Huawei kaznio zaposlenike zbog tvitanja s iPhonea

Huawei kaznio zaposlenike zbog tvitanja s iPhonea

Kineski je Huawei kaznio dvoje zaposlenika koje drži odgovornima za skandal koji je izbio početkom godine. Problematičan je tvit na službenom Twitter profilu tvrtke, koji je poslan s – iPhonea.

Poprilična je to sramota za kompaniju koja je prošle godine upravo od Applea preuzela drugo mjesto na svjetskoj listi proizvođača pametnih telefona i koja želi s trona skinuti Samsung. Stoga ne čudi što su se uzburkali duhovi u Shenzhenu nakon što je osvanula poruka u kojoj čestitaju Novu godinu, a u njoj stoji da je poslana putem Twittera za iPhone.

Iako je kompanija krivicu prebacila na tvrtku koju su unajmili za održavanje društvenih mreža izvan Kine, snažno su se obrušili i na dvoje zaposlenika za koje smatraju da su krivi za taj propust. Kaznili su ih spuštanjem za jedno mjesto u hijerarhiji tvrtke te novčano s pet tisuća yuana, odnosno oko 4,800 kuna što će im biti oduzeto od plaće.

Iz Huaweija nisu htjeli komentirati cijelu priču. Sve se doznalo iz internog dopisa, koji je procurio u javnost, a iz kojeg je vidljivo da je jedna od dvije kažnjene osobe radila u timu za digitalni marketing. U spomenutom internom dopisu su pozvali zaposlenike na povećan oprez te istaknuli kako je "incident otkrio propuste u odvijanju procesa i menadžmentu".

Još iz kategorije

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

14.01.2019. komentiraj

Microsoft je novu godinu započeo s praskom i omogućio svima besplatno kreiranje repozitorija na GitHubu, što će i one tvrdokorne približiti platformi kojoj su možda okrenuli leđa kad je u lipnju prošle godine za 7,5 milijardi američkih dolara prodana Microsoftu. A nije ni to sve, broj repozitorija je neograničen i sve besplatno!

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

12.01.2019. komentiraj

Kompanija Abine, koja stoji iza Blur upravljača lozinkama i DeleteMe online uslugom za zaštitu privatnosti, objavila je da se suočila s probojem koji je utjecao na oko 2,4 milijuna korisnika. Nezgodna situacija zbila se 13. prosinca prošle godine i odmah je uslijedila reakcija, no javnost je za sve doznala tek s početkom godine.

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

10.01.2019. komentiraj

Od dvije velike povrede osobnih podataka u Njemačkoj, ona koja je pogodila političare privukla je gotovo 65 puta veću pažnju. Hoće li EDPB reagirati? Mjesec dana nakon što je njemačko nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka LfDI upravo simboličnom kaznom od 20.000 eura kaznilo Knuddels.de za curenje osobnih podataka njihovih 330.000 korisnika, bumerang se vratio u obliku objave ukradenih osjetljivih osobnih podataka stotina članova njemačkog parlamenta i drugih javnih osoba.