INFOGRAFIKA: 85 posto EU građana ima pristup internetu

INFOGRAFIKA: 85 posto EU građana ima pristup internetu

Foto: Fotolia

Europska unija od 2002. godine ulaže iznimne napore kako bi osigurala pristup internetu za što više ljudi koji žive u njoj, a s prošlom se godinom moglo slobodno kazati da je zabilježen uspjeh. Jer, dok je 2008. pristup internetu imalo 61 posto građana EU, deset godina kasnije riječ je o njih 85 posto.

Ako pogledamo stanje po zemljama članicama, tad vidimo da je u Španjolskoj 2002. pristup internetu imalo 20 posto njenih stanovnika, u 2008. njih 56 posto i prošle godine 86 posto. Dakle, iznad prosjeka. Identična je situacija i s Njemačkom u kojoj pristup internetu ima 92 posto stanovnika, ali i rekorderom Velikom Britanijom u kojoj pristup internetu ima 95 posto stanovnika. Francuska je pak na 88 posto i također se može pohvaliti činjenicom da je iznad prosjeka Europske unije.

I dok bi se mislilo kako je cilj ispunjen, nije. Želja je da u cijeloj EU situacija bude kao u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, posebno sad kad dolaze mobilne mreže pete generacije (5G) i traje svojevrsna utrka na svjetskoj razini...

Još iz kategorije

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

24.05.2019. komentiraj

Google možda jest jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, ali griješi poput onih mnogo manjih, što je potvrdila posljednja informacija, prema kojoj su sve G Suite lozinke bile nezaštićene posljednjih 14 godina. Upravo tako, 14 godina!

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

24.05.2019. komentiraj

Sjedinjene Američke Države su po naredbi predsjednika Donalda Trumpa doslovno zabranile poslovanje Huaweiju na njenom tlu, što je ponukalo Google da otkaže suradnju kineskoj kompaniji, da bi to ponukalo Tencent u neemitiranju finalne epizoda Igre prijestolja u Kini! S obzirom na kritike i ocjenu od 4,4 na IMDB, možda je za Kineze to plus, ali sami potez svakako je “oteo” za HBO nekoliko stotina milijuna gledatelja više.

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

23.05.2019. komentiraj

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.