INFOGRAFIKA: Internet oglasi nastavljaju sa oštrim rastom

INFOGRAFIKA: Internet oglasi nastavljaju sa oštrim rastom
DepositPhotos

Potrošnja na oglase vezane za internetske tražilice trebala bi porasti za više od 50 posto unutar sljedeće četiri godine, navodi u svom istraživanju Statista Advertising, potpomognuta saznanjima Media Outlooka.

Pod tim se oglasima misli i na one vezane uz video, koji još uvijek ima ogroman potencijal su smislu oglašavanja. Uz 5G razvoj i lakše pregledavanje videosadržaja, ne čudi da su ljudi skloniji njihovu "konzumiranju".

Ali, to je samo jedan segment oglašavanja, samo istraživanje je podosta detaljnije te se tiče oglašavanja u tiskanim medijima, televiziji, društevnim mrežama...

Dakle, ako pogledamo ovu godinu, na području Sjedinjenih Američkih Država tiskani mediji privukli su 13,5 milijardi dolara no za četiri godine će potrošnja pasti za 30,4 posto, na 9,4 milijardi dolara.

Oglasi na televiziji u ovoj godini dosegnut će 63,3 milijarde dolara, a za četiri godine 9,6 posto manje - 57,2 milijarde dolara. Digitalni videooglasi u ovoj će godini donijeti 40,6 milijardi dolara, za četiri godine 55,9 posto više - 63,3 milijarde dolara.

Spomenuti oglasi kroz internetske preglednike donijet će u ovoj godini 75,5 milijardi dolara, a za četiri godine bi trebali porasti za 52,2 posto - na 115 milijardi dolara.