INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

Foto: DepositPhotos

Pretplatničke video usluge na zahtjev (SVOD) vladaju televizijskim tržištem jer nude doslovno na dlanu sadržaj kakav po iznimno niskim cijenama nikad nije bio toliko dostupan. Naravno, Netflix i dalje dominira, ali kad se pogleda što gledatelje zanima, jasno je da svaka od vodećih kompanija na SVOD tržištu ima nešto na čemu može graditi temelje uspješnije budućnosti.

Treba naglasiti da se brojke i istraživanje provedeno od strane Hub Entertainment Research odnosi na američke građane starosti 16 do 74 godine, i to njih 1774. Dakle, kad ih se upitalo u kojoj mjeri gledaju originalni sadržaj platformi kao što su Netflix, Hulu i Amazon Prime, odgovorili su na bitno različit način.

Pa tako one koji imaju Netflix pretplatu originalni sadržaj najviše zanima i gleda ga njih 37 posto, na Hulu njih 24 posto i na Amazon Prime njih 27 posto. Prema tome se može zaključiti da Netflix ima primat po pitanju originalnog sadržaja. Ali, kad se gleda sadržaj koji nije originalan za određenu platformu, Hulu bilježi 54 posto, Netflix i Amazon Prime po 34 posto. Na kraju, kad se radi o filmovima, njih gleda 39 posto korisnika putem Amazon Prime, 29 posto putem Netflixa i 22 posto na Hulu.

Još iz kategorije

E-trgovina nastavlja rasti

E-trgovina nastavlja rasti

15.06.2018. komentiraj

Sjedinjene Američke Države proteklih dvadeset godina svjedoče polaganom i sigurnom rastu e-trgovine, što se odrazilo i na globalne prilike pa je ponuda nikad bolja, kvalitetnija, a samo korištenje platformi sigurnije nego ikad prije. Vjerojatno će zato u ovoj godini oko 230 milijuna Amerikanaca online putem kupiti barem jednu stvar i time donijeti prihode od 474 milijardi američkih dolara.

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

Preko polovice svih internet stranica pisano na engleskom, na hrvatskom 0,1 posto

15.06.2018. komentiraj

Ako ste se pitali koji jezik dominira internetom, većina bi rekla da je to engleski, i bili bi u pravu. Prema stranici W3techs.com, uvjerljivo najzastupljeniji jezik na internetu je engleski, kojim je pisano čak 52,4 posto web stranica. Ostali jezici daleko slabije zastupljeni.

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

Prevare s oglasima uzimaju legitimnim portalima milijarde dolara

14.06.2018. komentiraj

Lažni medijski portali koji su se koristili tehnikama ostvarivanja lažnog prometa kako bi ostavile dojam da su legitimni odnose milijarde američkih dolara prihoda onima koji uistinu jesu legitimni zbog činjenice da lažnim prometom dolaze do stvarnog novca od oglašavanja, „napumpanog“ baš zbog dojma da je promet legitiman.