Gotovo polovica mladih cijelo vrijeme je online

Gotovo polovica mladih cijelo vrijeme je online

Foto: Pixabay

Istraživanje Pew Researcha pokazalo je da jedan od četiri državljana Sjedinjenih Američkih Država tvrdi da je online praktički konstantno, osim tijekom spavanja. Uz to, njih 43 posto tvrdi da je online više puta dnevno, uz manje pauze. Dakle, ako osjećate da ste cijelo vrijeme online i općenito sveprisutni na raznim stranama internetskih bespuća, niste usamljeni.

Očekivano, tinejdžerima (13 do 17 godina) najteže se maknuti iz online prostora jer ih 95 posto posjeduje pametni telefon pa samim time konstantno imaju priliku provjeriti što se oko njih događa. A kad je tako, najčešće i provjere. Nisu ni stariji od 18 godina mnogo bolji, ali donekle ipak imaju slabiju potrebu za online aktivnostima od tinejdžera.

Konkretnije, dok 45 posto tinejdžera tvrdi da je skoro pa stalno online, isto to reklo je 26 posto starijih od 18 godina. Da nekoliko puta dnevno idu online, priznalo je 44 posto tinejdžera i 43 posto onih starijih od 18 godina. Potom, 11 posto tinejdžera tvrdi da rijetko ide online, dok to tvrdi 19 posto starijih od 18. I na kraju, niti jedan tinejdžer ne tvrdi da ne ide online, dok njih 11 posto starijih od 18 tvrdi da nikad ne idu online.

Inače, istraživanje je provedeno nad 2002 osobe starije od 18 i njih 748 starosti od 13 do 17 godina tijekom siječnja u SAD-u.

Još iz kategorije

CARNET-ov projekt e-Škole u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije - RegioStars

CARNET-ov projekt e-Škole u finalu natjecanja za nagradu Europske komisije - RegioStars

11.07.2020. komentiraj

CARNET-ov pilot-projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jedan je od pet finalista RegioStars natjecanja u kategoriji Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu, na koje je ukupno bilo prijavljeno 206 projekata u pet kategorija. Svečana dodjela nagrada održat će se u listopadu 2020. u Bruxellesu.

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

10.07.2020. komentiraj

Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje gotovo u potpunosti su preneseni u online okruženje.

Kako se osjećaju žrtve hakerskog napada

Kako se osjećaju žrtve hakerskog napada

10.07.2020. komentiraj

Hakerski napadi uobičajena su pojava i često znaju za žrtve imati milijune ljudi diljem svijeta, no jako malo nas uistinu zna nekoga tko je doživio tako nešto. Zbog toga je i teško shvatiti kako se takve osobe osjećaju, što su time izgubile i kako im je odredilo živote na duže ili kraće staze.