INFOGRAFIKA: Impresivan rast WhatsAppa

INFOGRAFIKA: Impresivan rast WhatsAppa

Foto: Fotolia

Početkom godine popularni servis za razmjenu poruka WhatsApp dosegao je 430 milijuna aktivnih korisnika uz novih 200 milijuna korisnika u nepunih godinu dana. Impresivne brojke zar ne?

Podsjetimo, WhatsApp Messenger koristi isti internet podatkovni plan koji korisnici  koristite za email i surfanje internetom, pa zbog toga nema dodatnih troškova prilikom slanja poruka i kontaktiranja drugih korisnika. Time WhatsApp spada u kategoriju nekih od najvećih OTT (over the top) igrača, što za mobilne operatere predstavlja problem.

Naime, OTT igrači koriste postojeću mobilnu infrastrukturu za koji korisnici danas traže velike brzine koje za operatere predstavljaju problem zbog velikih ulaganja pogotovo kod uvođenja mobilnih mreža četvrte generacije – LTE (Long Term Evolution).

 

Izvor: Statista

Još iz kategorije

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

Problemi sa ZABA-inim digitalnim kanalima

15.07.2020. komentiraj

Zagrebačka banka imala je jučer u jutarnjim satima problema na svojim digitalnim kanalima i to prije svega kada je riječ o prikazima debitnih i kreditnih kartica. Na izravan upit ICTbusiness.info potvrdili su nastale probleme i pritom napomenuli kako su poteškoće u radu otklonjene u roku od tridesetak minuta.

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

Hrvatska na vrhu u digitalnim vještinama mladih

15.07.2020. komentiraj

U 2019. godini četvero od pet mladih (80 posto) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji (EU) imalo je osnovne ili više osnovne digitalne vještine. To je za 24 postotna boda (pp) veći od udjela osoba starih 16 do 74 godine (56 posto), pokazalo je novo Eurostatovo istraživanje.

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

Sve više oglašivača bojkotira Facebook

14.07.2020. komentiraj

Facebook se nalazi u sve većim problemima zbog sve više kompanija koje su odlučile bojkotirati tu platformu na minimalno mjesec dana tako što su povukle oglase, ali veliko je pitanje koliko to zapravo šteti gigantu Marka Zuckerberga.