Huawei kaznio zaposlenike zbog tvitanja s iPhonea

Huawei kaznio zaposlenike zbog tvitanja s iPhonea

Kineski je Huawei kaznio dvoje zaposlenika koje drži odgovornima za skandal koji je izbio početkom godine. Problematičan je tvit na službenom Twitter profilu tvrtke, koji je poslan s – iPhonea.

Poprilična je to sramota za kompaniju koja je prošle godine upravo od Applea preuzela drugo mjesto na svjetskoj listi proizvođača pametnih telefona i koja želi s trona skinuti Samsung. Stoga ne čudi što su se uzburkali duhovi u Shenzhenu nakon što je osvanula poruka u kojoj čestitaju Novu godinu, a u njoj stoji da je poslana putem Twittera za iPhone.

Iako je kompanija krivicu prebacila na tvrtku koju su unajmili za održavanje društvenih mreža izvan Kine, snažno su se obrušili i na dvoje zaposlenika za koje smatraju da su krivi za taj propust. Kaznili su ih spuštanjem za jedno mjesto u hijerarhiji tvrtke te novčano s pet tisuća yuana, odnosno oko 4,800 kuna što će im biti oduzeto od plaće.

Iz Huaweija nisu htjeli komentirati cijelu priču. Sve se doznalo iz internog dopisa, koji je procurio u javnost, a iz kojeg je vidljivo da je jedna od dvije kažnjene osobe radila u timu za digitalni marketing. U spomenutom internom dopisu su pozvali zaposlenike na povećan oprez te istaknuli kako je "incident otkrio propuste u odvijanju procesa i menadžmentu".

Još iz kategorije

Keks Pay nudi i skeniranje kartica

Keks Pay nudi i skeniranje kartica

18.06.2019. komentiraj

U sklopu svoje mobilne aplikacije Keks Pay, Erste banka je korisnicima ponudila mogućnost jednostavnog i brzog skeniranja kreditnih i debitnih kartica. Riječ je o novitetu na hrvatskom tržištu, koji je razvila tvrtka Microblink, a korisnicima omogućava da umjesto ručnog unošenja, podatke s kartice puno brže unesu koristeći kameru mobitela. Skeniranje podataka s kartice odvija se na samom uređaju, bez serverske obrade i pohrane podataka, što omogućuje visoku razinu sigurnosti.

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka - 73 posto Europljana zna za barem jedno od svojih prava

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka - 73 posto Europljana zna za barem jedno od svojih prava

18.06.2019. komentiraj

U povodu prve godišnjice primjene Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka, na kojem se razmatrala njezina uspješnost, Europska komisija objavila je rezultate posebnog istraživanja Eurobarometra o zaštiti podataka. Rezultati pokazuju da su Europljani relativno dobro upoznati s novim pravilima o zaštiti podataka, svojim pravima i postojanjem nacionalnih tijela za zaštitu podataka, kojima se mogu obratiti ako su im prava prekršena.

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

14.06.2019. komentiraj

Trojan malware Qakbot pojavio se ove godine napredniji i opasniji nego prethodnih godina, a meta mu je Microsoftove sustave. Samim time, potvrdila se potreba za antivirusnim alatima, odnosno, dodatku postojećeg Defendera. Ali, tržište još uvijek nije konkretno odlučilo tko je lider na njemu.