Gotovo polovica mladih cijelo vrijeme je online

Gotovo polovica mladih cijelo vrijeme je online

Foto: Pixabay

Istraživanje Pew Researcha pokazalo je da jedan od četiri državljana Sjedinjenih Američkih Država tvrdi da je online praktički konstantno, osim tijekom spavanja. Uz to, njih 43 posto tvrdi da je online više puta dnevno, uz manje pauze. Dakle, ako osjećate da ste cijelo vrijeme online i općenito sveprisutni na raznim stranama internetskih bespuća, niste usamljeni.

Očekivano, tinejdžerima (13 do 17 godina) najteže se maknuti iz online prostora jer ih 95 posto posjeduje pametni telefon pa samim time konstantno imaju priliku provjeriti što se oko njih događa. A kad je tako, najčešće i provjere. Nisu ni stariji od 18 godina mnogo bolji, ali donekle ipak imaju slabiju potrebu za online aktivnostima od tinejdžera.

Konkretnije, dok 45 posto tinejdžera tvrdi da je skoro pa stalno online, isto to reklo je 26 posto starijih od 18 godina. Da nekoliko puta dnevno idu online, priznalo je 44 posto tinejdžera i 43 posto onih starijih od 18 godina. Potom, 11 posto tinejdžera tvrdi da rijetko ide online, dok to tvrdi 19 posto starijih od 18. I na kraju, niti jedan tinejdžer ne tvrdi da ne ide online, dok njih 11 posto starijih od 18 tvrdi da nikad ne idu online.

Inače, istraživanje je provedeno nad 2002 osobe starije od 18 i njih 748 starosti od 13 do 17 godina tijekom siječnja u SAD-u.

Još iz kategorije

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

GitHub Free sada nudi neograničenu količinu privatnih repozitorija

14.01.2019. komentiraj

Microsoft je novu godinu započeo s praskom i omogućio svima besplatno kreiranje repozitorija na GitHubu, što će i one tvrdokorne približiti platformi kojoj su možda okrenuli leđa kad je u lipnju prošle godine za 7,5 milijardi američkih dolara prodana Microsoftu. A nije ni to sve, broj repozitorija je neograničen i sve besplatno!

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

Probijen password manager Blur, ukradeni podaci od 2,4 milijuna korisnika

12.01.2019. komentiraj

Kompanija Abine, koja stoji iza Blur upravljača lozinkama i DeleteMe online uslugom za zaštitu privatnosti, objavila je da se suočila s probojem koji je utjecao na oko 2,4 milijuna korisnika. Nezgodna situacija zbila se 13. prosinca prošle godine i odmah je uslijedila reakcija, no javnost je za sve doznala tek s početkom godine.

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

Političarima poseban tretman u zaštiti osobnih podataka?

10.01.2019. komentiraj

Od dvije velike povrede osobnih podataka u Njemačkoj, ona koja je pogodila političare privukla je gotovo 65 puta veću pažnju. Hoće li EDPB reagirati? Mjesec dana nakon što je njemačko nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka LfDI upravo simboličnom kaznom od 20.000 eura kaznilo Knuddels.de za curenje osobnih podataka njihovih 330.000 korisnika, bumerang se vratio u obliku objave ukradenih osjetljivih osobnih podataka stotina članova njemačkog parlamenta i drugih javnih osoba.