INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama

Foto: Shutterstock

Društvene mreže nude izniman potencijal oglašivačima, što se vidi već prema činjenici da se prošle godine kroz njih generiralo 43,78 milijardi američkih dolara. Ta generirana svota označava 18 posto ukupnog tržišta digitalnih oglasa.

Očekivano, najbolje na svijetu su Sjedinjene Američke Države, u kojima se generiralo putem društvenih mreža oglasa u vrijednosti 21 milijardu dolara, što je 22 posto od ukupnog američkog tržišta digitalnog oglašavanja. Također, sve ove brojke zapravo jasno pokazuju koliko društvene mreže mogu donijeti već u bližoj budućnosti.

A da se približi o kolikim je iznosima riječ, u svom se istraživanju pobrinula Statista te podijelila vrijednost tržišta na SAD, Kinu i Europu te prikazala brojke ostvarene od digitalnog oglašavanja u ovoj godini na mobilnim uređajima i osobnim računalima. Ali, ponudila je Statista i prognozu kako će tržište izgledati 2022.

Dakle, SAD ostaju na vrhu s 31,45 milijardi dolara, slijedi Kina s 21,79 milijardi i iznimnim rastom s obzirom da je u 2017. vrijednost bila na 8,16 milijardi. Europa će pak biti na 12,03 milijarde u odnosu na 8,03 milijardi iz prošle godine. Ukupno, samo će ove tri svjetske regije ostvariti vrijednost od 65,27 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

Uber uvodi opciju ostavljanja napojnice putem aplikacije

17.04.2019. komentiraj

Korisnici Ubera od danas vozačima mogu ostaviti napojnicu i putem aplikacije. Uber tako uvodi novi način nagrađivanja partnera u Hrvatskoj te će uz dosadašnje ocjenjivanje putem zvjezdica, svi korisnici ostavljanjem napojnice unutar aplikacije moći dodatno nagraditi vozača za odličnu uslugu. Ovako nešto moguće je putem Uber aplikacije već je moguće na mnogim drugim tržištima.

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

Firefox blokira skrivene skripte za rudarenje kriptovaluta

17.04.2019. komentiraj

Mozilla s najnovijom nadopunom Firefoxa donosi nešto iznimno korisno, mogućnost blokiranja ostavljanja “otisaka” unutar internetskog preglednika tijekom surfanja i blokiranja skripti za rudarenje kriptovaluta. Naime, nijedna od dviju skripti nema značaj za korisnike, što ih u konačnici čini nepotrebnima i poruka koju Mozilla šalje je jasna - korisnici su na prvom mjestu.

Potreba edukacije za zaštitu djece na internetu

Potreba edukacije za zaštitu djece na internetu

16.04.2019. komentiraj

Doticaj s neprimjerenim sadržajem vrlo je učestao i lak i to je uglavnom prva negativna strana interneta s kojom se djeca susretnu. S ciljem da, kao društveno odgovorna digitalna kompanija, potakne raspravu o prijetnjama kojima se izlažu djeca prilikom korištenja suvremenih tehnologija, o ovoj su važnoj temi na poziv tvrtke A1 Hrvatska govorili pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, glumica i majka Daria Lorenci, youtuber i bloger Marko Vuletić, sudski vještak za digitalne tehnologije, sigurnost i zaštitu djece na internetu i ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka Tomislav Ramljak te Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.