Instagram će uskoro imati više oglašivača nego Twitter

Instagram će uskoro imati više oglašivača nego Twitter

Foto: Ilustracija / Antonio Jularić

U 2017. godinu Instagram ulazi s puno optimizma i čvrsto vjeruje kako će imati više oglašivača nego Twitter. Da, vrlo lagano bi se moglo dogoditi da Twitter izgubi borbu s Instagramom u oglašivačkom sektoru.

Naime, najnovije izvješće tvrtke za istraživanje tržišta eMarketer navodi da će gotovo tri četvrtine američkih tvrtki sa 100 zaposlenih i više svoja sredstva za marketing usmjeriti na Instagram. Twitterova popularnost među marketingašima i dalje stagnira, a broj brandova koji koriste Twitter je narastao za manje od dva posto od 2014. godine.

Neki namjeravaju i smanjiti svoja sredstva za oglašavanje na Twitteru, a ova društvena mreža mora otpuštati i radnike nakon sporog rasta i neuspjeha da zadrži korisnike. Instagram je više nego udvostručio broj svojih oglašivača ove godine, a Twitter nikako da vidi izlaz iz tunela.

2017. sigurno neće biti pozitivna za Twitter jer i dalje opada posjećenost korisnika, a oglašivači se okreću Instagramu. Twitter nije previše zaživio ni u Hrvatskoj, ali je tamo još uvijek dobra ekipa za zezanciju. Ili hejtanje....

Još iz kategorije

Sezonac.hr nudi više od 180 oglasa za posao

Sezonac.hr nudi više od 180 oglasa za posao

27.01.2020. komentiraj

Do 29. siječnja u ponoć održava se virtualni Sajam poslova u turizmu i sezoni u organizaciji vodećeg hrvatskog portala za zapošljavanje, MojPosao.net. Virtualni sajam poslova dostupan je 0-24 korištenjem svih uređaja (računala, tableta, mobitela), a prijava na oglase je posve jednostavna putem kratkog obrasca.

INFOGRAFIKA: Dosad od kriptomjenjačnica ukradeno preko 11 milijardi dolara

INFOGRAFIKA: Dosad od kriptomjenjačnica ukradeno preko 11 milijardi dolara

27.01.2020. komentiraj

Kriptovalute nisu donijele bogatstvo samo onima koji su vjerovali u njih od prvog dana, već i onima koji su krali od svih ti vrijednih ljudi punih povjerenja. Jer, od 2011. do danas kroz razne hakerske napade, ukradeno je kriptovaluta koje se procjenjuju na više od 11 milijardi američkih dolara! Te brojke, analizu i kratku kronologiju zbivanja donio je InsideBitcoins.com.

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

26.01.2020. komentiraj

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu i čini se da će takvom ostati još jedno duže vrijeme, što potvrđuju podaci koje su o aktivnim korisnicima dale sve kompanije na tom tržištu.