INFOGRAFIKA: Rast video streama po dobnim grupama

INFOGRAFIKA: Rast video streama po dobnim grupama

Foto: Shutterstock

Platforme za streaming video sadržaja postale su u Sjedinjenim Američkim Državama popularne na apsolutno svim razinama, neovisno o tome kojoj dobnoj skupini pripadali. Potvrđuje to i PwC kroz svoje istraživanje provedeno na dvije tisuće Amerikanaca. Rezultatima posebno mogu biti zadovoljni lideri kompanija kao Netflix, Amazon, Hulu...

Konkretno, mladi od 18 do 24 godine starosti uvelike se okreću streamingu pa njih 87 posto na taj način gleda video sadržaj. To je porast od pet posto u odnosu na prošlu i deset posto u odnosu na 2015. godinu. Kad se radi o dobnoj skupini od 25 do 34 godine starosti, njih 90 posto gleda video sadržaj korištenjem streaming platformi, što je rast od četiri posto u odnosu na prošlu i 14 posto u odnosu na situaciju iz 2015.

Potom dolazimo do onih starijih, koji su iznimno bitni streaming kompanijama. Dakle, kad se radi o dobnoj skupini od 35 do 49 godina starosti, njih 78 posto video sadržaj pregledava na taj način, što je rast od 13 posto na godišnjoj razini i rast od čak 25 posto u odnosu na 2015.

I ona najstarija skupina bilježi za streaming platforme odlične rezultate jer kad se govori o osobama od 50 do 59 godina starosti, njih 63 posto služi se streaming platformama. To je rast od 15 posto na godišnjoj razini i rast od 14 posto u odnosu na 2015.

Još iz kategorije

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

19.02.2019. komentiraj

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.

Budućnost Google Newsa upitna zbog EU Direktive o autorskim pravima

Budućnost Google Newsa upitna zbog EU Direktive o autorskim pravima

18.02.2019. komentiraj

Google News trn je u očima izdavača dugi niz godina, ali oni europski uskoro bi mogli slaviti pobjedu jer mogli bi ga se riješiti zahvaljujući Direktivi o autorskim pravima u Europskoj uniji, koja će se uskoro finalizirati. S njom bi stigao i tzv. “porez na linkove”, a tako nešto ponajveća kompanija na svijetu ne bi mogla ni željela podnijet i jednostavno bi se povukla s tržišta vezanog za izdavaštvo i medije općenito.

Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

Instagram poruke stižu na desktope i u internet preglednike

18.02.2019. komentiraj

Nije prošlo ni tjedan dana otkako je Facebook najavio integraciju direktnih poruka s Instagrama na Pages Manageru, a sad je korisnike obradovao vijesti o tome da će one napokon biti vidljive kroz aplikacije na stolnim računalima i kroz web internetske preglednike. Tako nešto dugo se zagovaralo.