INFOGRAFIKA: Prvi izbor za stream videa na Netflixu i dalje je televizor

INFOGRAFIKA: Prvi izbor za stream videa na Netflixu i dalje je televizor

Foto: Ilustracija

Netflix i slične platforme za streaming video sadržaja iznimno su zanimljive zbog činjenice da uz pretplatu korisnik ima mogućnost konzumirati uslugu gdje god, a jedino što treba jest neki od digitalnih uređaja, internetska veza i korisnički podaci pri prijavi. No, unatoč tome, televizori su prvi izbor većine korisnika, barem onih Netflixovih.

Primjerice, kad se pogleda način na koji se korisnici prijave za Netflixove uređaje pa potom način na koji konzumiraju sadržaj, već jasno pokazuje njihove navike. Od svih korisnika njih 40 posto se na Netflix prijavi putem računala, ali samo 15 posto njih gleda Netflix preko istog tog uređaja.

Također, 30 posto korisnika prijavi se na Netflix putem pametnog telefona, ali svega deset posto njih konzumira sadržaj tim putem. Tableti su pak specifični, njih pet posto se prijavi na Netflix tim putem i svih pet posto putem tableta i konzumira sadržaj.

Potom dolazimo do TV prijamnika. Svega 25 posto korisnika se prijavi na Netflix putem njega, ali zato 70 posto korisnika bira upravo TV za konzumaciju sadržaja. Dakle, veliki zasloni ipak jesu prednost.

Još iz kategorije

Python pretekao Javu

Python pretekao Javu

25.04.2019. komentiraj

Programski jezik Python posljednje tri do četiri godine bilježi iznimnu popularnost kod developera i prema podacima koje nudi SlashData, provedenima uz pomoć praćenja navika kod 20 tisuća developera diljem svijeta, taj se trend nastavio i u ovom trenutku nadmašena je čak i Java!

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

Facebook kao običan tekst čuvao i lozinke stotina milijuna korisnika Instagrama

25.04.2019. komentiraj

Facebook se doveo u neugodnu situaciju kad je krajem prošlog mjeseca priznao da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazi u običnom tekstualnom obliku, da bi sad sredinom travnja priznao identičnu stvar za Instagram! A sve to pohranjeno je unutar internih sustava, što znači da su u teoriji zaposlenici s pristupom tim lozinkama mogli ući na bilo koji korisnički profil.

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.