Hakiran nepoznat broj korisničkih Yahoo e-mail računa

Hakiran nepoznat broj korisničkih Yahoo e-mail računa

Foto: Fotolia

Yahoo je objavio da je hakiran nepoznat broj korisničkih e-mail računa njihovog mail servisa. Svi korisnici koji su zahvaćeni hakerskim napadom su već obaviješteni, a Yahoo navodi da rade sve kako bi otkrili počinitelje napada i kako bi osigurali hakirane račune od ponovnih napada.

Kompanija tvrdi da e-mail adrese i lozinke nisu ukradene s njihovih poslužitelja, već iz baze podataka treće strane kao što su servisi za koje je potrebna prijava poput Netflixa, Gmaila, Facebooka i ostalih.

Na pitanje koliko je računa zahvaćeno napadom, iz Yahooa nisu željeli iznositi detaljnije podatke o napadu zbog kriminalističke istrage koja je u tijeku. Iz kompanije su samo savjetovali korisnicima da kreiranjem boljih i snažnijih lozinka mogu dodatno zaštiti svoje podatke, te su naveli da bi korisnici trebali redovito mijenjati svoje lozinke i pri kreiranju lozinki koristiti kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i znakova.

Od svih savjeta, najviše su naglasili da korisnici ne bi trebali koristi istu lozinku na više web stranica ili usluga, jer se time drastično povećava ranjivost na ovakve vrste napada.

Još iz kategorije

Mobilno igranje na 5G mreži

Mobilno igranje na 5G mreži

15.11.2019. komentiraj

U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas je po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži. Veliko finale četvrte sezone A1 Adria Lige igra se na testnoj A1 5G mreži. Natjecatelji će koristiti Huawei Mate 20X 5G uređaje. Danas je održano finale u dvjema igrama Hearthstone i Clash Royale, a vikend je rezerviran za računalne igre CS:GO i DOTA 2.

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

Chrome web aplikacije bi uskoro trebale imati brzinu onih s desktopa

15.11.2019. komentiraj

Ako web aplikacije uistinu žele zamijeniti nativne aplikacije, trebat će instantnu responzivnost aplikacija kakve postoje na desktopu, a da bi to napokon mogao biti slučaj dao je za nagovijestiti Google predstavljanjem novih Chrome alata.

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.