Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

WhatsApp je najavio da će neki pametni telefoni do kraja godine ostati bez pristupa njegovim uslugama, što ne ubraja samo Huawei uređaje već i neke druge koji ne zadovoljavaju kriterije tog Facebookova servisa za slanje poruka.

Dakle, pod ovu odredbu pripadaju i Android uređaji s 2.3.7 verzijom tog operativnog sustava ili starijima, odnosno, iPhone uređaji s iOS 7 ili starijima. Za Appleove pametne telefone odredba neće vrijediti od 31. prosinca ove godine već od 1. veljače sljedeće godine. Naravno, s Huawei je potpuno drugačija i posebnija priča.

Kineski tehnološki gigant neće ostati samo bez WhatsAppa ukoliko zabrana poslovanja s američkim kompanijama ostane na snazi, već će ostati bez svega što Facebook nudi. Pod time se misli na predinstaliranu društvenu mrežu, ali i Instagram.

Veliki je to gubitak za Huawei i njegove buduće korisnike, iako ne i neprelazan s obzirom da nitko ne sprečava ručnu instalaciju. Tek sad treba vidjeti hoće li na identičan način biti moguće postaviti WhatsApp ili će također biti onemogućen samo u smislu predinstalacije.

Huawei zasad ne pokazuje znakove panike, iz kompanije se može čuti da već neko vrijeme postoji plan za ovu situaciju te da će sve biti u redu. Možda ne odmah, ali s vremenom svakako. Jer, upravo je vrijeme ono što kineskom gigantu treba ukoliko radi na svom operativnom sustavu, svojoj trgovini aplikacijama i svojim aplikacijama. No, sve to nije nemoguće za izvesti.

Iako, svi uključeni na tržište, pod čime se misli na Huawei, Google i Facebook, voljeli bi da se nakon 90 dana "probne suspenzije" opet sve vrati na staro pa Huawei ostane normalno na tržištu, kako je već i obitavao na njemu svih ovih godina. A vidjeli smo kako je to izgledalo, prometnuo se u drugog najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijet, što se može zahvaliti mukotrpnom radu te kompanije.

Još iz kategorije

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

Online učenje je na svom vrhuncu i pokazuje novu budućnost obrazovanja

31.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne aspekte naših života i obrazovanje je jedno od njih jer učenici, studenti, nastavnici i profesori morali su se prilagoditi potpuno drugačijem načinu rada, koji bi u konačnici mogao biti podosta revolucionaran za kompletni obrazovni sustav. Na globalnoj razini!

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

Učenici osnovne škole Popovača virtualno su prešli granicu i predstavili Hrvatsku svojim vršnjacima

30.05.2020. komentiraj

Digitalni alati omogućili su učenicima iz cijelog svijeta stjecanja znanja i to online, ali i da virtualno prijeđu nacionalne granice i povežu se s učenicima iz cijelog svijeta. 21. i 22. svibnja putem platforme Microsoft Teams organiziran je online „susret“ 13 škola iz 11 zemalja na međunarodnoj lekciji engleskog jezika. Među njima je bila i Osnovna škola Popovača iz Hrvatske.

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

Outlook za Windows uskoro dobiva mogućnost cloud e-mail potpisa

29.05.2020. komentiraj

Microsoft u lipnju planira predstaviti nadopunu Outlooka za Windows klijent, koji će dodati mogućnost konfiguracije e-mail potpisa i spremiti ga u cloud radije nego u samu Outlook instalaciju.