INFOGRAFIKA: Rast video streama po dobnim grupama

INFOGRAFIKA: Rast video streama po dobnim grupama

Foto: Shutterstock

Platforme za streaming video sadržaja postale su u Sjedinjenim Američkim Državama popularne na apsolutno svim razinama, neovisno o tome kojoj dobnoj skupini pripadali. Potvrđuje to i PwC kroz svoje istraživanje provedeno na dvije tisuće Amerikanaca. Rezultatima posebno mogu biti zadovoljni lideri kompanija kao Netflix, Amazon, Hulu...

Konkretno, mladi od 18 do 24 godine starosti uvelike se okreću streamingu pa njih 87 posto na taj način gleda video sadržaj. To je porast od pet posto u odnosu na prošlu i deset posto u odnosu na 2015. godinu. Kad se radi o dobnoj skupini od 25 do 34 godine starosti, njih 90 posto gleda video sadržaj korištenjem streaming platformi, što je rast od četiri posto u odnosu na prošlu i 14 posto u odnosu na situaciju iz 2015.

Potom dolazimo do onih starijih, koji su iznimno bitni streaming kompanijama. Dakle, kad se radi o dobnoj skupini od 35 do 49 godina starosti, njih 78 posto video sadržaj pregledava na taj način, što je rast od 13 posto na godišnjoj razini i rast od čak 25 posto u odnosu na 2015.

I ona najstarija skupina bilježi za streaming platforme odlične rezultate jer kad se govori o osobama od 50 do 59 godina starosti, njih 63 posto služi se streaming platformama. To je rast od 15 posto na godišnjoj razini i rast od 14 posto u odnosu na 2015.

Još iz kategorije

Spotify usprkos žestokoj konkurenciji Apple Musica uspješno održava prednost

Spotify usprkos žestokoj konkurenciji Apple Musica uspješno održava prednost

21.10.2019. komentiraj

Apple Music je gigant u svijetu streaminga glazbe, što se vidi po brojci pretplatnika koja je dosegnula 60 milijuna u lipnju ove godine, ali se razmak koji održava Spotify sa svojih 108 milijuna povećao za dva milijuna u odnosu na prosinac 2018.

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.