Indijski Oyo kupio dubrovački Direct Booker za 5,5 milijuna dolara

Indijski Oyo kupio dubrovački Direct Booker za 5,5 milijuna dolara

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Indijski Oyo se proširio pružatelj kuća za odmor s punim paketom usluga i zaključio akviziciju dubrovačke tvrtke ‘Direct Booker’ za 5,5 milijuna dolara. Direct Broker do sada je imao više od 3200 kuća za iznajmljivanje i opsluživala 2 milijuna korisnika.

Direct Broker pokrenuli su 2010. godine Nikola Grubelić i Nino Dubretić, izvršni direktori i osnivači Direct Bookera, vodećeg igrača na tržištu u segmentu Vacation Homemanagement u Dubrovniku, ključnoj turističkoj destinaciji u Hrvatskoj.

Oyo već posjeduje i upravlja brendovima kao što su Belvilla (Belvilla by OYO), DanCenter, Traum Ferienwohnungen, među ostalima u Europi. Sve čime upravlja Direct Booker bit će dostupan na Belvilla.com (Belvilla by OYO) i s vremenom na drugim platformama. Ova će akvizicija ojačat će, kako sami tvrde u Oyou, prisutnost u Europi, a posebno u Hrvatskoj gdje već imaju gotovo 1800 kuća za odmor na njihovoj platformi Belvilla i preko 7000 kuća na platformi Traum Ferienwohnungen.

“Kuće su i dalje važan strateški segment za OYO. S našim vodećim operativnim sustavom, mogućnošću dinamičkog određivanja cijena i drugim značajkama koje omogućavaju znanost o podacima, uspjeli smo dodati vrijednost našim preko 140.000 HomeStorefronta na globalnoj razini i s uzbuđenjem mogu poželjeti dobrodošlicu Ninu, Nikoli i timu u Direct Bookeru pod okriljem OYO. Siguran sam da će OYO-ova vrhunska tehnologija, distribucijski sustavi i znanost o podacima dodati više vrijednosti njihovim sadašnjim 3200 domova i poboljšati naš zajednički rast u Europi. Nastavljamo se fokusirati na prolazak duboko u Europu i pružanje najboljih iskustava u kući za odmor našim klijentima“, kaže Ankit Tandon, globalni poslovni direktor, OYO.

„Sretni smo što možemo udružiti snage s globalnom tehnološkom tvrtkom za putovanja kao što je OYO. Čvrsto vjerujemo da spajanjem naših tehnologija i stručnosti, ovo će partnerstvo pozitivno utjecati na hrvatsko turističko gospodarstvo, dodatno potaknuti potražnju kroz postojeće OYO platforme raširene diljem Europe. Biti dio OYO-ove mreže također će povećati vidljivost domova navedenih na našoj platformi, posebno diljem Skandinavije, Beneluksa i okolnih zemalja. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će zaista uzbudljivo jer zajedno radimo na izgradnji našeg poslovanja“, komentirao je Nino Dubretić, CEO & Co -Osnivač DirectBookera Kupnjom Direct Bookera, tvrtke sa sjedištem u Dubrovniku sada će postati dio Oyo platforme s prisutnošću diljem Europe. S obalom od 6278 km, Hrvatska je poznata po svojim otocima, otočićima, grebenima, što je čini jednom od najpopularnijih nadolazećih turističkih destinacija u Europi, pojašnjavaju u Oyou i dodaju da je to jedno od najposjećenijih odredišta na Mediteranu, a najviše turista dolazi iz Njemačke. To se može pripisati velikom broju sunčanih dana u godini. U 2019., prije pandemije, Hrvatska je primila blizu 19 milijuna turista. Dok je COVID-19 pogodio turizam u zemlji, 2021. zemlja je svjedočila snažnom povratku u turizmu.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, Hrvatsku je 2021. posjetilo gotovo 14 milijuna turista, ostvarivši 84,1 milijun noćenja. Sveukupno, turizam doprinosi blizu 12 posto BDP-u zemlje.

Grad Dubrovnik ima dugogodišnju vezu s Indijom. Sveti Vlaho je zaštitnik grada Dubrovnika. Zanimljivo je da je 1563. godine izgrađena crkva Sao Braz-Saint Vlaho u sjevernoj Goi u Indiji. Crkveno zvono na ovoj povijesnoj crkvi izrađeno je u Dubrovniku i otpremljeno u Gou. Crkva zvoni sve do danas.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.