INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

Foto: DepositPhotos

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu i čini se da će takvom ostati još jedno duže vrijeme, što potvrđuju podaci koje su o aktivnim korisnicima dale sve kompanije na tom tržištu.

Dakle, Facebook ima 2,38 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, što je apsolutni rekord, a koliko dominira će pokazati sljedeći podaci. Primjerice, na drugom mjesecu jest WhatsApp s 1,6 milijardi mjesečno aktivnih korisnika. Messenger je na 1,3 milijarde. Oba su u vlasništvu Facebooka!

Tek se na četvrto mjesto "ugurao" WeChat s 1,11 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, a na petom je mjestu još jedan Facebookov adut - Instagram. Ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno i time zaokružuje dominaciju.

Ispod milijarde su QQ (823 milijuna), Qzone (572 milijuna), Tiktok (500 milijuna), a na samom začelju liste je Twitter s 330 milijuna, brojkom koja se posljednjih sedam godina ne mijenja i to zapravo nije loše jer odana baza korisnika ostaje uz tu društvenu mrežu.

Još iz kategorije

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

Iranski hakeri su hakirali VPN servere kako bi se infiltrirali u tvrtke diljem svijeta

24.02.2020. komentiraj

Hakerski napadi na velike korporativne VPN servere ono su po čemu pamtimo prošlu godinu, no cijela priča dobiva jednu širu sliku jer istrage su pokazale da iza svega stoji Iran. Odnosno, hakeri iz te zemlje.

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

INFOGRAFIKA: Cyber Monday šoping ludilo

22.02.2020. komentiraj

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

Zacrtavanje puta prema naprijed u regulaciji online sadržaja

21.02.2020. komentiraj

Tijekom proteklog desetljeća internet je jačao gospodarstva, ponovno spajao obitelji, prikupljao novac u humanitarne svrhe i pomagao u ostvarenju političkih promjena. Međutim, također je olakšao dijeljenje štetnog sadržaja poput govora mržnje i terorističke propagande.