INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

Foto: DepositPhotos

Pretplatničke video usluge na zahtjev (SVOD) vladaju televizijskim tržištem jer nude doslovno na dlanu sadržaj kakav po iznimno niskim cijenama nikad nije bio toliko dostupan. Naravno, Netflix i dalje dominira, ali kad se pogleda što gledatelje zanima, jasno je da svaka od vodećih kompanija na SVOD tržištu ima nešto na čemu može graditi temelje uspješnije budućnosti.

Treba naglasiti da se brojke i istraživanje provedeno od strane Hub Entertainment Research odnosi na američke građane starosti 16 do 74 godine, i to njih 1774. Dakle, kad ih se upitalo u kojoj mjeri gledaju originalni sadržaj platformi kao što su Netflix, Hulu i Amazon Prime, odgovorili su na bitno različit način.

Pa tako one koji imaju Netflix pretplatu originalni sadržaj najviše zanima i gleda ga njih 37 posto, na Hulu njih 24 posto i na Amazon Prime njih 27 posto. Prema tome se može zaključiti da Netflix ima primat po pitanju originalnog sadržaja. Ali, kad se gleda sadržaj koji nije originalan za određenu platformu, Hulu bilježi 54 posto, Netflix i Amazon Prime po 34 posto. Na kraju, kad se radi o filmovima, njih gleda 39 posto korisnika putem Amazon Prime, 29 posto putem Netflixa i 22 posto na Hulu.

Još iz kategorije

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

Dodijeljene nagrade Web trgovac godine 2019

18.04.2019. komentiraj

Na Konferenciji Ecommerce Day 2019. podijeljene su 22 nagrade za izvrsnost u web prodaji. Naziv najboljih web trgovina, prema mišljenju međunarodne stručne komisije, ali i domaćih potrošača su trgovine lafaboo.com i namještaj.hr, prva u kategoriji malih, a druga velikih web trgovina. Kupci su najboljom trgovinom ocijenili specijaliziranu web trgovinu cvjecarnicaljubica.com.

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.