INFOGRAFIKA: Facebookov put do 2 milijarde korisnika

INFOGRAFIKA: Facebookov put do 2 milijarde korisnika

Foto: Ilustracija / Antonio Jularić

Facebook je sad već davne 2004. krenuo poprilično sramežljivo, ali svejedno je prikupio milijun korisnika, koji su bili sjajan temelj za nastavak poslovanja. No, bez obzira na to, tek u 2008. je zabilježen konkretniji rast i stiglo se do nekih stotinu milijuna korisnika, nakon čega nije bilo zaustavljanja.

Danas je više od dvije milijarde korisnika na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu i taj pothvat treba tretirati s mnogo divljenja. Naime, granica od milijardu probijena je 2012., osam godina od nastanka Facebooka. Granica od dvije milijarde probijena je sad, pet godina kasnije. Malo tko je to očekivao, posebno jer na svijetu ima oko 3,2 milijardi korisnika interneta.

Dokaz je to značaja Facebooka, koji se sam po sebi nameće kao odrednica tolikom broju ljudi zbog svega što nudi na jednom mjestu. Upravo zato čak 1,32 milijardi korisnika svakodnevno se bar jednom spaja na njega i gleda što ima novog. Nitko na svijetu nije u takvoj situaciji, pa čak ni Google.

Još kad se svemu pridodaju WhatsApp (1,3 milijarde korisnika), Messenger (1,2 milijarde korisnika) i Instagram (700 milijuna korisnika) postajemo svjesniji potencijala koji se krije iza kompanije Facebook...

Još iz kategorije

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

12.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici veliki su hit na američkom tržištu, a polako i širem svjetskom, što se može zahvaliti Amazonu i njegovoj Alexi koja se nalaci u Echo uređajima. No, u cijeloj toj lijepoj priči iza kulisa odigrava se jedna tužnija, koja pokazuje da su tradicionalni radio prijamnici na gubitku i polako nestaju iz američkih domova.

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

11.07.2018. komentiraj

Internet stvari (IoT) i dalje zaokupljaju misli uključenih u svijet tehnologije, a prema novim prognozama Juniper Researcha, vjeruje se da će do 2022. godine biti 50 milijardi umreženih uređaja diljem svijeta, što je rast od 140 posto u odnosu na situaciju koju imamo u ovom trenutku.