Instagram eksperimentira s novom značajkom Predlošci za Reels

Instagram eksperimentira s novom značajkom Predlošci za Reels

Foto: DepositPhotos

Instagram već neko vrijeme eksperimentira s novom značajkom pod imenom "Predlošci (eng. Templates) za Reels", koja će korisnicima omogućiti kopiranje videoformata iz drugih Reels videa, što podosta pomaže u poticanju kreativnosti.

Predlošci su već nevjerojatno popularna značajka, što smo mogli vidjeti na TikToku, i često su osnova za razne izazove i trendove na platformi, koji postaju viralni, a oni koji su ih kreirali popularni.

Treba naglasiti da je najavljena značajka još uvijek u beti i mogu je isprobati samo odabrani, a radi se o manjem broju influencera.

"Uvijek radimo na novim načinima kako napraviti Reels jednostavnijima za izradu. Testiramo mogućnost da napravite Reels koristeći postojeći predložak s drugog Reelsa", rekao je glasnogovornik Mete za i time službeno potvrdio da će Instagram kopirati još jednu originalnu značajku svojih konkurenata.

"Novitet korisnicima daje opciju da odaberu "Upotrijebi kao predložak" na bilo kojem Reels videozapisu kako bi zamijenili videoisječke svojima. Dok trenutna verzija "Predlošci na Reelsima" korisnicima daje niz unaprijed postavljenih opcija, čini se da nova značajka daje mogućnost korištenja bilo kojeg Reels videa kao predloška", podijelila je dojmove influencerica Josephine Hill.

Instagram je u prošlosti uveo mnoge značajke slične TikToku na Reels u nastojanju da drži korak s platformom koju je generacija Z u potpunosti prisvojila kao svoju.

Neki nedavni primjeri uključuju značajku Remix, mogućnost suradnje na videozapisima, nove glazbene značajke i vizualne odgovore. S obzirom da je voditelj Instagrama Adam Mosseri prošle godine rekao da će platforma udvostručiti video segment kroz ovu godinu, vjerojatno ćemo vidjeti još više novih inovacija u mjesecima koji slijede.

Iako, teško je nazivati inovativnim nešto što je preuzeto od konkurencije.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.