Hrvoje Kraljević imenovan direktorom Settlea za Hrvatsku

Hrvoje Kraljević imenovan direktorom Settlea za Hrvatsku

Direktorom Settlea za Hrvatsku imenovan je Hrvoje Kraljević. Settle, aplikacija za mobilno plaćanje razvijena na temelju, kako sami tvrde, u praksi dokazane platforme norveške tvrtke Auka, od početka srpnja dostupna je svim korisnicima u Hrvatskoj, neovisno o tome koju banku ili vrstu mobilnog telefona koriste.  Prije više od mjesec dana prilikom predstavljanja Settlea na hrvatskom tržištu također je potpisan sporazum o partnerstvu sa Sberbank Hrvatska.

Hrvoje Kraljević ima bogato menadžersko iskustvo na vodećim pozicijama u tvrtkama u maloprodaji, IT-u, financijskom sektoru i e-trgovini. Tijekom svoje karijere radio je na poslovima razvoja softvera, upravljanja projektima i vodećim pozicijama – uključujući i uloge izvršnog direktora i predsjednika uprave – u nizu istaknutih tvrtki. Među tvrtkama čijem je razvoju i poslovanju doprinio nalaze se i mStart, Ledo, Tisak, Agrokor, Abrakadabra, Ekesh Visa Card, Poslovna Inteligencija, American Express, T-Mobile Hrvatska, Lura, Institut za turizam.

„Settle uklanja sve nepraktičnosti koje nastaju zbog gotovinskih transakcija među pojedincima ili između trgovaca i kupaca. Želimo digitalizirati gotovinu na praktičan, zanimljiv pa čak i zabavan način – i to tako da uskoro pomoću svojeg mobilnog telefona možete platiti bilo koju stvar, bilo koju uslugu, bilo koji račun trgovcu. Trgovci sada imaju priliku na jednostavan način, bez fiksnih troškova i investicija, digitalizirati svoje poslovanje i privući još veći broj korisnika i kupaca. Uz novčane transakcije među korisnicima – za koje je potrebno znati samo telefonske brojeve osoba uključenih u transakciju – korisnici će uskoro imati priliku i u praksi iskusiti jednostavnost i praktičnost plaćanja mobitelom te se uvjeriti zašto su rješenja poput Settlea osvojila nordijske zemlje“, naglasio je Hrvoje Kraljević, direktor Settlea za Hrvatsku.

Trgovci koji prihvate Settle kao način plaćanja omogućit će brojne scenarije bezgotovinskih plaćanja te će se istovremeno moći osloniti na Settle kao platformu za širenje svojeg poslovanja i privlačenje većeg broja kupaca. Istovremeno, bez obzira žele li platiti obrok u restoranu, doručak i kavu u kafiću ili namirnice na tržnici, ili pak prebaciti novac svojim članovima obitelji i prijateljima, korisnici Settlea sve će ove transakcije moći obaviti kroz jedinstveno i jednostavno sučelje.

Settle Hrvatska također objavljuje prva tri tehnološka i distribucijska partnera koji će sudjelovati u izgradnji ekosustava za Settle u Hrvatskoj: Neoinfo, Perpetuum i Gastronomadi.

Neoinfo je neovisna softverska tvrtka s tehnološki najnaprednijim POS rješenjem na hrvatskom tržištu – Adeo POS. „Čvrsto vjerujemo da će Settle pojednostaviti svakodnevne financijske transakcije i učiniti ih jeftinijima jer ne postoji naknada za transakciju samim korisnicima. Vjerujem da ćemo vrlo brzo prigrliti Settle. Kao odgovor potrebama tržišta koje se sve više kreće u smjeru bezgotovinskih transakcija, nadogradili smo svoje POS rješenje s podrškom za ovaj nov način plaćanja. Na taj način Settle će se moći koristiti ne samo za plaćanja među pojedincima, već i za plaćanja na prodajnim mjestima, u trgovinama. Digitalni novac je stigao – ponosni smo što možemo ponuditi prvi POS na hrvatskom tržištu koji ga podržava“, izjavio je Igor Vukmirović, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Neoinfo.

Perpetuum radi na integraciji platforme Settle i sustava na kojem počivaju brojna rješenja za e-trgovinu, Magento. „Brzo, jednostavno i sigurno mobilno plaćanje iskustvo je koje ubrzano prihvaćaju građani i potrošači u svim situacijama, pa tako i u e-commerceu. Perpetuum, kao vodeća kompanija za e-commerce rješenja u Hrvatskoj, rado je prihvatio izazov razvoja poveznice između Settle platforme i sustava Magento. Magento je vodeća globalna platforma za e-commerce rješenja koju Perpetuum koristi za projekte koje isporučuje klijentima. U partnerstvu s Aukom Perpetuum će omogućiti e-trgovcima koji koriste Magento da na jednostavan način prihvate Settle kao način plaćanja. U prvom koraku radi se o e-trgovcima u Hrvatskoj, a nakon toga Perpetuum i Auka će ovo rješenje ponuditi na svim tržištima na koja će se Auka i Settle širiti. Veliko nam je zadovoljstvo na ovom projektu surađivati s Aukom, jednom od vodećih fintech kompanija sutrašnjice“, rekao je Ivo Špigel, član uprave Perpetuuma i jedan od osnivača tvrtke.

Gastronomadi se bave gastronomskim i enološkim konzaltingom u svrhu podizanja ukupne razine gastronomije na teritoriju zemalja regije. „Sudjelovali smo na raznim projektima pozicioniranja niza autohtonih proizvoda malih proizvođača pa sve do popularizacije mnogih nacionalnih gastro i vinskih ikona.  U profesionalnom segmentu provodimo stručne edukacije i praktikume za profesionalce i amatere, postavljamo projekte restorana i hotela, ali i mijenjamo poslovanja ugostiteljskih objekata, te vršimo razna savjetovanja i radionice u području gastronomije. Suradnja s Aukom i Settleom logičan je slijed naše dosadašnje suradnje s HoReCa sektorom – usmjeriti ih na nove tehnologije koje smanjuje troškove i omogućavaju brzu prilagodbu i pojednostavljenje poslovanja. Želimo biti sudionici pokretanja poslovnih promjena na hrvatskom tržištu. Settle nudi nove izazove, nove mogućnosti koje nas, jednostavno, usrećuju. I zbog toga vjerujemo u ovaj projekt“, naglasila je Fani Prodan, voditeljica marketinga Gastronomada.

Još iz kategorije

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

Slanje paketa poštom diljem svijeta raste nevjerojatnom brzinom zahvaljujući e-trgovini

18.10.2019. komentiraj

Ljudi diljem svijeta prepoznali su slanje paketa poštom kao normalan način dijeljenja, ali i prodaje onoga što posjeduju, pa ne treba čuditi što u prosjeku jedna osoba godišnje pošalje čak 23 paketa. Te brojke otkrio je Pitney Bowes i tiču se najjačih zemalja svijeta u ekonomskom smislu.

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

TV preporuke bazirane na strojnom učenju

17.10.2019. komentiraj

U vrijeme digitalizacije i digitalne transformacije događaju se velike promjene u načinu korištenja različitih usluga pa tako i interneta, stoga je dobra prilika da o tome popričamo s Krešimirom Madunovićem, glavnim izvršnim direktorom Iskona Krešimirom Madunovićem.

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.