INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

INFOGRAFIKA: Najveće društvene mreže na svijetu

Foto: DepositPhotos

Facebook je najveća društvena mreža na svijetu i čini se da će takvom ostati još jedno duže vrijeme, što potvrđuju podaci koje su o aktivnim korisnicima dale sve kompanije na tom tržištu.

Dakle, Facebook ima 2,38 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, što je apsolutni rekord, a koliko dominira će pokazati sljedeći podaci. Primjerice, na drugom mjesecu jest WhatsApp s 1,6 milijardi mjesečno aktivnih korisnika. Messenger je na 1,3 milijarde. Oba su u vlasništvu Facebooka!

Tek se na četvrto mjesto "ugurao" WeChat s 1,11 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, a na petom je mjestu još jedan Facebookov adut - Instagram. Ima milijardu aktivnih korisnika mjesečno i time zaokružuje dominaciju.

Ispod milijarde su QQ (823 milijuna), Qzone (572 milijuna), Tiktok (500 milijuna), a na samom začelju liste je Twitter s 330 milijuna, brojkom koja se posljednjih sedam godina ne mijenja i to zapravo nije loše jer odana baza korisnika ostaje uz tu društvenu mrežu.

Još iz kategorije

CARNET-ov projekt e-Škole u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije - RegioStars

CARNET-ov projekt e-Škole u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije - RegioStars

11.07.2020. komentiraj

CARNET-ov pilot-projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jedan je od pet finalista RegioStars natjecanja u kategoriji Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu, na koje je ukupno bilo prijavljeno 206 projekata u pet kategorija. Svečana dodjela nagrada održat će se u listopadu 2020. u Bruxellesu.

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

10.07.2020. komentiraj

Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje gotovo u potpunosti su preneseni u online okruženje.

Kako se osjećaju žrtve hakerskog napada

Kako se osjećaju žrtve hakerskog napada

10.07.2020. komentiraj

Hakerski napadi uobičajena su pojava i često znaju za žrtve imati milijune ljudi diljem svijeta, no jako malo nas uistinu zna nekoga tko je doživio tako nešto. Zbog toga je i teško shvatiti kako se takve osobe osjećaju, što su time izgubile i kako im je odredilo živote na duže ili kraće staze.