Haker provalio u web Wall Street Journala da promovira youtubera PewDiePie-a

Haker provalio u web Wall Street Journala da promovira youtubera PewDiePie-a

Foto: Antonio Jularić

YouTube zvijezda Felix „PewDiePie“ Kjellberg ima 77,5 milijuna pretplanika i među njima podosta zagriženih obožavatelja koji ne mogu oprostiti i zaboraviti WallStreet Journalu tekst kojim su omiljenom im „jutjuberu“ umalo uništili karijeru. Zato su hakirali web stranicu tog uglednog američkog lista.

Rubrika do koje su se probili jest ona s oglasima i umjesto Oraclea, tamo se našla lažna isprika PewDiePieu, ispisana tako da izgleda kao da je autor uredništvo WallStreet Journala. Najzanimljivije od svega, isprika je tamo stajala nekoliko sati prije nego su je IT stručnjaci lista uspjeli ukloniti.

Iako više nije dostupna, možete vidjeti njenu presliku OVDJE. A u njoj piše sljedeće:

"WallStreet Journal upućuje ispriku PewDiePieu. Zbog krivog tumačenja naših novinara, koji su zbog toga dobili otkaze, odlučili smo sponzorirati PewDiePiea kako bi dostigao maksimalni broj pretplatnika i prestigao Tseries koji ih ima 80 milijuna. Uz to, trebamo i Vaše brojeve kreditnih kartica, datum njihova isteka i sretne tri brojke na poleđini kako biste osvojili piletinu za večeru u Fortniteu."

Sve ovo rezultat je događaja iz prošle godine, kad je WallStreet Journal optužio PewDiePiea za antisemitizam, što je on opovrgnuo i rekao da su njegove riječi izvučene iz konteksta. Kako god, Disney je odmah raskinuo ugovor s 27-godišnjom švedskom YouTube superzvijezdom i napravio mu time iznimnu štetu.

Ipak, oporavio se jer ima za milijun pretplatnika više no indijski glazbeni izdavač Tseries, što znači da su hakeri malo pogriješili u svojoj poruci. Također, nije ovo prvi put da se nešto slično čini kako bi PewDiePie dobio više pretplatnika. Na forumima se rade kampanje, obavlja se gerilski marketing, hakiralo se i printere koji su potom izbacivali listove papira na kojima se reklamira švedski "jutjuber"...

Dakle, dok je takvih fanova, PewDiePie ne mora brinuti da će propasti i ne mora žaliti što ga Disney nije uzeo k sebi. Snalazi se više nego dobro.

Još iz kategorije

Keks Pay nudi i skeniranje kartica

Keks Pay nudi i skeniranje kartica

18.06.2019. komentiraj

U sklopu svoje mobilne aplikacije Keks Pay, Erste banka je korisnicima ponudila mogućnost jednostavnog i brzog skeniranja kreditnih i debitnih kartica. Riječ je o novitetu na hrvatskom tržištu, koji je razvila tvrtka Microblink, a korisnicima omogućava da umjesto ručnog unošenja, podatke s kartice puno brže unesu koristeći kameru mobitela. Skeniranje podataka s kartice odvija se na samom uređaju, bez serverske obrade i pohrane podataka, što omogućuje visoku razinu sigurnosti.

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka - 73 posto Europljana zna za barem jedno od svojih prava

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka - 73 posto Europljana zna za barem jedno od svojih prava

18.06.2019. komentiraj

U povodu prve godišnjice primjene Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka, na kojem se razmatrala njezina uspješnost, Europska komisija objavila je rezultate posebnog istraživanja Eurobarometra o zaštiti podataka. Rezultati pokazuju da su Europljani relativno dobro upoznati s novim pravilima o zaštiti podataka, svojim pravima i postojanjem nacionalnih tijela za zaštitu podataka, kojima se mogu obratiti ako su im prava prekršena.

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

INFOGRAFIKA: Najkorištenija anti-malware rješenja za Windows

14.06.2019. komentiraj

Trojan malware Qakbot pojavio se ove godine napredniji i opasniji nego prethodnih godina, a meta mu je Microsoftove sustave. Samim time, potvrdila se potreba za antivirusnim alatima, odnosno, dodatku postojećeg Defendera. Ali, tržište još uvijek nije konkretno odlučilo tko je lider na njemu.