Hakiran nepoznat broj korisničkih Yahoo e-mail računa

Hakiran nepoznat broj korisničkih Yahoo e-mail računa

Foto: Fotolia

Yahoo je objavio da je hakiran nepoznat broj korisničkih e-mail računa njihovog mail servisa. Svi korisnici koji su zahvaćeni hakerskim napadom su već obaviješteni, a Yahoo navodi da rade sve kako bi otkrili počinitelje napada i kako bi osigurali hakirane račune od ponovnih napada.

Kompanija tvrdi da e-mail adrese i lozinke nisu ukradene s njihovih poslužitelja, već iz baze podataka treće strane kao što su servisi za koje je potrebna prijava poput Netflixa, Gmaila, Facebooka i ostalih.

Na pitanje koliko je računa zahvaćeno napadom, iz Yahooa nisu željeli iznositi detaljnije podatke o napadu zbog kriminalističke istrage koja je u tijeku. Iz kompanije su samo savjetovali korisnicima da kreiranjem boljih i snažnijih lozinka mogu dodatno zaštiti svoje podatke, te su naveli da bi korisnici trebali redovito mijenjati svoje lozinke i pri kreiranju lozinki koristiti kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i znakova.

Od svih savjeta, najviše su naglasili da korisnici ne bi trebali koristi istu lozinku na više web stranica ili usluga, jer se time drastično povećava ranjivost na ovakve vrste napada.

Još iz kategorije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

Zagrebačka banka uvela plaćanje na internetu metodom biometrijske autentifikacije

24.11.2020. komentiraj

Klijenti Zagrebačke banke od sada svoja plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije. Kako bi svojim klijentima dodatno olakšali korištenje kartica na internetu, a pritom se pridržavali najvišeg stupnja sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

Nakon dugotrajne procedure Hrvatska pošta postaje regionalni partner Amazona

23.11.2020. komentiraj

U ovom trenutku Hrvatska pošta postat će regionalni partner Amazona za Hrvatsku i Sloveniju, a u narednom periodu i za cijelu našu regiju, saznaje ICTbusiness.info. Iz Hrvatske pošte rekli su nam kako te informacije komentirati, no jasno je da se ulaganje u novi sortirni centra vrijedan oko 50 milijuna eura itekako isplatilo. Pogotovo jer je u Velikoj Gorici instaliran jedan od najmodernijih na svijetu uređaja za sortiranje paketa što je omogućilo suradnju s Amazonom i ostalim velikim trgovcima poput About You, ali i domaćim kao što je e-Kupi.

Najveće streaming platforme na svijetu

Najveće streaming platforme na svijetu

23.11.2020. komentiraj

Platforme za streaming video sadržaja pojavile su se početkom stoljeća s razvojem brzog i neograničenog interneta, a do današnjih su dana nastavile evoluciju te postale neizostavni dio svakodnevice ljudi diljem svijeta.