INFOGRAFIKA: Facebook dominira društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Facebook dominira društvenim mrežama

Foto: DepositPhotos

Facebook dominira u svijetu društvenih mreža, i to kao kompanija jer njegove platforme prikupljaju daleko najviše korisnika na globalnoj razini. Tek se kineske platforme mogu mjeriti s njim, ali s obzirom da u toj zemlji ne postoji pravo izbora, nisu toliko relevantne.

Zato je zanimljivo vidjeti kako ostatak konkurencije stoji u odnosu na Facebook i njegove platforme. Pa tako sami Facebook u trećem kvartalu 2019. bilježi 2,45 milijardi aktivnih korisnika, WhatsApp je na 1,5 milijarde, Messenger na 1,3 milijarde i Instagram na milijardu korisnika.

Najbliži pratitelj je Twitter s 330 milijuna, Snapchat s 322 milijuna i Pinterest s 210 milijuna korisnika. Vidljivo je već prema tim brojkama da nitko nije ni blizu Facebooku.

Dapače, kad se zbroje sva tri konkurenta zajedno, nemaju aktivnih korisnika kao Instagram samostalno, a Instagram je po brojci aktivnih korisnika najslabija društvena mreža u vlasništvu Facebook Inc.

Još iz kategorije

Nova digitalna platforma za državnu maturu

Nova digitalna platforma za državnu maturu

06.04.2020. komentiraj

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenuo je digitalnu platformu „U Centru mature“ objedinjujući niz aktivnosti kojima Centar stavlja javnosti na raspolaganje svoje višegodišnje znanje i iskustvo u pripremi i vrednovanju ispita državne mature. Digitalni materijali prvenstveno su namijenjeni maturantima i nastavnicima kao pomoć u trenutačnim okolnostima odvijanja nastave na daljinu te kojima Centar nastoji potaknuti pozitivne promjene u procesu učenja i poučavanja u školama, a time i u cjelokupnome obrazovnom sustavu.

Broj e-Propusnica preskočio 565 tisuća

Broj e-Propusnica preskočio 565 tisuća

06.04.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Kriznog stožera civilne zaštite pokazuju kako je ukupno izdano čak 565.221 e-Propusnica, a odbijeno je 16.673 propusnice, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Prema njegovim riječima zaprimljeno je više od tisuću skupnih tablica, a kroz sustav je tako dodano čak 100 tisuća novih propusnica koje su zatražili veliki poslodavci.

Google Duo podigao grupni video limit na 12 ljudi

Google Duo podigao grupni video limit na 12 ljudi

05.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa zadržala je oko dvije milijarde ljudi diljem svijeta u njihovim domovima, zbog čega se ponajviše okreću internetu da bi se informirali, zabavili te ostali u kontaktu s bližnjima, prijateljima, kolegama... Upravo zato se Google za Duo uslugu odlučio povećati limit u grupnim porukama.