INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama

Foto: Shutterstock

Društvene mreže nude izniman potencijal oglašivačima, što se vidi već prema činjenici da se prošle godine kroz njih generiralo 43,78 milijardi američkih dolara. Ta generirana svota označava 18 posto ukupnog tržišta digitalnih oglasa.

Očekivano, najbolje na svijetu su Sjedinjene Američke Države, u kojima se generiralo putem društvenih mreža oglasa u vrijednosti 21 milijardu dolara, što je 22 posto od ukupnog američkog tržišta digitalnog oglašavanja. Također, sve ove brojke zapravo jasno pokazuju koliko društvene mreže mogu donijeti već u bližoj budućnosti.

A da se približi o kolikim je iznosima riječ, u svom se istraživanju pobrinula Statista te podijelila vrijednost tržišta na SAD, Kinu i Europu te prikazala brojke ostvarene od digitalnog oglašavanja u ovoj godini na mobilnim uređajima i osobnim računalima. Ali, ponudila je Statista i prognozu kako će tržište izgledati 2022.

Dakle, SAD ostaju na vrhu s 31,45 milijardi dolara, slijedi Kina s 21,79 milijardi i iznimnim rastom s obzirom da je u 2017. vrijednost bila na 8,16 milijardi. Europa će pak biti na 12,03 milijarde u odnosu na 8,03 milijardi iz prošle godine. Ukupno, samo će ove tri svjetske regije ostvariti vrijednost od 65,27 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Zaba uvodi m-novčanik za korisnike Maestro i Mastercard kartica

Zaba uvodi m-novčanik za korisnike Maestro i Mastercard kartica

15.02.2019. komentiraj

Uslugu m-novčanik, koja omogućava jednostavna plaćanja pametnim telefonom, odsad mogu koristiti korisnici svih Maestro i Mastercard kartica Zagrebačke banke. Zaba je uvela novu dodatnu uslugu unutar m-zabe te tako omogućila potpunu digitalizaciju kartica i plaćanje mobitelom za korisnike Android uređaja. Sada se u restoran, kupnju ili u večernji izlazak možete uputiti bez novčanika, samo s mobitelom u kojem imate aplikaciju m-zaba.

Nativni (prirodni) oglasi donose najbolju zaradu od weba

Nativni (prirodni) oglasi donose najbolju zaradu od weba

15.02.2019. komentiraj

Digitalni svijet pruža brojne mogućnosti za online zaradu. Lepo je raditi od kuće u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Najbolje je kada imate web sajt preko kojeg dobijate prihode. Ako se dosta trudite oko njegovog izgleda i sadržaja, šteta bi bila da ne zaradite. Posao oko sajta je često zahtevan, zaslužujete zbog toga nagradu. Možete već od sutra dobro zarađivati od klikova na reklame.

Otkriven sigurnosni propust u popularnom pluginu za WordPress kojeg koristi 40 tisuća stranica

Otkriven sigurnosni propust u popularnom pluginu za WordPress kojeg koristi 40 tisuća stranica

14.02.2019. komentiraj

Vlasnici WordPress stranica koji koriste Simple Social Buttons plugin za podršku dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža trebali bi preuzeti najnoviju nadopunu kako bi anulirali mogući sigurnosni propust. Ukoliko to ne naprave, u opasnosti su da im netko neželjen upravlja stranicama, a tko zna i čime sve još...