INFOGRAFIKA: Rast video streama po dobnim grupama

INFOGRAFIKA: Rast video streama po dobnim grupama

Foto: Shutterstock

Platforme za streaming video sadržaja postale su u Sjedinjenim Američkim Državama popularne na apsolutno svim razinama, neovisno o tome kojoj dobnoj skupini pripadali. Potvrđuje to i PwC kroz svoje istraživanje provedeno na dvije tisuće Amerikanaca. Rezultatima posebno mogu biti zadovoljni lideri kompanija kao Netflix, Amazon, Hulu...

Konkretno, mladi od 18 do 24 godine starosti uvelike se okreću streamingu pa njih 87 posto na taj način gleda video sadržaj. To je porast od pet posto u odnosu na prošlu i deset posto u odnosu na 2015. godinu. Kad se radi o dobnoj skupini od 25 do 34 godine starosti, njih 90 posto gleda video sadržaj korištenjem streaming platformi, što je rast od četiri posto u odnosu na prošlu i 14 posto u odnosu na situaciju iz 2015.

Potom dolazimo do onih starijih, koji su iznimno bitni streaming kompanijama. Dakle, kad se radi o dobnoj skupini od 35 do 49 godina starosti, njih 78 posto video sadržaj pregledava na taj način, što je rast od 13 posto na godišnjoj razini i rast od čak 25 posto u odnosu na 2015.

I ona najstarija skupina bilježi za streaming platforme odlične rezultate jer kad se govori o osobama od 50 do 59 godina starosti, njih 63 posto služi se streaming platformama. To je rast od 15 posto na godišnjoj razini i rast od 14 posto u odnosu na 2015.

Još iz kategorije

Python pretekao Javu

Python pretekao Javu

25.04.2019. komentiraj

Programski jezik Python posljednje tri do četiri godine bilježi iznimnu popularnost kod developera i prema podacima koje nudi SlashData, provedenima uz pomoć praćenja navika kod 20 tisuća developera diljem svijeta, taj se trend nastavio i u ovom trenutku nadmašena je čak i Java!

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

25.04.2019. komentiraj

Facebook se doveo u neugodnu situaciju kad je krajem prošlog mjeseca priznao da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazi u običnom tekstualnom obliku, da bi sad sredinom travnja priznao identičnu stvar za Instagram! A sve to pohranjeno je unutar internih sustava, što znači da su u teoriji zaposlenici s pristupom tim lozinkama mogli ući na bilo koji korisnički profil.

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.