INFOGRAFIKA: Najvidljiviji brendovi na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Najvidljiviji brendovi na društvenim mrežama

Foto: Fotolia

Društvene mreže u marketinškom smislu donijele su pravu revoluciju i pomogle mnogima da se istaknu, a već istaknutim brendovima da budu konstantno na oku korisnika. Jer, što su vidljiviji, to mogu bolje širiti utjecaj te biti relevantniji no što jesu. I trenutno to najbolje radi McDonald's, a taj zaključak proizlazi iz analize stotinu milijuna fotografija na Twitteru i Instagramu, objavljenih između kolovoza i listopada prošle godine.

Taj opširan posao, u kojem se nalazi 300 brendova, obavio je Brandwatch. Dakle, u moru svih tih velikih kompanija, ističe se McDonald's, koji mjesečno postavlja na dvije spomenute društvene mreže 889,710 fotografija. Jasno je da društvenim mrežama pridaju veliku važnost te žele konstantnu prisutnost. Odmah iza McDonald'sa nalazi se Nike sa 788,490 objavljenih fotografija mjesečno na Twitteru i Instagramu.

Možda nije prvi, ali je ispred ljutog konkurenta Adidasa, koji mjesečno u prosjeku objavljuje 772,520 fotografija. Potom dolazi do pada rezultata jer četvrta Coca-Cola ima 501,150 fotografija, Emirates 477,940, Google 463,150, Apple 445,880...

Sad je jasno, ako ste se pitali zašto sve ove poznate brendove vidite praktički stalno kad posjetite jednu Instagram ili Twitter, sad znate zašto je to tako....

Još iz kategorije

YouTube redizajnirao sustav kažnjavanja korisnika

YouTube redizajnirao sustav kažnjavanja korisnika

21.02.2019. komentiraj

YouTube se kroz godine mnogo puta našao na udaru kritika zbog sustava kažnjavanja onih koji krše pravila, često i s pravom jer korisnici bi ostali zbunjeni oko toga što su učinili ili bi bili suspendirani za prijestup koji propisuje slabije kazne. Zato se od 25. veljače mijenjaju pravila i YouTube uvodi pravilo po kojem će prvi prijestup biti blaže tretiran, samo uz opomenu.

INFOGRAFIKA: Internet u brojkama

INFOGRAFIKA: Internet u brojkama

20.02.2019. komentiraj

Internetom se s početkom ove godine koristilo 4,39 milijardi od 7,68 milijardi ljudi koliko ih živi na Zemlji. Mobilne uređaje pritom ima 5,11 milijardi ljudi, na društvenim mrežama je 3,48 milijardi ljudi, a mobilnim uređajima im pristupa 3,26 milijardi ljudi... Sve to su samo neke od zanimljivih činjenica o internetu u ovoj godini, ali ima ih daleko više i s obzirom na činjenicu da World Wide Web navršava 30 ove u 2019., sve ima dodatnu draž.

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

19.02.2019. komentiraj

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.