Haker provalio u web Wall Street Journala da promovira youtubera PewDiePie-a

Haker provalio u web Wall Street Journala da promovira youtubera PewDiePie-a

Foto: Antonio Jularić

YouTube zvijezda Felix „PewDiePie“ Kjellberg ima 77,5 milijuna pretplanika i među njima podosta zagriženih obožavatelja koji ne mogu oprostiti i zaboraviti WallStreet Journalu tekst kojim su omiljenom im „jutjuberu“ umalo uništili karijeru. Zato su hakirali web stranicu tog uglednog američkog lista.

Rubrika do koje su se probili jest ona s oglasima i umjesto Oraclea, tamo se našla lažna isprika PewDiePieu, ispisana tako da izgleda kao da je autor uredništvo WallStreet Journala. Najzanimljivije od svega, isprika je tamo stajala nekoliko sati prije nego su je IT stručnjaci lista uspjeli ukloniti.

Iako više nije dostupna, možete vidjeti njenu presliku OVDJE. A u njoj piše sljedeće:

"WallStreet Journal upućuje ispriku PewDiePieu. Zbog krivog tumačenja naših novinara, koji su zbog toga dobili otkaze, odlučili smo sponzorirati PewDiePiea kako bi dostigao maksimalni broj pretplatnika i prestigao Tseries koji ih ima 80 milijuna. Uz to, trebamo i Vaše brojeve kreditnih kartica, datum njihova isteka i sretne tri brojke na poleđini kako biste osvojili piletinu za večeru u Fortniteu."

Sve ovo rezultat je događaja iz prošle godine, kad je WallStreet Journal optužio PewDiePiea za antisemitizam, što je on opovrgnuo i rekao da su njegove riječi izvučene iz konteksta. Kako god, Disney je odmah raskinuo ugovor s 27-godišnjom švedskom YouTube superzvijezdom i napravio mu time iznimnu štetu.

Ipak, oporavio se jer ima za milijun pretplatnika više no indijski glazbeni izdavač Tseries, što znači da su hakeri malo pogriješili u svojoj poruci. Također, nije ovo prvi put da se nešto slično čini kako bi PewDiePie dobio više pretplatnika. Na forumima se rade kampanje, obavlja se gerilski marketing, hakiralo se i printere koji su potom izbacivali listove papira na kojima se reklamira švedski "jutjuber"...

Dakle, dok je takvih fanova, PewDiePie ne mora brinuti da će propasti i ne mora žaliti što ga Disney nije uzeo k sebi. Snalazi se više nego dobro.

Još iz kategorije

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

25.03.2019. komentiraj

Potrošači sve više koriste digitalnu tehnologiju u razne svrhe, a velike se promjene odvijaju u načinu pristupanja zabavnim i medijskim sadržajima. 38% potrošača prima zabavni sadržaj putem streama najmanje jednom dnevno, a među potrošačima Generacije Z, više od 50% prestaje pristupati zabavnim sadržajima na tradicionalan način, odnosno putem raznih kablova.

Facebook čuvao stotine milijuna lozinki korisnika u običnom tekstualnom obliku

Facebook čuvao stotine milijuna lozinki korisnika u običnom tekstualnom obliku

25.03.2019. komentiraj

Facebook je šokirao javnost objavom da se stotine milijuna lozinki njegovih korisnika nalazimo u običnom tekstualnom obliku, i to unutar njegovih internih sustava. Doznalo se to potpuno slučajno prije dva mjeseca i uslijedila je brza reakcija, ali svejedno čudi da se tako nešto uopće dogodilo, izniman je to propust.

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

Istraživanje pokazuje da 62 posto hrvatskih trgovaca danas najviše voli primiti gotovinu

23.03.2019. komentiraj

Norveška tvrtka Auka angažirala je britansku istraživačku agenciju LM Research da provede istraživanje među 28 tisuća malih i velikih trgovaca te tvrtki u ugostiteljstvu i hotelijerstvu na razini svih 28 zemalja Europske unije. Rezultati ovog istraživanja danas su predstavljeni u Zagrebu na događanju organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške.