Haker provalio u web Wall Street Journala da promovira youtubera PewDiePie-a

Haker provalio u web Wall Street Journala da promovira youtubera PewDiePie-a

Foto: Antonio Jularić

YouTube zvijezda Felix „PewDiePie“ Kjellberg ima 77,5 milijuna pretplanika i među njima podosta zagriženih obožavatelja koji ne mogu oprostiti i zaboraviti WallStreet Journalu tekst kojim su omiljenom im „jutjuberu“ umalo uništili karijeru. Zato su hakirali web stranicu tog uglednog američkog lista.

Rubrika do koje su se probili jest ona s oglasima i umjesto Oraclea, tamo se našla lažna isprika PewDiePieu, ispisana tako da izgleda kao da je autor uredništvo WallStreet Journala. Najzanimljivije od svega, isprika je tamo stajala nekoliko sati prije nego su je IT stručnjaci lista uspjeli ukloniti.

Iako više nije dostupna, možete vidjeti njenu presliku OVDJE. A u njoj piše sljedeće:

"WallStreet Journal upućuje ispriku PewDiePieu. Zbog krivog tumačenja naših novinara, koji su zbog toga dobili otkaze, odlučili smo sponzorirati PewDiePiea kako bi dostigao maksimalni broj pretplatnika i prestigao Tseries koji ih ima 80 milijuna. Uz to, trebamo i Vaše brojeve kreditnih kartica, datum njihova isteka i sretne tri brojke na poleđini kako biste osvojili piletinu za večeru u Fortniteu."

Sve ovo rezultat je događaja iz prošle godine, kad je WallStreet Journal optužio PewDiePiea za antisemitizam, što je on opovrgnuo i rekao da su njegove riječi izvučene iz konteksta. Kako god, Disney je odmah raskinuo ugovor s 27-godišnjom švedskom YouTube superzvijezdom i napravio mu time iznimnu štetu.

Ipak, oporavio se jer ima za milijun pretplatnika više no indijski glazbeni izdavač Tseries, što znači da su hakeri malo pogriješili u svojoj poruci. Također, nije ovo prvi put da se nešto slično čini kako bi PewDiePie dobio više pretplatnika. Na forumima se rade kampanje, obavlja se gerilski marketing, hakiralo se i printere koji su potom izbacivali listove papira na kojima se reklamira švedski "jutjuber"...

Dakle, dok je takvih fanova, PewDiePie ne mora brinuti da će propasti i ne mora žaliti što ga Disney nije uzeo k sebi. Snalazi se više nego dobro.

Još iz kategorije

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

14.01.2019. komentiraj

Microsoft je novu godinu započeo s praskom i omogućio svima besplatno kreiranje repozitorija na GitHubu, što će i one tvrdokorne približiti platformi kojoj su možda okrenuli leđa kad je u lipnju prošle godine za 7,5 milijardi američkih dolara prodana Microsoftu. A nije ni to sve, broj repozitorija je neograničen i sve besplatno!

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

12.01.2019. komentiraj

Kompanija Abine, koja stoji iza Blur upravljača lozinkama i DeleteMe online uslugom za zaštitu privatnosti, objavila je da se suočila s probojem koji je utjecao na oko 2,4 milijuna korisnika. Nezgodna situacija zbila se 13. prosinca prošle godine i odmah je uslijedila reakcija, no javnost je za sve doznala tek s početkom godine.

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

10.01.2019. komentiraj

Od dvije velike povrede osobnih podataka u Njemačkoj, ona koja je pogodila političare privukla je gotovo 65 puta veću pažnju. Hoće li EDPB reagirati? Mjesec dana nakon što je njemačko nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka LfDI upravo simboličnom kaznom od 20.000 eura kaznilo Knuddels.de za curenje osobnih podataka njihovih 330.000 korisnika, bumerang se vratio u obliku objave ukradenih osjetljivih osobnih podataka stotina članova njemačkog parlamenta i drugih javnih osoba.