Hakirana Quora, kompromitirano oko 100 milijuna korisnika

Hakirana Quora, kompromitirano oko 100 milijuna korisnika

Quora je nova žrtva hakerskog napada, a u njemu je kompromitirano oko stotinu milijuna njenih korisnika! Naime, hakeri su uspjeli dobiti pristup serverima te platforme za pitanja i odgovore, ukrali su informacije svih tih korisnika i ispunili cilj koji su imali.

Napad se zbio u petak 30. studenoga, ali kompanija je javnosti priopćila situaciju tek 4. prosinca, nakon što je provedena početna istraga i nakon što je hakerski napad doveden pod kontrolu. No, ono što je otuđeno ne može biti vraćeno, ali pozitivno je što se Quora odlučila objaviti koje su informacije korisnicima točno otete.

Redom to su korisnički podaci kao ime i prezime, e-mail adrese, kriptirane lozinke, podaci preuzeti s povezanih mreža i autorizirani od strane korisnika. Uz to, otuđen je javni sadržaj i aktivnosti kao postavljena pitanja ili odgovori, ostavljeni komentari ili glasovanje na tuđe komentare. Nažalost, nije ni to sve, otuđeni su sadržaj i aktivnosti koji nisu javni, kao zahtjevi za odgovorom i direktne poruke.

"Velika većina sadržaja koji je otuđen već je ionako bio javan, ali kompromitirani privatni sadržaj i informacije ozbiljan su problem. Anonimni odgovori i pitanja u ovom napadu nisu pogođeni, a i možemo odmah kazati da zbog ovog napada ne postoji šansa za krađu identiteta ili podataka o kreditnim karticama", naglasio je Adam D'Angelo, izvršni direktor (CEO) Quore.

Kao prvi korak, svi korisnički računi za koje se smatra da su žrtve napada odjavljeni su, a od korisnika se tražilo da izaberu novu lozinku i ponovno se prijave na Quoru. Naravno, uz sve to su korisnici obavješteni da su možda napadnuti, tako da budu svjesni situacije i odluče koje bi možda sami korake željeli napraviti.

Kako god, velik je ovo udarac za Quoru i zasigurno će izgubiti dobar broj korisnika u prvom valu reakcija nepovjerenja, ali s vremenom bi se sve trebalo stabilizirati.

Još iz kategorije

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

Google čuvao nezaštićene lozinke G Suite korisnika punih 14 godina

24.05.2019. komentiraj

Google možda jest jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, ali griješi poput onih mnogo manjih, što je potvrdila posljednja informacija, prema kojoj su sve G Suite lozinke bile nezaštićene posljednjih 14 godina. Upravo tako, 14 godina!

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

Finalna epizoda Igre prijestolja blokirana u Kini

24.05.2019. komentiraj

Sjedinjene Američke Države su po naredbi predsjednika Donalda Trumpa doslovno zabranile poslovanje Huaweiju na njenom tlu, što je ponukalo Google da otkaže suradnju kineskoj kompaniji, da bi to ponukalo Tencent u neemitiranju finalne epizoda Igre prijestolja u Kini! S obzirom na kritike i ocjenu od 4,4 na IMDB, možda je za Kineze to plus, ali sami potez svakako je “oteo” za HBO nekoliko stotina milijuna gledatelja više.

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

TOP 5 najboljih alternativnih internet preglednika za Android

23.05.2019. komentiraj

Android mobilni uređaji u velikoj većini slučajeva automatski dolaze s predinstaliranim Chrome internetskim preglednikom, koji je dovoljno kvalitetan, ali ne mora biti svakom korisniku jednako vrijedan. Dakle, svi oni koji žele neka alternativna rješenja mogu se njima i okrenuti jer internetskih preglednika za Android mobilne uređaje ne nedostaje. I ovdje predstavljamo pet najboljih.