INFOGRAFIKA: Amazon izaziva duopol Googlea i Facebooka

INFOGRAFIKA: Amazon izaziva duopol Googlea i Facebooka

Foto: DepositPhotos

Podaci kojima barata eMarketer ukazuju na to da će u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine digitalno oglašavanje premašiti tradicionalno, odnosno, ono na televiziji, radiju, tiskanim medijima... To će se dogoditi po prvi put, a potaknuto je mobilnim oglašavanjem, koje probija sve prognoze proteklih godina.

U takvom okruženju apsolutni vladari su Google i Facebook, a s obzirom na dominaciju, čine duopol. Konkretnije, Google je o digitalnih oglasa prošle godine uprihodio 38,2 posto, a ove bi trebao 37,2 posto. Facebook je pak uprihodio 21,8 posto i ove bi trebao 22,1 posto. Ipak, Amazon raste iznimnom brzinom i predstavlja izazov tom duopolu, ali i pomaže da se tržište bar donekle stabilizira. Nije to mala stvar, američko tržište koje se tiče digitalnog oglašavanja čini 129,3 milijardi američkih dolara.

Dakle, dok je prošle godine bio na 6,8 posto od ukupnih prihoda, Amazon bi ove trebao biti na 8,8 posto u SAD-u, što znači da će nastaviti rasti i narednih godina.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

11.10.2019. komentiraj

Pretplatnici su ono za što se bori svaki YouTube autor jer što ih je više, više je pogleda, više je slave i više je prihoda. A zanimljivo je da su se stvari ponešto promijenile s obzirom da činjenicu da su YouTubea kao platformu prepoznali mnogi u raznim granama moćne zabavne industrije.