Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

WhatsApp je najavio da će neki pametni telefoni do kraja godine ostati bez pristupa njegovim uslugama, što ne ubraja samo Huawei uređaje već i neke druge koji ne zadovoljavaju kriterije tog Facebookova servisa za slanje poruka.

Dakle, pod ovu odredbu pripadaju i Android uređaji s 2.3.7 verzijom tog operativnog sustava ili starijima, odnosno, iPhone uređaji s iOS 7 ili starijima. Za Appleove pametne telefone odredba neće vrijediti od 31. prosinca ove godine već od 1. veljače sljedeće godine. Naravno, s Huawei je potpuno drugačija i posebnija priča.

Kineski tehnološki gigant neće ostati samo bez WhatsAppa ukoliko zabrana poslovanja s američkim kompanijama ostane na snazi, već će ostati bez svega što Facebook nudi. Pod time se misli na predinstaliranu društvenu mrežu, ali i Instagram.

Veliki je to gubitak za Huawei i njegove buduće korisnike, iako ne i neprelazan s obzirom da nitko ne sprečava ručnu instalaciju. Tek sad treba vidjeti hoće li na identičan način biti moguće postaviti WhatsApp ili će također biti onemogućen samo u smislu predinstalacije.

Huawei zasad ne pokazuje znakove panike, iz kompanije se može čuti da već neko vrijeme postoji plan za ovu situaciju te da će sve biti u redu. Možda ne odmah, ali s vremenom svakako. Jer, upravo je vrijeme ono što kineskom gigantu treba ukoliko radi na svom operativnom sustavu, svojoj trgovini aplikacijama i svojim aplikacijama. No, sve to nije nemoguće za izvesti.

Iako, svi uključeni na tržište, pod čime se misli na Huawei, Google i Facebook, voljeli bi da se nakon 90 dana "probne suspenzije" opet sve vrati na staro pa Huawei ostane normalno na tržištu, kako je već i obitavao na njemu svih ovih godina. A vidjeli smo kako je to izgledalo, prometnuo se u drugog najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijet, što se može zahvaliti mukotrpnom radu te kompanije.

Još iz kategorije

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

I Firefox će sve HTTP stranice označavati kao nesigurne

21.07.2019. komentiraj

Mozilla je sa svojim Firefox internetskim preglednikom odlučila krenuti putem kojim je i Googleov Chrome, jedino što kasni za njime godinu dana. Naime, odlučeno je da će se sve HTTP (Hypertext Transfer Protocol) web stranice početi označavati kao nesigurne dok se surfa u Firefoxu.

Digitalno lice jednako važno kao i ono stvarno

Digitalno lice jednako važno kao i ono stvarno

19.07.2019. komentiraj

U DermaMedu znaju da dobro dizajnirana web stranica i prisutnost na društvenim mrežama predstavljaju „digitalno lice“ tvrtke te da ponekad mogu biti presudni u odlučivanju korisnika čije će usluge koristiti. „Prvi dojam iznimno je važan, a naša poslovna web stranica mnogima je upravo to – prvo upoznavanje s DermaMedom. Nova stranica bit će optimizirana za rad na različitim uređajima i omogućit će nam kvalitetniju interakciju s klijentima. Uz više informacija i niz dodatnih funkcija prilagođenih krajnjem korisniku, vjerujem da će pozitivno doprinijeti našoj konkurentnosti“ smatra dr. med. Anđela Prolić, osnivačica centra.

GoogleBot će od 1. rujna ignorirati Robots.txt direktive

GoogleBot će od 1. rujna ignorirati Robots.txt direktive

19.07.2019. komentiraj

Google je i službeno objavio da GoogleBot više neće slušati direktive koje mu zadaje Rrobots.txt po pitanju indeksiranja web stranica. Konkretnije, izdavači koji se oslanjaju na robots.txt imaju vremena do 1. rujna ove godine ukloniti ga i početi koristiti alternativu.