Google zabilježio veliki skok u korištenju tražilice i preuzimanju aplikacija tijekom ožujka

Google zabilježio veliki skok u korištenju tražilice i preuzimanju aplikacija tijekom ožujka

Foto: Antonio Jularić

Googleova matična kompanija Alphabet, objavila je financijske rezultate za prvi kvartal ove godine i, bez iznenađenja, pandemija koronavirusa imala je utjecaj na njih.

Normalno, negativan je utjecaj po pitanju broja oglasa, kao i prihoda od oglasa. Što ne čudi, zbog činjenice da su brojne organizacije ili prestale privremeno s radom, ili se uslijed krize zatvorile zauvijek, ili jednostavno nisu više poslovale punim intenzitetom, potrebe za oglašavanjem su splasnule il iščeznule.

Ipak, u Alphabetu ne može biti nezadovoljstva, ukupni prihodi kroz prva tri mjeseca ove godine bili su na 41,2 milijarde američkih dolara, što je za čak 13 posto više nego prije godinu dana u isto vrijeme. No, kako to već biva s kompanijama, prognoze prije pandemije bile su nešto više od tih 13 posto, tako da se taj rast ne gleda kao plus, već kao minus. Klasična je to ironija u poslovnom svijetu, iako je činjenica da su rezultati fenomenalni.

A takvi su zahvaljujući činjenici da su Search, YouTube i cloud poslovanje zabilježile bolje rezultate nego godinu prije, bez obzira na pandemiju koja vlada već gotovo tri mjeseca. I ona bi uskoro mogla završiti, što znači da će Alphabet imati jednako odlične rezultate kao u prvom i drugom mjesecu ove godine, kad su oni bili iznad svih očekivanja te uspješno "nosili" lošije rezultate kroz ožujak. Vjerojatno i travanj...

Dakle, gledajući pozitivniji dio priče, Chromebook interest porastao je za 400 posto na godišnjoj razini i oko stotinu milijuna korisnika u obrazovnom sektoru koristio ga je za učenje ili rad zaključno s 21. ožujkom. To je za oko dvostruko više nego početkom ožujka.

Istovremeno, broj preuzimanja unutar Google Play Store aplikacije porastao je za 30 posto u ožujku kad se usporedi s veljačom i ukupno, Google bilježi 2,5 milijardi aktivnih Google Play uređaja mjesečno. Također, pretrage putem Search bile su četiri puta iznad onih tijekom Super Bowla u veljači, a to se inače smatra kao vrhunac kvartala, pa i godine...

Još iz kategorije

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

Huawei u našoj regiji CEE&Nordic želi digitalno educirati više od 18.000 studenata i poslovnih partnera

28.05.2020. komentiraj

Huawei je održao prvi online Eco-Connect summit za srednjoistočnu i sjevernu Europu, okupivši više od 1.000 poslovnih partnera. Teme summita bile su povećanje investicija u razvoj digitalne inovativnosti i ubrzanje digitalne transformacije kako bi razvili snažnije digitalne ekonomije.

Google i projekt Fuchsia

Google i projekt Fuchsia

28.05.2020. komentiraj

Google već neko vrijeme radi na operativnom sustavu Fuchsia i to nije novitet. Trebao biti biti nasljednik Androida i trebao bit raditi na više uređaja i zaslona. Dakle, riječ je o univerzalnom operativnom sustavu, koji ima jednake temelje na svim uređajima, bez obzira na njihovu veličinu ili moć.

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

Facebookov Workplace premašio 5 milijuna plaćenih pretplatnika, stiže Workplace Rooms

27.05.2020. komentiraj

Facebook se može pohvaliti činjenicom da je njegov Workplace premašio pet milijuna pretplatnika, što lansiranje Workplace Rooms čini još atraktivnijim i može doprinijeti rastu broja korisnika koji plaćaju uslugu.