INFOGRAFIKA: 85 posto EU građana ima pristup internetu

INFOGRAFIKA: 85 posto EU građana ima pristup internetu

Foto: Fotolia

Europska unija od 2002. godine ulaže iznimne napore kako bi osigurala pristup internetu za što više ljudi koji žive u njoj, a s prošlom se godinom moglo slobodno kazati da je zabilježen uspjeh. Jer, dok je 2008. pristup internetu imalo 61 posto građana EU, deset godina kasnije riječ je o njih 85 posto.

Ako pogledamo stanje po zemljama članicama, tad vidimo da je u Španjolskoj 2002. pristup internetu imalo 20 posto njenih stanovnika, u 2008. njih 56 posto i prošle godine 86 posto. Dakle, iznad prosjeka. Identična je situacija i s Njemačkom u kojoj pristup internetu ima 92 posto stanovnika, ali i rekorderom Velikom Britanijom u kojoj pristup internetu ima 95 posto stanovnika. Francuska je pak na 88 posto i također se može pohvaliti činjenicom da je iznad prosjeka Europske unije.

I dok bi se mislilo kako je cilj ispunjen, nije. Želja je da u cijeloj EU situacija bude kao u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, posebno sad kad dolaze mobilne mreže pete generacije (5G) i traje svojevrsna utrka na svjetskoj razini...

Još iz kategorije

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.

Redizajnirana web stranica WWW.HR

Redizajnirana web stranica WWW.HR

22.03.2019. komentiraj

Osnovne informacije o Hrvatskoj sada su dostupne na novoj redizajniranoj mrežnoj stranici WWW.HR. Uz atraktivan izgled i poboljšane funkcionalnosti početna stranica Hrvatske posjetiteljima nudi i nov sadržaj.

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

21.03.2019. komentiraj

Mozilla je predstavila Firefox Send, kriptiranu i besplatnu platformu za dijeljenjem kojoj se može pristupiti sa svih internetskih preglednika jednostavno preko adrese send.firefox.com. Usluga radi kao i svaka druga koja se tiče dijeljenja sadržaja, samo što ova omogućava postavljanje na Mozilline servere i potom se putem linka dijeli bilo kome. Uz to, podaci su kriptirani, samim time sigurni, ali ni to nije nešto što konkurencija ne nudi.