INFOGRAFIKA: Twitter ne uspjeva dovesti nove korisnike

INFOGRAFIKA: Twitter ne uspjeva dovesti nove korisnike

Foto: Ilustracija

Twitter stagnira već neko vrijeme i to su potvrdili rezultati o broju korisnika na kraju drugog kvartala ove godine. Riječ je o njih 328 milijuna aktivnih na mjesečnoj razini i to je rast od njih 21 milijun u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najgore od svega je što se ne pronalazi način kako zaustaviti tu stagnaciju.

Statista je odlučila na temelju toga napraviti jednu zanimljivu usporedbu s Facebookom, koji trenutno ima dvije milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini i bilježi rast od 19 posto u zadnjih 12 mjeseci. To je oko 350 milijuna novih korisnika za najveću društvenu mrežu. Konkretno, riječ je o otprilike trećini ukupnih korisnika na Twitteru, pa i više!

Nažalost, čini se i da situacija za Twitter ne ide na bolje, cijene dionica su pale za deset posto u lipnju, što jasno ukazuje da investitori gube povjerenje u kompaniju. Kako i ne bi kad kao da je 2012. dosegnula vrhunac i od tog trenutka stala, bez jasnog plana i strategije kako se pomaknuti s mjesta...

Još iz kategorije

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

12.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici veliki su hit na američkom tržištu, a polako i širem svjetskom, što se može zahvaliti Amazonu i njegovoj Alexi koja se nalaci u Echo uređajima. No, u cijeloj toj lijepoj priči iza kulisa odigrava se jedna tužnija, koja pokazuje da su tradicionalni radio prijamnici na gubitku i polako nestaju iz američkih domova.

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

11.07.2018. komentiraj

Internet stvari (IoT) i dalje zaokupljaju misli uključenih u svijet tehnologije, a prema novim prognozama Juniper Researcha, vjeruje se da će do 2022. godine biti 50 milijardi umreženih uređaja diljem svijeta, što je rast od 140 posto u odnosu na situaciju koju imamo u ovom trenutku.