ICTbusiness TV – Mutavdžić: Imamo prilike za uskočit na brzi vlak

ICTbusiness TV – Mutavdžić: Imamo prilike za uskočit na brzi vlak

Foto: Dražen Tomić

Netom završena konferencija „Vizija digitalne ekonomije u EU“ održana u Hrvatskoj udruzi poslodavaca pokazala je da imamo prilike uskočiti u vlak digitalizacije, kako to kaže Ratko Mutavdžić iz Projekture ujedno i kolumnist ICTbusiness.info, koji samo što nije krenuo.

Naime, u mnogim smo parametrima lošiji od EU ali ima i onih gdje smo bolji, kao što je e-zdravstvo, no imamo još mnogo toga za napraviti. Naime, Indeks digitalnog gospodarstva i društva (DESI) posebno je mjerodavan za pripremu strategije Europske komisije Jedinstveno digitalno tržište koja će se objaviti u svibnju. Cilj je strategije stvoriti uvjete koji će europskim građanima i poduzećima omogućiti bolje prekogranično iskorištavanje velikih mogućnosti koje nudi digitalna tehnologija. Uspostavom jedinstvenog digitalnog tržišta Europa tijekom sljedećih pet godina može ostvariti i do 250 milijardi eura dodatnog rasta i otvoriti stotine tisuća novih radnih mjesta. I tu treba tražiti priliku, ističe i Ratko Mutavdžić.

Što nam je sve rekao pogledajte u novom prilogu na ICTbusiness TV-u.

Još iz kategorije

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

Starije generacije skloniji prijaviti cyber kriminal spram milenijalaca i generacije Z

04.12.2021.

Predrasuda je da starije generacije imaju zadršku prema tehnologiji i da je ne razumiju, ali posljednje istraživanje pokazuje da su odgovorniji i skloniji učenju, posebno ako ih se usporedi s mlađim generacijama.

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

Zaštita od sofisticiranih softverskih napada

03.12.2021.

Prema Gartnerovoj analizi čak 45 posto organizacija diljem svijeta bit će pogođeno cyber napadom do 2025. U jeku napada na SolarWinds, koji je u obilježio 2021. godinu, raste potražnja za stručnjacima i rješenjima za zaštitu softverskog lanca opskrbe. Istaknuti igrač u tom području je ReversingLabs – njihov razvojni centar u Zagrebu gradi najnaprednija rješenja za suzbijanje zlonamjernog softvera (malwarea) i osiguranje softverskog lanca opskrbe.

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

Neograničena povezanost i zabava za bezbrižne blagdanske trenutke

02.12.2021.

Hrvatski Telekom ovog Božića svim svojim korisnicima donosi prigodne darove uz koje će biti povezani i moći uživati u raznim zabavim sadržajima sa svojim najmilijima. Svim korisnicima mobilnih usluga HT omogućava neograničeni Internet koji korisnici mogu aktivirati već danas kroz Moj Telekom aplikaciju te ga koristiti u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. za sav nacionalni promet unutar RH.