Infobip omogućio naručivanje Ubera preko WhatsAppa u Indiji

Infobip omogućio naručivanje Ubera preko WhatsAppa u Indiji

Uber je ovaj tjedan najavio pokretanje i proširenje svoje opcije WhatsApp to Ride (WA2R) preko koje njihovi korisnici u Delhi NCR-u, u Indiji, mogu naručiti prijevoz iz popularne chat aplikacije WhatsApp, bez potrebe za korištenjem Uberove ili bilo koje druge aplikacije. Rješenje je integrirano korištenjem Uberovog WhatsApp chatbota koji je omogućio Infobip - globalna cloud komunikacijska platforma i vodeća IT tvrtka u regiji.

Nakon uspješnog pilot projekta u indijskom gradu Lakhnau u prosincu prošle godine, tvrtka je odlučila lansirati uslugu u Delhi NCR-u, a naručivanje Ubera preko WhatsAppa dostupno je na engleskom i hindskom jeziku. Pilot projekt pokazao je da su korisnici WA2R-a u prosjeku mlađi od korisnika Uber aplikacije, s polovicom korisnika mlađom od 25 godina. Iz Ubera također ističu kako je tijekom trajanja pilot usluge čak 33% zahtjeva za vožnje preko WA2R-a došlo od strane novih korisnika. Lansiranje partnerstva u Delhi NCR-u Uberu će tako omogućiti da dopre do novih korisnika i proširi tržište.

Korisnici WhatsAppa u Delhi NCR-u vožnju preko Ubera mogu naručiti na tri jednostavna načina: slanjem poruke na Uberov poslovni broj; skeniranjem QR koda; ili klikom na link za otvaranje Uber WhatsApp chata. Od njih će se potom tražiti da navedu mjesta preuzimanja i odredišta, nakon čega će dobiti informacije o cijeni vožnje i očekivanog vremena dolaska vozača. Usluga je dostupna svim novim i postojećim korisnicima koji su se registrirali samo s telefonskim brojem na Uberu.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.