HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022.: Postanite nova fotografska zvijezda i nadahnite svijet svojom vizijom

HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022.: Postanite nova fotografska zvijezda i nadahnite svijet svojom vizijom

Huawei je i ove godine organizirao HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022., godišnje natjecanje u mobilnoj fotografiji koje okuplja zaljubljenike u fotografiju. Ovogodišnja tema je "Nadahnite svijet", a Huawei korisnici diljem svijeta mogu prijaviti svoje fotografije i video uratke kako bi dobili priliku osvojiti nevjerojatne nagrade. Rok za prijave je 15. studenog 2022.

HUAWEI NEXT IMAGE važan su dio razvojnog plana kompanije i služe kao platforma za globalne razgovore o mobilnoj fotografiji, iskustvu snimanja kamerama pametnih telefona i novim modernim oblicima izražavanja kreativnosti. Pokrenuto 2017. godine, natjecanje se održava već pet uzastopnih godina i prikupilo je više od 3.26 milijuna prijava i kreativnih formata korisnika Huawei pametnih telefona iz više od 170 zemalja i regija.

Ovogodišnja tema HUAWEI NEXT IMAGE natjecanja je “Nadahnite svijet”. Samom temom se potiču svi Huawei korisnici diljem svijeta na stvaranje i prijavu uvjerljivih, visokokvalitetnih foto ili video remek-djela koja su puna mladosti, života, topline, energije i optimizma kako bi najbolje dočarala ljepotu našeg svakodnevnog života. Radujemo se sudjelovanju svih naših hrvatskih korisnika u HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022., poglavito jer paralelno s odvijanjem natjecanja lokalnim kupcima predstavljamo i naš ultimativni flagship s fokusom na kameru – Mate 50 Pro“, rekao je Xu Dong, direktor Consumer Business Group za Hrvatsku.

Najnovije izdanje godišnjeg natjecanja u fotografiji pametnih telefona predstavilo je i novi žiri te partnere, s ukupno pet profesionalnih foto sudaca. Među njima su bivša urednica fotografije ELLE China – Nicole Xue, talijanski fotograf i umjetnik – Federico Ciamei, rumunjska fotografkinja – Mihaela Noroc, potpredsjednica Kineskog sveučilišta za komunikacije u Nanjingu i potpredsjednica Kineske udruge fotografa Chen Xiaobo i Potpredsjednik odjela za marketing potrošačke strategije u HUAWEI Consumer Business Group, Li Changzhu. Oni zajedno čine tim stručnjaka za fotografiju s različitim radnim i estetskim potpisima i iskustvima te će svaki svojim znanjem pridonijeti prilikom ocjenivanja i odabira konačnih pobjednika.

Pomaknite granice kreativnih mogućnosti fotografije na pametnim telefonima

Istraživanje novih granica u fotografiji pametnih telefona u središtu je onoga što Huawei radi, a NEXT IMAGE Awards samo je jedan od načina da se taj fokus i naglasi. Tijekom godine tvrtka je pokrenula niz ključnih procesa i tehnoloških inovacija pametnih telefona, kao što je aktivacija jednobojnog i kolor sustava dvostruke kamere, primjena umjetne inteligencije na mobilne fotografije ili najnovijeg fizički podesivog otvora blende na 10 razina na Mate 50 Pro.

Kreativna platforma za najbolje foto i video uratke za Huawei korisnike širom svijeta

HUAWEI NEXT IMAGE Awards natjecanje dobilo je pet novih kategorija koje uključuju Art & Fashion i Sport, kao i tri video kategorije pod nazivom Action, Storytelling Short Film i Storytelling Long Film. Ovogodišnje NEXT IMAGE Awards također će svim pobjednicima pružiti priliku za suradnju s partnerskim medijima i primanje službenih pozivnica za fotografske i druge kreativne događaje, što im u konačnici može omogućiti da unaprijede svoje fotografsko iskustvo.

HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022. sastoji se od devet konceptualnih kategorija, koje uključuju:

UMJETNOST & MODA

Umjetnost i moda su ultimativni oblik samo-izražavanja.

