INFOGRAFIKA: Najvidljiviji brendovi na društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Najvidljiviji brendovi na društvenim mrežama

Foto: Fotolia

Društvene mreže u marketinškom smislu donijele su pravu revoluciju i pomogle mnogima da se istaknu, a već istaknutim brendovima da budu konstantno na oku korisnika. Jer, što su vidljiviji, to mogu bolje širiti utjecaj te biti relevantniji no što jesu. I trenutno to najbolje radi McDonald's, a taj zaključak proizlazi iz analize stotinu milijuna fotografija na Twitteru i Instagramu, objavljenih između kolovoza i listopada prošle godine.

Taj opširan posao, u kojem se nalazi 300 brendova, obavio je Brandwatch. Dakle, u moru svih tih velikih kompanija, ističe se McDonald's, koji mjesečno postavlja na dvije spomenute društvene mreže 889,710 fotografija. Jasno je da društvenim mrežama pridaju veliku važnost te žele konstantnu prisutnost. Odmah iza McDonald'sa nalazi se Nike sa 788,490 objavljenih fotografija mjesečno na Twitteru i Instagramu.

Možda nije prvi, ali je ispred ljutog konkurenta Adidasa, koji mjesečno u prosjeku objavljuje 772,520 fotografija. Potom dolazi do pada rezultata jer četvrta Coca-Cola ima 501,150 fotografija, Emirates 477,940, Google 463,150, Apple 445,880...

Sad je jasno, ako ste se pitali zašto sve ove poznate brendove vidite praktički stalno kad posjetite jednu Instagram ili Twitter, sad znate zašto je to tako....

Još iz kategorije

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

Važnost sigurnosti i znanja o njoj

23.04.2019. komentiraj

Sigurnost je svakako tema koja je danas ključna i o kojoj se u posljednje vrijeme više govori i to se prije svega odnosi na dostupnost informacija svima, a upravo se o tome razgovaralo i na MWC19 u Barceloni. Sasvim je jasno da to s jedne strane ukazuje i na činjenicu kako problemi postoje jer se o njima često govori, ali i s druge strane da opća svjesnost o sigurnosti u modernom internetsko ITevskom svijetu polako zaživljava na općeprihvaćen način. O tome smo razgovarali sa Sergeyom Kravchenkom iz Kaspersky Laba.

Brzina interneta i koliko je ona važna

Brzina interneta i koliko je ona važna

23.04.2019. komentiraj

Naravno da je Barcelona i MWC19 kao najveći sajam telekom industrije i to prije svega one mobilne idealno mjesto da se govori o brzom internetu. Međutim, svi uvijek vole govoriti o brzinama internetu brz obzir da li je riječ o fiksnom ili mobilnom internetu, optika ili 4G odnosno LTE ili kabel ili 5G koji tek dolazi. Korisniku je sama tehnologija nevažna, ali i brzina u konačnici nije važna ako ne postoje usluge koje bi opravdale takve brzine.

Servis Divan od sada na novoj domeni

Servis Divan od sada na novoj domeni

21.04.2019. komentiraj

Popularni zagrebački servis za pregled događanja Divan.hr početkom travnja službeno je preselio na međunarodnu domenu fyi, skraćenicu za “for your information”. Također su predstavili niz novih funkcija poput pretraživanja prema geo lokaciji što će omogućiti primjenu u drugim hrvatskim gradovima te prijevod sadržaja na engleski jezik.