INFOGRAFIKA: Internet oglasi nastavljaju sa oštrim rastom

INFOGRAFIKA: Internet oglasi nastavljaju sa oštrim rastom

Foto: DepositPhotos

Potrošnja na oglase vezane za internetske tražilice trebala bi porasti za više od 50 posto unutar sljedeće četiri godine, navodi u svom istraživanju Statista Advertising, potpomognuta saznanjima Media Outlooka.

Pod tim se oglasima misli i na one vezane uz video, koji još uvijek ima ogroman potencijal su smislu oglašavanja. Uz 5G razvoj i lakše pregledavanje videosadržaja, ne čudi da su ljudi skloniji njihovu "konzumiranju".

Ali, to je samo jedan segment oglašavanja, samo istraživanje je podosta detaljnije te se tiče oglašavanja u tiskanim medijima, televiziji, društevnim mrežama...

Dakle, ako pogledamo ovu godinu, na području Sjedinjenih Američkih Država tiskani mediji privukli su 13,5 milijardi dolara no za četiri godine će potrošnja pasti za 30,4 posto, na 9,4 milijardi dolara.

Oglasi na televiziji u ovoj godini dosegnut će 63,3 milijarde dolara, a za četiri godine 9,6 posto manje - 57,2 milijarde dolara. Digitalni videooglasi u ovoj će godini donijeti 40,6 milijardi dolara, za četiri godine 55,9 posto više - 63,3 milijarde dolara.

Spomenuti oglasi kroz internetske preglednike donijet će u ovoj godini 75,5 milijardi dolara, a za četiri godine bi trebali porasti za 52,2 posto - na 115 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

Mozilla Firefox stigao u Windows Store

08.12.2021.

Mozilla je 9. studenoga napokon uvrstila Firefox internetski preglednik u Microsoft Store, što ga čini prvom alternativom za Edge unutar te trgovine. Možda su se u Microsoftu na to odlučili jer je njihov Edge učvrstio poziciju ispred Firefoxa na tržištu.

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

Aircash uskoro uvodi i Google Pay i Apple Pay

08.12.2021.

Mastercard cilja na populaciju koju i mi gađamo, a to su dinamičniji i inovativniji ljudi, koji su spremni na prihvaćanje novih tehnologija. Isto tako, oboje smo poprilično fokusirani na sport što nam je još jedna zajednička točka, ističe za ICTbusiness.info osnivač Aircasha Hrvoje Ćosić.

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

Google testira jednostavniji način pretraživanja datoteka unutar Drivea

08.12.2021.

Napredniji korisnici Google Drivea vjerojatno su primijetili da njegova tražilica i nije od velike pomoći jer prečesto daje cijeli niz rezultata koji nemaju u konačnici baš nikakvu težinu u potrazi za konkretnom datotekom. I to će se uskoro promijeniti...