INFOGRAFIKA: 85 posto EU građana ima pristup internetu

INFOGRAFIKA: 85 posto EU građana ima pristup internetu

Foto: Fotolia

Europska unija od 2002. godine ulaže iznimne napore kako bi osigurala pristup internetu za što više ljudi koji žive u njoj, a s prošlom se godinom moglo slobodno kazati da je zabilježen uspjeh. Jer, dok je 2008. pristup internetu imalo 61 posto građana EU, deset godina kasnije riječ je o njih 85 posto.

Ako pogledamo stanje po zemljama članicama, tad vidimo da je u Španjolskoj 2002. pristup internetu imalo 20 posto njenih stanovnika, u 2008. njih 56 posto i prošle godine 86 posto. Dakle, iznad prosjeka. Identična je situacija i s Njemačkom u kojoj pristup internetu ima 92 posto stanovnika, ali i rekorderom Velikom Britanijom u kojoj pristup internetu ima 95 posto stanovnika. Francuska je pak na 88 posto i također se može pohvaliti činjenicom da je iznad prosjeka Europske unije.

I dok bi se mislilo kako je cilj ispunjen, nije. Želja je da u cijeloj EU situacija bude kao u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, posebno sad kad dolaze mobilne mreže pete generacije (5G) i traje svojevrsna utrka na svjetskoj razini...

Još iz kategorije

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

FlixBus omogućio Apple Pay uslugu plaćanja

14.07.2019. komentiraj

FlixBus nastavlja s uvođenjem tehnoloških inovacija za svoje putnike: europski sinonim za putovanja autobusom jedan je od prvih autobusnih prijevoznika u regiji koji nudi svojim korisnicima uslugu plaćanja i putem Apple Paya, usluge koja je transformirala plaćanja mobitelom nudeći jednostavnu, sigurnu i privatnu uslugu koju odlikuje brzina i praktičnost.

Rijeka Marketplace donosi turizam u digitalnom svijetu uz korištenje blockchaina

Rijeka Marketplace donosi turizam u digitalnom svijetu uz korištenje blockchaina

14.07.2019. komentiraj

Prva destinacija Hrvatske i regije u procesu potpune digitalizacije informacija te prva svjetska primjena najnovije i najsigurnije blockchain tehnologije u turizmu. Turistička zajednica grada Rijeke dpredstavila je projekt potpune digitalizacije turističke destinacije i promidžbu turističkih usluga i proizvoda u novom i jedinstvenom projektu pod imenom Rijeka Marketplace. Projekt su predstavili gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i predstavnici partnera, Michael Hasler iz tvrtke JuiceCommerce i Maša Radišić iz tvrtki Digital Media / Multilink.

Twitter će etiketirati tvitove političara koji krše pravila

Twitter će etiketirati tvitove političara koji krše pravila

10.07.2019. komentiraj

Twitter je daleko dogurao u smislu ljudskih prava i slobode govora na svojoj platformi, ali nije stao u naporima omogućenja boljeg iskustva svim korisnicima pa tako odsad posebno označava tweetove političara koji su izabrani te predstavljaju vlast. Takav postupak potreban je iz nekoliko razloga, a zapravo štite slobodu govora i demokraciju.