INFOGRAFIKA: Desetljeće streaminga glazbe

INFOGRAFIKA: Desetljeće streaminga glazbe

Foto: DepositPhotos

Spotify je s krajem desetljeća odlučio objaviti autore, pjesme i žanrove koje su korisnici najviše preslušavali od 2010. i lista neke svakako može iznenaditi, dok će drugima biti potpuno očekivana.

Pjesma "Shape Of You" Eda Sheerana najviše je puta preslušana, a zatim slijede "One Dance" (Drake, Kyla i WizKid), "rockstar" (21 Savage, Post Malone), "Closer" (Halsey, The Chainsmokers) i "Thinking Out Loud" (Ed Sheeran).

Naslušaniji izvođači su redom Drake, Ed Sheeran, Post Malone, Eminem i The Weeknd kod muškaraca te Ariana Grande, Rihanna, Taylor Swift, Sia i Beyonce kod žena.

Samo ove godine Post Malone uspio je prikupiti 6,5 milijardi preslušavanja, a nešto više od šest milijardi prikupila je i 17-godišnja Billie Elish sa svojim debitantskim albumom "WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?"

Još iz kategorije

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

02.06.2020. komentiraj

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan. Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

02.06.2020. komentiraj

Facebookova interna grupa NPE Team, koja djeluje unutar odjela istraživanja i razvoja (R&D), kreirala je novu aplikaciju nazvanu CatchUp. Ona olakšava prijateljima i obitelji u Sjedinjenim Američkim Državama koordinirati telefonske pozive ili organizirati pozive u kojima sudjeluje do osam osoba.

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!