INFOGRAFIKA: Amazon izaziva duopol Googlea i Facebooka

INFOGRAFIKA: Amazon izaziva duopol Googlea i Facebooka

Foto: DepositPhotos

Podaci kojima barata eMarketer ukazuju na to da će u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine digitalno oglašavanje premašiti tradicionalno, odnosno, ono na televiziji, radiju, tiskanim medijima... To će se dogoditi po prvi put, a potaknuto je mobilnim oglašavanjem, koje probija sve prognoze proteklih godina.

U takvom okruženju apsolutni vladari su Google i Facebook, a s obzirom na dominaciju, čine duopol. Konkretnije, Google je o digitalnih oglasa prošle godine uprihodio 38,2 posto, a ove bi trebao 37,2 posto. Facebook je pak uprihodio 21,8 posto i ove bi trebao 22,1 posto. Ipak, Amazon raste iznimnom brzinom i predstavlja izazov tom duopolu, ali i pomaže da se tržište bar donekle stabilizira. Nije to mala stvar, američko tržište koje se tiče digitalnog oglašavanja čini 129,3 milijardi američkih dolara.

Dakle, dok je prošle godine bio na 6,8 posto od ukupnih prihoda, Amazon bi ove trebao biti na 8,8 posto u SAD-u, što znači da će nastaviti rasti i narednih godina.

Još iz kategorije

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

Apple Pay dostupan korisnicima PBZ Mastercard kartica

02.06.2020. komentiraj

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas korisnicima svojih Mastercard kartica donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan. Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

Facebook lansirao aplikaciju CatchUp za audio pozive

02.06.2020. komentiraj

Facebookova interna grupa NPE Team, koja djeluje unutar odjela istraživanja i razvoja (R&D), kreirala je novu aplikaciju nazvanu CatchUp. Ona olakšava prijateljima i obitelji u Sjedinjenim Američkim Državama koordinirati telefonske pozive ili organizirati pozive u kojima sudjeluje do osam osoba.

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!