VRIJEME PROMJENA

HUDI standardizira mjerenje posjećenosti portala

HUDI standardizira mjerenje posjećenosti portala
Depositphotos

U sklopu inicijative koja predstavlja prekretnicu u sektoru digitalnog izdavaštva, Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) pokrenula je postupak odabira dobavljača za implementaciju sofisticiranog sustava za mjerenje posjećenosti portala. Ovaj strateški potez odražava HUDI-jevu posvećenost uspostavi standardiziranog okvira za analizu digitalne publike na nacionalnoj razini.

Proces odabira dobavljača esencijalan je za usklađivanje s HUDI-jevom vizijom pružanja točnih i opsežnih podataka o učinkovitosti digitalnih platformi i interakciji korisnika. Cilj je pružiti jedinstveni izvor informacija o uspješnosti digitalnih medija, poboljšati metodološki pristup, omogućiti detaljniju analizu metrika te omogućiti digitalnim izdavačima u Hrvatskoj da preuzmu kontrolu nad procesom i metodologijom mjerenja njihovih portala.

Inicijativa za mjerenje posjećenosti od strane HUDI-ja će unaprijediti uvide te način na koji digitalni izdavači, marketinške agencije i oglašivači percipiraju i upravljaju publikom. Kroz prikupljanje širokog spektra podataka, od ukupnog broja posjetitelja do naprednih metrika angažmana, HUDI je predan pružanju preciznog i relevantnog uvida u digitalni medijski pejzaž.

Tijekom trajanja natječaja, HUDI poziva vodeće tehnološke kompanije da se uključe i doprinesu razvoju standarda u digitalnom izdavaštvu. Izbor dobavljača označit će početak nove ere u analizi posjećenosti, pružajući neusporedivu transparentnost i strateške uvide za sve dionike.

Očekujemo završetak natječajnog postupka i implementaciju novog HUDI-jevog sustava za mjerenje posjećenosti početkom 2025. godine. Ova inicijativa predstavlja ne samo tehnološki napredak već i korak ka transparentnoj i podatcima vođenoj budućnosti digitalnih medija u Hrvatskoj.

„S velikim zadovoljstvom najavljujem početak postupka odabira dobavljača za sustav mjerenja posjećenosti portala. Ova inicijativa je temelj naše misije unaprjeđenja, standardizacije i transparentnosti u industriji digitalnog izdavaštva u Hrvatskoj. Tražimo partnera koji dijeli našu viziju inovacija i preciznosti u analitici publike. Odabrani dobavljač imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti konzumacije digitalnih medija i učinkovitosti oglašavanja i kreiranja sadržaja u Hrvatskoj. HUDI je posvećen pružanju izdavačima i oglašivačima najtočnije i najopsežnije dostupne podatke. Vjerujemo da će ovaj projekt koristiti ne samo našim dionicima, već i poboljšati ukupno korisničko iskustvo potrošača digitalnog sadržaja u Hrvatskoj“, Ozren Kronja, izvršni direktor HUDI-ja i voditelj tima za Standardizaciju mjerenja posjećenosti portala.