Gotovo polovica mladih cijelo vrijeme je online

Gotovo polovica mladih cijelo vrijeme je online

Foto: Pixabay

Istraživanje Pew Researcha pokazalo je da jedan od četiri državljana Sjedinjenih Američkih Država tvrdi da je online praktički konstantno, osim tijekom spavanja. Uz to, njih 43 posto tvrdi da je online više puta dnevno, uz manje pauze. Dakle, ako osjećate da ste cijelo vrijeme online i općenito sveprisutni na raznim stranama internetskih bespuća, niste usamljeni.

Očekivano, tinejdžerima (13 do 17 godina) najteže se maknuti iz online prostora jer ih 95 posto posjeduje pametni telefon pa samim time konstantno imaju priliku provjeriti što se oko njih događa. A kad je tako, najčešće i provjere. Nisu ni stariji od 18 godina mnogo bolji, ali donekle ipak imaju slabiju potrebu za online aktivnostima od tinejdžera.

Konkretnije, dok 45 posto tinejdžera tvrdi da je skoro pa stalno online, isto to reklo je 26 posto starijih od 18 godina. Da nekoliko puta dnevno idu online, priznalo je 44 posto tinejdžera i 43 posto onih starijih od 18 godina. Potom, 11 posto tinejdžera tvrdi da rijetko ide online, dok to tvrdi 19 posto starijih od 18. I na kraju, niti jedan tinejdžer ne tvrdi da ne ide online, dok njih 11 posto starijih od 18 tvrdi da nikad ne idu online.

Inače, istraživanje je provedeno nad 2002 osobe starije od 18 i njih 748 starosti od 13 do 17 godina tijekom siječnja u SAD-u.

Još iz kategorije

MySpace izgubio 12 godina korisničkog sadržaja, uključujući i 50 milijuna pjesama

MySpace izgubio 12 godina korisničkog sadržaja, uključujući i 50 milijuna pjesama

21.03.2019. komentiraj

MySpace je s početkom 21. stoljeća bio hit društvena mreža i okupljao je glazbenike, najčešće amatere, na jednom mjestu kako bi dijelili svoj rad sa svima koji su zainteresirani. No, baza svih tih pjesama vrlo je vjerojatno potpuno izgubljena. U vjetar odlazi 12 godina i oko 50 milijuna glazbenih djela!

Google najavio Chrome Lite Pages

Google najavio Chrome Lite Pages

20.03.2019. komentiraj

Google ja najavio novu mogućnost pod nazivom Lite Pages, kojima se namjerava ubrzati “podizanje” HTTPS stranica na uređajima s Android mobilnim operativnim sustavom i Chrome internetskim preglednikom.

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

Potrošači se odriču tradicionalnih oblika praćenja zabavnih i medijskih sadržaja

19.03.2019. komentiraj

Potrošači sve više koriste digitalnu tehnologiju, i to ne samo za kupnju. Primjerice, u tijeku je revolucija u načinu na koji potrošači pristupaju zabavnim i medijskim sadržajima. Trideset i osam posto globalnih potrošača streama zabavni sadržaj najmanje jednom dnevno, a među potrošačima Generacije Z, više od 50 % prestaje pristupati zabavnim sadržajima na tradicionalan način, kablovima (tzv. cord-cutting).