Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

Huaweijevi telefoni mogli bi uskoro ostati bez pristupa Facebooku, WhatsAppu i Instagramu

WhatsApp je najavio da će neki pametni telefoni do kraja godine ostati bez pristupa njegovim uslugama, što ne ubraja samo Huawei uređaje već i neke druge koji ne zadovoljavaju kriterije tog Facebookova servisa za slanje poruka.

Dakle, pod ovu odredbu pripadaju i Android uređaji s 2.3.7 verzijom tog operativnog sustava ili starijima, odnosno, iPhone uređaji s iOS 7 ili starijima. Za Appleove pametne telefone odredba neće vrijediti od 31. prosinca ove godine već od 1. veljače sljedeće godine. Naravno, s Huawei je potpuno drugačija i posebnija priča.

Kineski tehnološki gigant neće ostati samo bez WhatsAppa ukoliko zabrana poslovanja s američkim kompanijama ostane na snazi, već će ostati bez svega što Facebook nudi. Pod time se misli na predinstaliranu društvenu mrežu, ali i Instagram.

Veliki je to gubitak za Huawei i njegove buduće korisnike, iako ne i neprelazan s obzirom da nitko ne sprečava ručnu instalaciju. Tek sad treba vidjeti hoće li na identičan način biti moguće postaviti WhatsApp ili će također biti onemogućen samo u smislu predinstalacije.

Huawei zasad ne pokazuje znakove panike, iz kompanije se može čuti da već neko vrijeme postoji plan za ovu situaciju te da će sve biti u redu. Možda ne odmah, ali s vremenom svakako. Jer, upravo je vrijeme ono što kineskom gigantu treba ukoliko radi na svom operativnom sustavu, svojoj trgovini aplikacijama i svojim aplikacijama. No, sve to nije nemoguće za izvesti.

Iako, svi uključeni na tržište, pod čime se misli na Huawei, Google i Facebook, voljeli bi da se nakon 90 dana "probne suspenzije" opet sve vrati na staro pa Huawei ostane normalno na tržištu, kako je već i obitavao na njemu svih ovih godina. A vidjeli smo kako je to izgledalo, prometnuo se u drugog najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijet, što se može zahvaliti mukotrpnom radu te kompanije.

Još iz kategorije

Otkrivena nova sigurnosna rupa u WordPressu

Otkrivena nova sigurnosna rupa u WordPressu

19.09.2019. komentiraj

WordPress se ponovno našao u opasnosti jer su hakeri uspjeli pronaći način kako eksploatirati postojeću manu popularne web hosting stranice pa na taj način stvoriti lažne administratorske račune, kojima se pak može neometano činiti šteta korisnicima.

Top Wi-Fi routeri imaju velike sigurnosne propuste

Top Wi-Fi routeri imaju velike sigurnosne propuste

19.09.2019. komentiraj

Stručnjaci za internetsku sigurnost u kompaniji Trustwave otkrili su ranjivosti u nekoliko D-Link i Comba Telecom rutera, a poprilično su ozbiljne jer omogućavaju cyber kriminalcima vidjeti korisnička imena i lozinke, što ih dovodi u iznimnu opasnost.

Google uvodi velike promjene za Nofollow linkove

Google uvodi velike promjene za Nofollow linkove

18.09.2019. komentiraj

Google se trudi izvesti evoluciju svojstva koja ima “nofollow” link pa predstavlja njih još, sve s ciljem boljeg razumijevanja same prirode linkova. Stoga, dva nova svojstva objedinjena u rel=”nofollow” su: rel=”sponsored” i rel=”ugc”.