na Pages Manageru, a sad je korisnike obradovao vijesti o tome da će one napokon biti vidljive kroz aplikacije na stolnim računalima i kroz web internetske preglednike. Tako nešto dugo se zagovaralo.

Jer, dosad se moglo raditi praktički sve što i na pametnim telefonima ili tabletima, no poruke se nisu mogle slati ni čitati, što je bilo poprilično nespretno, nepraktično i rušilo je značaj desktop aplikaciji ili pregledavanju Instagrama kroz web browser. Napokon, nakon toliko godina, promijenilo se i to na bolje.

Sve ovo čini se da je dio jedne šire integracije o kojoj se priča duže vrijeme, a tiče se one između Messengera, WhatsAppa i Instagrama. Time Facebook želi sve svoje usluge učiniti dostupnijima, a oglašivačima više prostora da se pokušaju nametnuti na tržištu. U konačnici, to znači i više prihoda za Facebook, što se uvijek pozdravlja od lidera kompanije i svih investitora. Samo, rijetko su promjene dobre za sve strane, a ova svakako jest.

Jer, iako je Instagram od svojih začetaka bio prvenstveno namijenjen mobilnim uređajima, ograničavati se uistinu nije imalo smisla. Ne danas kad sve tehnološke kompanije gledaju kako se ponuditi što bolje na što više platformi. Ovaj potez dokaz je da i Facebook ide u tom smjeru. Naime, web internetski preglednici ne koriste se samo na računalima već i na mobilnim uređajima jer postoje korisnici koji nisu fanovi aplikacija, ili ih jednostavno ne mogu kvalitetno pokretati. Posebno se to može vidjeti u zemljama koje se tek razvijaju u tehnološkom smislu.

Ovako se Facebook približava svima, ruši granice, olakšava krištenje Instagrama, a ujedno omogućava oglašivačima dodatni prostor za predstaviti se na globalnoj razini. Uistinu, "win win" situacija za sve.

Još iz kategorije

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

25.03.2019. komentiraj

Potrošači sve više koriste digitalnu tehnologiju u razne svrhe, a velike se promjene odvijaju u načinu pristupanja zabavnim i medijskim sadržajima. 38% potrošača prima zabavni sadržaj putem streama najmanje jednom dnevno, a među potrošačima Generacije Z, više od 50% prestaje pristupati zabavnim sadržajima na tradicionalan način, odnosno putem raznih kablova.

Facebook čuvao stotine milijuna lozinki korisnika u običnom tekstualnom obliku

Facebook čuvao stotine milijuna lozinki korisnika u običnom tekstualnom obliku

25.03.2019. komentiraj

Facebook je šokirao javnost objavom da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazimo u običnom tekstualnom obliku, i to unutar njegovih internih sustava. Doznalo se to potpuno slučajno prije dva mjeseca i uslijedila je brza reakcija, ali svejedno čudi da se tako nešto uopće dogodilo, izniman je to propust.

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.