Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

Foto: DepositPhotos

Huawei je održao prvi online Eco-Connect summit za srednjoistočnu i sjevernu Europu, okupivši više od 1.000 poslovnih partnera. Teme summita bile su povećanje investicija u razvoj digitalne inovativnosti i ubrzanje digitalne transformacije kako bi razvili snažnije digitalne ekonomije.

„Globalizacija i suradnja su ključne za uspješnu digitalnu transformaciju“, rekao je Jamaes Li, član nadzornog odbora i predsjednik Huaweijevog poslovanja u Europi.

„Zajednički uspjeh je ključan. U svijetu u kojem smo svi povezani, ni jedna država ne može samostalno upravljati digitalnom transformacijom koja je izuzetno složena. U proteklih nekoliko godina, kroz suradnju na razvoju digitalizacije, uspjeli smo ubrzati digitalnu transformaciju u srednjoistočnoj i sjevernoj Europi. Samim time rasla je i naša poslovna zajednica. Zalažemo se za stalna i sve veća ulaganja u regiju i nastavit ćemo raditi s našim partnerima na izgradnji zdravog i prosperitetnog ekosustava za sve“, navodi Li.

Za vrijeme summita Huawei je predstavio plan budućih ulaganja u razvoj lokalnih ekosustava koji se temelji na izgradnji snažnog i održivog bazena digitalnih talenata u regijama. Do 2023. godine tvrtka želi osposobiti više od 18.000 lokalnih studenata i partnera za digitalne vještine sljedeće generacije, dok globalno govorimo o brojci od više od 700.000 obučenih stručnjaka.

Ključna poluga za dosezanje tog cilja je Huawei ICT Akademija, ambiciozan projekt digitalne edukacije temeljen na više od 900 partnerstava s međunarodnim sveučilištima diljem svijeta. Akademija pruža mogućnost upisa niza tečajeva nakon kojih se mogu dobiti certifikati za rad na nizu najsuvremenijih tehnologija, uključujući 5G, AI, cloud, big data i IoT. Bez obzira na to je li cilj unapređenje digitalnih vještina ili unapređenje karijere, i studenti i poslovni ljudi mogu imati korist od ovih programa.

„Daljnjim rastom i napretkom proširit ćemo mrežu partnera u našem ekosustavu“, rekao je Frank Chen, potpredsjednik odjela za globalne partnere u Huawei & EBG.

„Cilj je pružiti više treninga, poslovnog savjetovanja i ideja za dizajn mreže. Sve to kako bi podržali njihov rast, te kroz širenje, napredak ekosustava kao cjeline. Jaki vjetrovi mogu slomiti jedno drvo, ali ne mogu uništiti šumu. Ovo su teška vremena za sve, ali ako ostanemo zajedno možemo ih prebroditi“, objašnjava Chen.

Huawei je na summitu predstavio i seriju novih ICT rješenja, uključujući demonstraciju nove Wi-Fi 6 tehnologije pomoću AR tehnologije. Osim toga, predstavljena su i rješenja za međusobno povezivanje podatkovnih centara, zatim najbrži sustav pohranjivanja na svijetu ALL-Flash, te novi flagship proizvod SmartLi UPS – rješenje za pohranu podataka dizajnirano za UPS.

Cilj Huaweijevog Eco-Connect 2020 summita je rješavanje izazova te stvaranje novih prilika jedinstvenih za ICT ekosustave srednje i istočne te sjeverne Europe. Huawei se nada da će radeći s partnerima iz cijele regije promovirati digitalnu transformaciju, istražiti mogućnosti inteligentne budućnosti i izgraditi fleksibilnije digitalne temelje za svakoga od nas.

Još iz kategorije

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

Startup iz ZICER-a razvio rješenje za lakše čitanje s ekrana

24.09.2020. komentiraj

Činjenica je da zbog posla, učenja, informiranja i zabave sate i sate provodimo pred malim ili većim ekranima.  Ova godine, po svemu specifična, još nas je snažnije vezala uz njih, a protiv zamora kojeg osjećamo čitajući sada postoji rješenje jer multidisciplinarna ekipa sastavljena od logopeda, grafičara i IT stručnjaka u ZICER-u je razvila inovaciju i nazvala je Omoguru Widget.

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

Bolt Food od danas dostupan i u Novom Zagrebu

23.09.2020. komentiraj

Bolt Food je od danas dostupan i u Novom Zagrebu čime je osigurao prisutnost u gotovo cijelom gradu. Tijekom promotivnog razdoblja korisnici će moći naručiti jela u pola cijene iz restorana smještenih u Novom Zagrebu.  Korisnici Bolt Fooda u Zagrebu danas mogu naručiti hranu iz više od 200 restorana, dok su na samom početku, prije 4 mjeseca, mogli iz njih 70-ak.

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

YouTube Music će vam sugerirati pjesme kako bi vaše playliste bile još bolje

23.09.2020. komentiraj

Google Play Music odlazi u prošlost s krajem ove godine i sva se pozornost okreće prema YouTube Music platformi, koja dobiva niz poboljšanja. Među najnovijima jest ona koja će sugerirati korisnicima što postaviti na playlistu.