INFOGRAFIKA: Najvidljiviji brendovi na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Najvidljiviji brendovi na društvenim mrežama

Foto: Fotolia

Društvene mreže u marketinškom smislu donijele su pravu revoluciju i pomogle mnogima da se istaknu, a već istaknutim brendovima da budu konstantno na oku korisnika. Jer, što su vidljiviji, to mogu bolje širiti utjecaj te biti relevantniji no što jesu. I trenutno to najbolje radi McDonald's, a taj zaključak proizlazi iz analize stotinu milijuna fotografija na Twitteru i Instagramu, objavljenih između kolovoza i listopada prošle godine.

Taj opširan posao, u kojem se nalazi 300 brendova, obavio je Brandwatch. Dakle, u moru svih tih velikih kompanija, ističe se McDonald's, koji mjesečno postavlja na dvije spomenute društvene mreže 889,710 fotografija. Jasno je da društvenim mrežama pridaju veliku važnost te žele konstantnu prisutnost. Odmah iza McDonald'sa nalazi se Nike sa 788,490 objavljenih fotografija mjesečno na Twitteru i Instagramu.

Možda nije prvi, ali je ispred ljutog konkurenta Adidasa, koji mjesečno u prosjeku objavljuje 772,520 fotografija. Potom dolazi do pada rezultata jer četvrta Coca-Cola ima 501,150 fotografija, Emirates 477,940, Google 463,150, Apple 445,880...

Sad je jasno, ako ste se pitali zašto sve ove poznate brendove vidite praktički stalno kad posjetite jednu Instagram ili Twitter, sad znate zašto je to tako....

Još iz kategorije

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

19.07.2019. komentiraj

Europska komisija je pokrenula natječaj za WiFi4EU platformu za jedinstvenu autentifikaciju. Cilj je ovom novom uslugom osigurati sigurne mreže i omogućiti korisnicima da budu lako prepoznatljivi i autentificirani u drugim mrežama.

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

Kako jednostavno pojačati vlastitu WiFi mrežu

18.07.2019. komentiraj

Mnogi korisnici danas muku muče s kvalitetom vlastite WiFi mreže te traže različita rješenja kako pojačati signal i dobiti kvalitetu signala i brzinu na WiFi baš u svakom kutku svoga poslovnog ili privatnog prostora. Rješenje koje je dosad bilo rezervirano samo za Iskonove korisnike ovaj je telekom odlučio ponuditi svima.

Hrvatska Vlada na udaru hakera

Hrvatska Vlada na udaru hakera

18.07.2019. komentiraj

Dužnosnici hrvatske Vlade našli su se na udaru hakera sponzoriranih od strane zasad nepoznate države između veljače i travnja ove godine, doznao je ZDNet. Ono što je pak najzanimljivije, jest činjenica da ova vrsta napada nikad prije nije izvedena nigdje u svijetu!