INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

Foto: DepositPhotos

Pretplatničke video usluge na zahtjev (SVOD) vladaju televizijskim tržištem jer nude doslovno na dlanu sadržaj kakav po iznimno niskim cijenama nikad nije bio toliko dostupan. Naravno, Netflix i dalje dominira, ali kad se pogleda što gledatelje zanima, jasno je da svaka od vodećih kompanija na SVOD tržištu ima nešto na čemu može graditi temelje uspješnije budućnosti.

Treba naglasiti da se brojke i istraživanje provedeno od strane Hub Entertainment Research odnosi na američke građane starosti 16 do 74 godine, i to njih 1774. Dakle, kad ih se upitalo u kojoj mjeri gledaju originalni sadržaj platformi kao što su Netflix, Hulu i Amazon Prime, odgovorili su na bitno različit način.

Pa tako one koji imaju Netflix pretplatu originalni sadržaj najviše zanima i gleda ga njih 37 posto, na Hulu njih 24 posto i na Amazon Prime njih 27 posto. Prema tome se može zaključiti da Netflix ima primat po pitanju originalnog sadržaja. Ali, kad se gleda sadržaj koji nije originalan za određenu platformu, Hulu bilježi 54 posto, Netflix i Amazon Prime po 34 posto. Na kraju, kad se radi o filmovima, njih gleda 39 posto korisnika putem Amazon Prime, 29 posto putem Netflixa i 22 posto na Hulu.

Još iz kategorije

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

Facebookova kriptovaluta nailazi na podršku velikih imena

23.07.2019. komentiraj

Facebook dogodine planira predstaviti svoju kriptovalutu i to nije novost, ali zato je novost da u tome ima podršku nekih od najjačih kompanija svijeta. Primjerice, riječ je o PayPalu, Uberu, Visi i Mastercardu, a svaki od njih ulaže oko deset milijuna američkih dolara  projekt.

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

Google gasi AdSense aplikacije za Android i iOS

22.07.2019. komentiraj

Google ukida AdSense aplikaciju za iOS i Andorid operativne sustave kako bi se okrenuo web aplikacijama. Ta odluka stigla je poprilično iznenada, posebno ako se zna da trećina korisnika jest i u mobilnom okruženju, što znači da im je AdSense nužan za oglašavanje i upravljanje oglasima.

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

21.07.2019. komentiraj

Mozilla je sa svojim Firefox internetskim preglednikom odlučila krenuti putem kojim je i Googleov Chrome, jedino što kasni za njime godinu dana. Naime, odlučeno je da će se sve HTTP (Hypertext Transfer Protocol) web stranice početi označavati kao nesigurne dok se surfa u Firefoxu.