Uhvatite trenutak koji vas inspirira.

PRIRODA I VANJSKI SVIJET

Otvorite vrata i pogledajte oko sebe, inspiracija se može pronaći posvuda izvan naša sigurna 4 zida.

Snimite što vam znači boravak na otvorenom.

PORTRET

Portret može govoriti tisuću riječi.

Uhvatite istinu i ljepotu svog subjekta.

• SPORT

Sport kombinira akciju s emocijama.

Snimite sportski trenutak koji vas nadahnjuje.

POZDRAV, ŽIVOTE

Inspirativan, iznenađujući ili emotivan trenutak, izravno iz vašeg svakodnevnog života.

Snimite djelić života iz svijeta koji vas okružuje.

STORYBOARD

Niz od 3 do 9 fotografija koje pričaju priču ili otkrivaju trenutak kroz različite perspektive.

Snimite putovanje svog subjekta.

AKCIJA

Kad ste u središtu zbivanja, vaše srce ubrzano kuca a zjenice se šire.

Za 30 sekundi ili manje uhvatite trenutak akcije koji vas je promjenio.

PRIČANJE PRIČE

- Kratki film: 5 minuta ili manje

- Dugi film: 5-30 min

Svaka priča ima karakter i zaplet koji će ljudi voljeti, mrziti, dati podršku ili se bojati – ispričajte priču koja izaziva reakciju.

Žiri će odabrati 3 pobjednika glavne nagrade, 24 pobjednika kategorija i 27 drugoplasiranih natjecatelja. Nagrade su sljedeće:

• Dobitnici glavne nagrade osvajaju 10 000 USD svaki iz Fonda NEXT IMAGE i E-certifikate

• Najbolji pobjednici u kategoriji osvajaju 1 500 USD svaki iz Fonda NEXT IMAGE i E-certifikate

• Drugoplasirani pobjednici osvajaju HUAWEI Mate 50 Pro (8+256G) svaki i E-certifikate

Želite li biti dio ovogodišnje dodjele nagrada HUAWEI NEXT IMAGE posjetite službenu web stranicu natjecanja i pošaljite svoje radove uz prijavu. Isto tako prijavu možete izvršiti putem Huawei Community. Rok za prijavu je ponoć, 15. studenoga 2022., po pekinškom standardnom vremenu (GMT +8).

Svi prijavljeni radovi za HUAWEI NEXT IMAGE Awards moraju biti snimljene Huawei pametnim telefonima. Nema ograničenja po pitanju snimate li se fotografija/video ili koji se model Huawei telefona koristi. Za više detalja i pravila natječaja posjetite službenu web stranicu: https://gallery.consumer.huawei.com/

Još iz kategorije

Kibernetički kriminalci sve češće koriste metode glasovnog phishinga za proboje sustava

Kibernetički kriminalci sve češće koriste metode glasovnog phishinga za proboje sustava

28.11.2022.

Kibernetički kriminalci u sve  se većoj mjeri okreću prema hibridnim metodama phishing napada koji kombiniraju e-mail i glasovne forme poznate kao 'vishing' ili 'voice/glasovni phishing'. Na taj način uspijevaju se probiti u korporativne mreže kako bi postavili temelje za ransomware ili neke druge hakerske napade vezane uz krađu podataka.

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

26.11.2022.

Kibernetički napadi su sve brojniji i intenzivniji, dnevno se bilježi čak do sedam milijuna kibernetičkih napada. Motivi ovih napada su razni – od financijskih iznuda, krađa podataka pa sve do kontrole vitalnih resursa. Vrijeme u kojem živimo i ratovi kojima, nažalost, svjedočimo više ne uključuju samo konvencionalno oružje, već i puno sofisticiranije, kibernetičko.

Suradnja SAD-a i Hrvatske u borbi protiv kibernetičkog kriminala

Suradnja SAD-a i Hrvatske u borbi protiv kibernetičkog kriminala

25.11.2022.

Hrvatska delegacija predvođena ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenica boravila je na studijskom putovanju u Sjedinjenim Američkim Državama posvećenom borbi protiv kibernetičkog kriminala.