INFOGRAFIKA: Mobilna e-trgovina ostvaruje značajan rast, a trend će se nastaviti i dalje

INFOGRAFIKA: Mobilna e-trgovina ostvaruje značajan rast, a trend će se nastaviti i dalje

Foto: DepositPhotos

Maloprodaja i veleprodaja odavno su kročile u online segment poslovanja te iz godine u godinu ruše rekorde poslovanja, posebno otkako su mobilni uređaji postali relevantan faktor.

Konkretnije, u prošloj godini putem mobilnih uređaja e-trgovina je zabilježila promet od nevjerojatnih 1,36 bilijuna američkih dolara, a samo godinu prije 970 milijardi.

To znači da 58,9 posto ukupnog prometa svih e-trgovina čini mobilni način kupovine. Već u ovoj godini prognozira se da će mobilni segment poslovanja činiti 63,5 posto, odnosno, 1,8 bilijuna dolara.

Rast će se nastaviti i u 2019. godini s prometom od 2,32 bilijuna dolara, odnosno 67,2 posto udjela ukupnog prometa svih e-trgovina diljem svijeta. Do 2021. bi brojka trebala doći do 3,56 bilijuna dolara i s udjelom od 72,9 posto.

Dakle, svi oni koji bi željeli ostvarivati veće prihode moraju pružati što bolje mobilno iskustvo korisnicima. Jer, to je ono što se vrednuje i traži.

Još iz kategorije

YouTube redizajnirao sustav kažnjavanja korisnika

YouTube redizajnirao sustav kažnjavanja korisnika

21.02.2019. komentiraj

YouTube se kroz godine mnogo puta našao na udaru kritika zbog sustava kažnjavanja onih koji krše pravila, često i s pravom jer korisnici bi ostali zbunjeni oko toga što su učinili ili bi bili suspendirani za prijestup koji propisuje slabije kazne. Zato se od 25. veljače mijenjaju pravila i YouTube uvodi pravilo po kojem će prvi prijestup biti blaže tretiran, samo uz opomenu.

INFOGRAFIKA: Internet u brojkama

INFOGRAFIKA: Internet u brojkama

20.02.2019. komentiraj

Internetom se s početkom ove godine koristilo 4,39 milijardi od 7,68 milijardi ljudi koliko ih živi na Zemlji. Mobilne uređaje pritom ima 5,11 milijardi ljudi, na društvenim mrežama je 3,48 milijardi ljudi, a mobilnim uređajima im pristupa 3,26 milijardi ljudi... Sve to su samo neke od zanimljivih činjenica o internetu u ovoj godini, ali ima ih daleko više i s obzirom na činjenicu da World Wide Web navršava 30 ove u 2019., sve ima dodatnu draž.

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

Vlasnici poslovnih objekata dobili mogućnost odgovaranja na recenzije korisnika na Google Maps

19.02.2019. komentiraj

Vlasnici poslovnih objekata koji se nalaze na Google Maps bit će zadovoljni zbog činjenice da odsad mogu kroz Google My Business odgovarati na recenzije koje ostavljaju korisnici, što je iznimna stvar jer ponekad oni imaju pitanja u kojima pokušavaju riješiti neke probleme ili se žale zbog negativnih iskustava pa odgovor samog vlasnika može uliti povjerenje.