INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama

Foto: Shutterstock

Društvene mreže nude izniman potencijal oglašivačima, što se vidi već prema činjenici da se prošle godine kroz njih generiralo 43,78 milijardi američkih dolara. Ta generirana svota označava 18 posto ukupnog tržišta digitalnih oglasa.

Očekivano, najbolje na svijetu su Sjedinjene Američke Države, u kojima se generiralo putem društvenih mreža oglasa u vrijednosti 21 milijardu dolara, što je 22 posto od ukupnog američkog tržišta digitalnog oglašavanja. Također, sve ove brojke zapravo jasno pokazuju koliko društvene mreže mogu donijeti već u bližoj budućnosti.

A da se približi o kolikim je iznosima riječ, u svom se istraživanju pobrinula Statista te podijelila vrijednost tržišta na SAD, Kinu i Europu te prikazala brojke ostvarene od digitalnog oglašavanja u ovoj godini na mobilnim uređajima i osobnim računalima. Ali, ponudila je Statista i prognozu kako će tržište izgledati 2022.

Dakle, SAD ostaju na vrhu s 31,45 milijardi dolara, slijedi Kina s 21,79 milijardi i iznimnim rastom s obzirom da je u 2017. vrijednost bila na 8,16 milijardi. Europa će pak biti na 12,03 milijarde u odnosu na 8,03 milijardi iz prošle godine. Ukupno, samo će ove tri svjetske regije ostvariti vrijednost od 65,27 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Spotify usprkos žestokoj konkurenciji Apple Musica uspješno održava prednost

Spotify usprkos žestokoj konkurenciji Apple Musica uspješno održava prednost

21.10.2019. komentiraj

Apple Music je gigant u svijetu streaminga glazbe, što se vidi po brojci pretplatnika koja je dosegnula 60 milijuna u lipnju ove godine, ali se razmak koji održava Spotify sa svojih 108 milijuna povećao za dva milijuna u odnosu na prosinac 2018.

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.